Dodaj do ulubionych

Problem z nowym komputerem

IP: 217.153.174.* 21.11.05, 21:13
Witam
Mam taki problem: kupiłem komputer płyta gigabyte ga-81945g-mf-socket 775,
procek pentium d 820 2.8 ghz fsb 800 2x1mb, ram dimm 512 mb ddr2 533 mhc,
grafika 256 mb radeon X550 128 bit, twardziel 160 giga ata 7200 samsung
(troche głośny)
zainstalowałem załączone oprogramowanie (w miare aktualne ) i ku mojemu
zdziwieniu nowa dwurdzeniowa zabawka jest wolniejsza od mojego p4 1.6 z karta
NVIDIA 128 mg (testy na podstawie Quake 4)
Jest to nie pierwszy komputer na którym instalowałem xp ale nigdy nie miałem
takich problemów. Co sie dzieje czy problem tkwi w oprogramowaniy czy
podzespoły nie współpracuja ze soba prawidłowo?
Pozdrawiam i z góry dzięki Rafi
Obserwuj wątek
    • Gość: niktabc@vp.pl Re: Problem z nowym komputerem IP: *.toya.net.pl 21.11.05, 21:35
      problem nazywa się GIGABYTE!!!!!

zmień płyte główną na FOXCONN, MSI lub ASUS a komp zaczeni działać o wiele
      szybciej:)
      • m.gregor Re: Problem z nowym komputerem 21.11.05, 21:45
        Co Ty za przeproszeniem pieprzysz? Uparles sie na jakiegos Foxconn'a i to
        beznadziejne MSI. Sprzedajesz to badziewie czy jak?

A do autora watku: a jaki system zainstalowales na tej maszynie jesli mozna
        wiedziec?
        • Gość: Rafi Re: Problem z nowym komputerem IP: 217.153.174.* 21.11.05, 22:46
          Na kompie mam standardowo xp professional a co do płyt gigabyta to raczej do
          tej pory nie miałem zadnych problemow
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: Problem z nowym komputerem IP: *.toya.net.pl 21.11.05, 23:06
          sorry
          GIGABYTE 24 miesiące gawarancji

FOXCONN - 36 miesięcy gwarncji

aa jakbys nie wiedział WINFAST - to w większości własnie FOXCONN

a to włąsnie FOXCONN produkuje proty do plyt głównych dla ASUS, MSI, ABIT czy
          GIGABYTE!!!

• m.gregor Re: Problem z nowym komputerem 21.11.05, 23:20
            Nie wiem skad masz te durne informacje o gwarancji GB bo GB daje 3 lata
            gwarancji...Jesli chcialbys wiedziec to WinFast to Leadtek a nie zaden Foxconn.
            Foxconn produkuje zlacza do zasilaczy i do plyt glownych itp itd. Nie wierze
            firmie ktora dotad zajmowala sie odlewaniem plastikow na wtryskarkach a teraz
            nagle zajela sie produkcja plyt glownych...
      • Gość: Laki_luke Re: Problem z nowym komputerem IP: 80.51.247.* 21.11.05, 21:52
        co ty za bzdury wypisujesz o gigabyte. To sa naprawde dobre plyty. Mam taka i
        jest bezproblemowo itd. Ogolnie wszyscy ktorych znam sa z gigabyte zadowoleni
        Co do problemu przedstawionego wyzej to pamietaj ze mocy procesorow
        dwurdzeniowych w grach nie wykorzystasz bo zwyczajnie nie ma gier pod
        dwordzeniowki. No chyba ze cos sie ostatnio ukazalo. Dlatego zapewne benchmark
        nie pokaze ci iles tam wiekszej zawrotnej predkosci. Sprobuj porownywac kilkoma
        benchmarkami bo tylko wtedy bedziesz miec rozeznanie co do mocy.
        Sprawdz czy masz aby napewno wszystko dobrze skonfigurowane. Moze masz gdzies
        waskie gardlo.
        • Gość: Rafi Re: Problem z nowym komputerem IP: 217.153.174.* 21.11.05, 22:49
          Az tak sie nie znam zeby sprawdic czy mam gdzies "waskie gardło" czy jest
          jakies oprogramowanie?
          • Gość: Laki_luke Re: Problem z nowym komputerem IP: 80.51.247.* 21.11.05, 23:02
            zanim zaczniesz cos grzebac - zwyczjnie sciagnij sobie PC Mark i 3D Mark i
            przetesuj nimi. Pozniej porownaj wyniki np na stronie www. Bedziesz mial
            rozeznanie czy twoj sprzet jest faktycznie tak slaby jak piszesz czy to tylko
            wynik jednego benchmarka Q4.
    • Gość: Rafi Re: Problem z nowym komputerem IP: 217.153.174.* 23.11.05, 19:06
      Witam ponownie
      Dziekuje za wszystkie opinie i rady , sprawa sie juz wyjasniła
      Po zapuszczeniu 3d marka test karty ( 256 mb radeon X550 128 bit)
      nie przekraczał dwucyfrowych wartości .Gdy doszło cieniowanie; 4 klatki na
      sekunde to był max.!!! Tak to jest kupować sprzęt w marketach (Mediam...)
      Towar oddałem (jest na to 7 dni od daty zakupu) i nie dajcie sobie wcisnąć ze
      nie ma zwrotów .
      Pozdrawiam Rafi

NIE DLA IDOTÓW TO NIE DLA IDIOTÓW !!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka