IP: *.76.classcom.pl 25.10.05, 21:10
Witam!Potrzebna (obiecana kiedyś) pomoc,chodzi o instalację skype w
Mandrivie.Po pobraniu z onetu wersji dla linuxa i wpisaniu tam podanej komendy
nie chce sie instalować.Możesz coś doradzić ? Pozdrawiam S.
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: dzizys 25.10.05, 21:49
      Nie pobierac z onetu tylko z oficjalnej strony? U mnie na MDK 10.1 wszystko
      zainstalowalo sie bez klopotow z paczki rpm.
      • Gość: stands Re: dzizys IP: *.76.classcom.pl 26.10.05, 20:49
        Ok.Zrobiłem tak i dalej nic; pisze "nieznana opcja" .Może z komendą coś nie tak?
        • m.gregor Re: dzizys 26.10.05, 21:34
          A instalujesz to jako root?
        • m.gregor Re: dzizys 26.10.05, 21:34
          Tylko zeby nie przyszlo Ci do glowy logowac sie do X'ow jako root!!! Zaloguj
          sie na siebie a potem w konsoli za pomoca polecenia su- przejdz na konto root'a
          i zainstaluj paczke.
          • Gość: Stands Re: dzizys IP: *.76.classcom.pl 28.10.05, 11:25
            NO i nic.Instaluje się na deskopie.Otwieram konsolę,su i loguję się jako
            root,wpisuję "rpm -U skype itd.rpm "ok i nic.Co robię nie tak ? O czym mówisz
            używając zwrotu instaluj paczke ? Pozdrawiam.S
            • m.gregor Re: dzizys 28.10.05, 11:54
              No i co NIC? Co sie dzieje? Konsola cos wyrzuca?
              • Gość: stands Re: dzizys IP: *.76.classcom.pl 28.10.05, 12:09
                Nic t.z.że albo nie ma takiego katalogu(directory)jak coś pozmieniam w komendzie
                ,to w następnej linijce miga >,albo że nieznana opcja.
                • m.gregor Re: dzizys 28.10.05, 12:19
                  A czy Ty wpisujesz rpm -U cos.rpm w katalogu w ktorym masz sciagnietego tego
                  rpm'a???
                  • Gość: stands Re: dzizys IP: *.76.classcom.pl 28.10.05, 12:32
                    Jak pisałem Ci wcześniej instaluje się na deskopie.Po otwarciu terminala i
                    logowaniu wklejam z deskopu pobrany plik wpisuje komende no i dalej już wiesz.S
                    • m.gregor Re: dzizys 28.10.05, 12:44
                      No wlasnie nie wiem...Nic nie rozumiem z tego co piszesz. Stworz na dysku jakis
                      katalog, zapisz w nim rpm'a, uruchom konsole, wejdz do tego katalogu, przeloguj
                      sie na root'a i dopiero instaluj. Mylisz instalacje z zapisaniem, cos wklejasz
                      nie wiadomo skad, nie wiadomo co i nie wiadomo gdzie...
                      • Gość: stands Re: dzizys IP: *.76.classcom.pl 05.11.05, 17:11
                        Witaj!dzizys i m.gregor.Przepraszam,za moje "ani me ani be" po Waszych cennych
                        radach,b.żałuję,że tak się złożyło.Tym bardziej,że skype nadal nie mam.
            • stratoos Re: dzizys 05.11.05, 21:11
              tak dla poprawności: "su -" zamiast "su"
    • Gość: MM Re: dzizys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 20:55
      Co to jest "dzizys" ?
      • Gość: dzizys Re: dzizys IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 05.11.05, 21:01
        To jestem ja ale nie wiem po co akurat moj nick zostal nagle watkiem :D stands
        kierowal do mnie pytanie czy moze chodzilo o co innego?
        • neder Re: dzizys 05.11.05, 21:09
          chyba do Ciebie bo jest napisane, ze potrzebna obiecana wczesniej pomoc ;) coś
          żeś komuś naobiecywał to teraz o sobie przypomina ;)
          pzdr
          • Gość: dzizys Re: dzizys IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 05.11.05, 23:49
            Napewno nie do mnie skierowane pytanie bo na ten temat nic mi szczerze mowiac
            nie wiadomo :D stands zapewne pomylil nicki albo cos w tym stylu ( byc moze
            ktos sie pode mnie podszywal :D ) - reansumujac: w sprawie skype na mandrivie
            to niestety pomoc nie potrafie...coz moge napisac - przykro mi. Pozdrawiam
            • Gość: stands Re: dzizys IP: *.76.classcom.pl 06.11.05, 15:53
              Zasłużone podziękowania za udzielone rady dla m.gregora choć wywołany był
              dzizys.Ale jak sam pisze, ten temat nie jego specjalność.Ok? Pozdrawiam mimo to
              obu panów.S

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka