Gość: negro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 23:24 Czy należy rejestrowaś Cię w mikrosoft jesli posiada się system windowsXPhe dostarczony wraz z notebookiem. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: T-800 Re: Aktywacja systemu Windows IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.11.05, 23:28 Nie, wystarczy sama aktywacja. Link Zgłoś
Gość: negro Re: Aktywacja systemu Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 23:35 Dzieki za odpowiedz, jeszcze jedno pytanie. Rejestracja to to samo co aktywacja ? Chodziło mi właśnie o aktywacje. Przy pierwszym uruchomieniu instalator pytał się o aktywacje i dałem że później. Teraz nigdzie nie ma tej opcji ani nawet powiadomienia o tym jak to ma miejsce. W windowsxp pro opcja aktywacji jest w START\Akcesoria\Narzędzia systemowe\Aktywazja systemu Windows a tutaj tak niema. Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Aktywacja systemu Windows IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.11.05, 23:39 Aktywacja a rejestracja to dwie różne sprawy. Można przeprowadzić aktywację bez rejestracji (albo z nią). Nieaktywowany system ma ikonkę koło zegarka (chyba takie żółte klucze). Po kliknięciu powinno dać się aktywować. Link Zgłoś
gray Re: Aktywacja systemu Windows 06.11.05, 23:40 może jednak chodziło o rejestrację? windowsy dostarczane z laptopami są zazwyczaj aktywowane przez producenta a użytkownik ma jedynie możliwość zarejestrowania kopii bądź nie. Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Aktywacja systemu Windows IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.11.05, 23:40 www.intra-trade.com.pl/inne/wxp_aktywacja.asp Link Zgłoś
Gość: negro Re: Aktywacja systemu Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 23:36 Niema tutaj nic o tym o co pytalem. Jak mam preinstakiwany system z laptopie to nie musze nic sie rejestrowac ani tez nic aktywowac, dobrze mowie ? Wystarczy certyfikat naklejony na spod. i zgodna z oznaczeniem kopia systemu. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Aktywacja systemu Windows IP: *.acn.waw.pl 15.11.05, 00:16 Przeczytaj dokładnie! Aktywacja to nie rejestracja! To proces, który "odblokowuje" Windows XP, który bez jej przeprowadzenia podziała 30 dni i koniec. I nie ma tu nic do rzeczy czy masz system w zestawie z laptopem, czy stacjonarny oem czy box. Link Zgłoś