aniazsk 19.10.05, 16:01 czy mogę przegrać płytę DVD-R na DVD+R? czym w ogóle różnią się te płyty?proszę o pomoc Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: cs Re: Z DVD-R na DVD+R IP: 212.122.214.* 19.10.05, 19:00 roznia sie struktura zapisu, generalnie jednak z punktu widzenia uzytkownka nie widac tej roznicy jezeli koniecznie chcesz skopiowac, zrob po prostu kopie np. DVDClone czy jakims innym dostepnym programem, tylko jaki jest sens Link Zgłoś
maestro_xp Re: Z DVD-R na DVD+R 19.10.05, 21:31 pewnie ma płytke pożyczoną ;-) Nero tez to zrobi generalnie program kopiujący odczutuje płytke kopiowaną i jej obraz zapisuje w swoim pliku, a potem z tego pliku - nanosi na nowa płytkę + czy - nie gra tutaj roli jeśli tylko naępd odczytu i zapisu je obsługuje Link Zgłoś
aniazsk Re: Z DVD-R na DVD+R 20.10.05, 18:06 Już wszystko wyjaśniam: kuzynka poprosiła mnie o zrobienie kopii płyty DVD na której znajduję się film zrobiony na weselu. Zgodziłąm się na jej prośbę, bo mam nagrywarkę DVD. Film nagrany jest na płycie DVD-R. Ja niestety przez przypadek kupiłam płtę DVD+R i nie wiem czy obraz z płyty DVD-R mogę przegrać na DVD+R i czy taką płytę odtworzy każdy odtwarzacz DVD. Mój program do nagrywania to Nero Express. Link Zgłoś
Gość: Standardowy Re: Z DVD-R na DVD+R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 18:14 aniazsk napisała: > Już wszystko wyjaśniam: kuzynka poprosiła mnie o zrobienie kopii płyty DVD na > której znajduję się film zrobiony na weselu. Czyli ten film jest w formacie "filmowym" i to nie ma znaczenia czy nośnik DVD jest -R czy +R :) > Film nagrany jest na płycie DVD-R. Ja niestety przez przypadek > kupiłam płtę DVD+R I bardzo dobrze ! Standard DVD+R jest bardziej przydatny i kompatybilny z normalnymi odtwarzaczami DVD niż standard DVD-R :) > nie wiem czy obraz z płyty DVD-R mogę przegrać na DVD+R Możesz ! > czy taką płytę odtworzy każdy odtwarzacz DVD. Bardziej niż DVD-R :) > Mój program do nagrywania to Nero > Express. Bardzo dobry program ! Link Zgłoś