Dodaj do ulubionych

pliki .wvm - problem żółtodziobki...

IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 05.10.05, 07:46
mały (dla większośći forumowiczów) problem: gdy chcę otworzyć plik .wvm mam
okienko w którym jest "otwórz" i "zapisz"... klikam "otwórz"...
winmediaplayer otwiera... po czym pojawia się komunikat, że nie może
otworzyć... a jak kliknę "zapisz" to zapisuję sobie go gdzieś i później z tej
lokalizacji nie ma problemu z otwarciem pliku przy pomocy tego samego win
mediapleyera... coś chyba nie jest tak jak powinno... w ustawieniach wmp mam
zaznaczone wszystkie możliwe pliki do otwierania... liczę na wszystkich
chętnych do podzielenia się wiedzą... pozdrawiam greya :)
Obserwuj wątek
    • Gość: lamuska Re: pliki .wvm - problem żółtodziobki... IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 05.10.05, 13:52
      pliz pliz pliz.....
    • neder Re: pliki .wvm - problem żółtodziobki... 05.10.05, 14:28
      > tak po prostu? 'nie może otworzyć'? jakiś numer błędu czy coś? A tak poza tym
      to pisz dokładniej. Chodzi Ci o pliki ściągane z netu?
    • darekkr1 Re: pliki .wvm - problem żółtodziobki... 05.10.05, 15:06
      p pierwsze na 99,99 chodzi ci o pliki wmv a nie wvm :)
      po drugie moze chodzi o to ze otwierajac od razu w wnidows media playerze
      on musi sobie cos sciagnacz sieci a jak juz sciagniesz to czyta to z dysku
      twardego. rozwiazanie poczekac chwile az sciagnie na tyle duzo zeby bylo co puscic.
      po trzecie mozesz miec program typu firewall w ktorym windows media player nie
      ma mozliwosci dostepu do internetu a przegladarka www na pewno ma :)
      no i moze to byc tez cos calkiem innego :)
      • Gość: lamuska Re: pliki .wvm - problem żółtodziobki... IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 05.10.05, 15:18
        no jasne, że wmv... :) to po pierwsze... a co do meritum to pojawia się
        komunikat że nie może otworzyć, bo być może komputer na którym to jest zapisane
        jest off line...
        • neder Re: pliki .wvm - problem żółtodziobki... 05.10.05, 15:23
          www.microsoft.com/windows/windowsmedia/pl/mp10/faq.aspx#toc_connectingtotheinternet
          • Gość: lamuska Re: pliki .wvm - problem żółtodziobki... IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 05.10.05, 15:27
            dziękuję za link, mam nadzieje, że mi coś rozjaśni....
          • Gość: lamuska Re: pliki .wvm - problem żółtodziobki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 20:59
            szczerze mówiąc niestety niewiele mi to pomogło...:( natomiast komunikat który
            się pojawia jest o treści : Program Windows Media Player nie może znaleźć
            pliku. Sprawdź, czy wpisana została prawidłowa ścieżka. Jeżeli ścieżka jest
            prawidłowa, plik nie istnieje w podanej lokalizacji lub komputer, na którym
            znajduje się plik, jest w trybie offline.
            :((((((((((((
            • darekkr1 Re: pliki .wvm - problem żółtodziobki... 06.10.05, 16:54
              sprawdzilas czy na firewallu jest media player przepuszczony?
              bo mi wyglada ze masz zablokowany media player i nie moze pobrac pliku
              • Gość: lamuska Re: pliki .wvm - problem żółtodziobki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:09
                a jak to sprawdzić?
                • Gość: lamuska Re: pliki .wvm - problem żółtodziobki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:12
                  ...że dodam że mam ArcaVira... jeśli to istotne... (sory, ale naprawdę nie mam
                  pojęcia o takich rzeczach jak choćby podstawowe ustawienia, za to chętnie się
                  uczę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka