Dodaj do ulubionych

Złożycie mi komputer ??? :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:13
czesc. chce kupic kompa. chce na niego wydac cos pomiedzy 1300 a 1500 (jesli
bedzie troszke ponad to sie nic nie stanie). Chcialbym miec procka cos kolo
2,5-2,9 ghz, najlepeij celeron; plyta glowna z agp x8 i zeby obslugiwala
conajmniej 2 gb ramu, dysk 200 gb lub wiecej (7200, 8 mb), 512 ramu w jednej
kosci, karta graficzna minimum 128 mb. To chyba by bylo na tyle. Prosze
zebyscie wybrali czesci z tej strony, bo prawdopodbnie z tego sklepu bede
kupowal kompa: www.reset.bydgoszcz.pl
Obserwuj wątek
    • gupek-gupi Re: Złożycie mi komputer ??? :) 22.11.05, 22:15
      a nic ci nie powiem
    • Gość: Laki_luke Re: Złożycie mi komputer ??? :) IP: 80.51.247.* 22.11.05, 22:40
      jak juz wszystko wiesz to po co sie pytasz? I jestes pewien ze przy takim
      budzecie chcesz miec dysk minimum 200 GB ? Przeciez to juz ok. przynajmniej 350
      PLN. Karta grafiki "minimum 128 mb" to wydatek podobnej wielkosci conajmniej.
      Jak juz cos budujesz to wyzyluj troche na dysku (80 GB) a zainwestuj w dobra
      plyte. Drugi dysk mozesz pozniej dokupic. Wymiana plyty jest trudniejsza. Nie ma
      co zalowac. Ja niestety wybralem poprzednio tania plyte (ECS) i sie meczylem
      przy kompie zamiast wypoczywac. Teraz tego samego bledu nie popelnie.
      Tak na marginesie to AMD jest raczej tansza platforma od Intela.
      Nie zapomniej zarazerwowac kasy na cicha obudowe obudowe. Od tego tez duzo
      zalezy, zwlaszcza od zasilacza. Prawdemowiac na twoim miejscu to bym poczekal
      chwile i dozbieral kasy na cos wiekszego i mocniejszego.
    • dziki_osiol Re: Złożycie mi komputer ??? :) 22.11.05, 22:59
      Drogi sklep sobie znalazłeś. Nie chcę reklamować ale zajrzyj na proline.pl
    • Gość: robert Re: Złożycie mi komputer ??? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:47
      Nie tędy droga.
      Najpierw zadaj sobie pytanie do czego ma służyć komputer?
      Pojemny dysk? Owszem do p2p, montażu filmów. Nie wiem do czego jeszcze może być potrzebny...
      • Gość: Kwiatek Re: Złożycie mi komputer ??? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:43
        p2p ale tylko dla muzy (filmow nie sciagam), gry, rózne pierdoly, itp. Co do
        dysku to nie opłaca sie brac mniejszego (np. 160 gb kosztuje 40 zł mnniej itd.)
        Karte chce co najmniej 128 zeby moc grac przez dluzszy czas a nie zeby po pol
        roku wymieniac bo juz jakies gry sie tna i nie chca chodzic. co do sklepu to
        wybralem taki zebyscie mogli sie na czyms oprzec. nie mowione ze ja tam bede
        kupowal kompa, przed zakupem jeszcze sobie wszystko dokladnie przekalkuluje :)
        • Gość: robert Re: Złożycie mi komputer ??? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:56
          wolałbym mniejszy dysk, wolniejszy procesor ale lepszą/droższą płytę główną i więcej pamięci (tak zresztą kupiłem komputer: płyta, pamięć, dysk, najgorsza grafika jak była w sklepie i za to co zostało procesor)
          do gier to komputery zaczynają się od 3000 zł (bez monitora oczywiście)
          do internetu wystarczą za 1600-1800 zł
          wszystko pomiędzy jest za słabe do gier i za dobre do internetu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka