Gość: luizjana IP: 62.29.142.* 24.11.05, 19:17 Mam XP. Jaki kodek wybrać, aby wszystko chodziło ok. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: T-800 Re: Najlepsze obecnie kodeki IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.11.05, 19:18 Ffdshow + AC3. Link Zgłoś
Gość: niuniek Re: Najlepsze obecnie kodeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 19:26 Gość portalu: luizjana napisał(a): > Mam XP. Jaki kodek wybrać, aby wszystko chodziło ok. A do czego te kodeki ? Do muzyki czy do filmów ? Link Zgłoś
Gość: luizjana Re: Najlepsze obecnie kodeki IP: 62.29.142.* 24.11.05, 20:33 Chodzi mi głównie o filmy, ale muzyka też by się przydała. Link Zgłoś
3promile Re: Najlepsze obecnie kodeki 24.11.05, 20:29 T-800 jak zwykle ma rację ;-) Ćwiczyłem różne kombinacje kodekowo-odtwarzaczowe, ale zestaw ffdshow/Ac3/SubeditPlayer/JetAudio jest jak dla mnie optymalny. Link Zgłoś
Gość: luizjana Pytanie do T-800 IP: 62.29.142.* 24.11.05, 20:40 A jaki wybrac program do rozpakowywania??? Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Pytanie do T-800 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.11.05, 20:46 Proponuję ZipGeniusa. Darmowy, całkiem ładny ;-) i po polsku. Program: www.webalice.it/zipgenius/zg6/zg602std.exe Spolszczenie: web.rossoalice.it/zipgenius/zg6/lang/polpak300.exe Link Zgłoś
Gość: luizjana Re: Pytanie do T-800 IP: 62.29.142.* 24.11.05, 20:51 Widzę, że jesteś kopalnią wiedzy. Ja o wszystko muszę sie pytać. A co jeżeli chodzi o filmy DVD. Też muszę coś dodatkowo zainstalować? Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Pytanie do T-800 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.11.05, 20:56 Bez przesady. Jeśli chodzi o DVD, wystarczy ściągnąć MPC: prdownloads.sourceforge.net/guliverkli/mpc2kxp6486.zip?use_mirror=puzzle i wypakować. Po włożeniu płyty i uruchomieniu programu trzeba wybrać menu File -> Open DVD. Link Zgłoś
darekkr1 Re: Pytanie do T-800 24.11.05, 22:39 krotko i na temat :) mozna jeszcze sciagnac VLC www.videolan.org/vlc/download-windows.html to player razem z kodekami jakby oc snie dzilalo lub zle dzialalo ale rozwiazanie T-800 jest chyba lepsze :) Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najlepsze obecnie kodeki IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.11.05, 10:13 K-lite mega codec pack zawiera wszystkie aktualne kodeki i 2 odtwarzacze,w tym aktualną wersję free spywarefree sourceforge Media Player Classic.FFDSHOW normalnie są ustawione jako przeznaczone do nieużywania,szczególnie ich kodek,poza tym niekiedy niezalecane.Niestety,na tym samym komputerze wydajniej pracują raz jedne kodeki,w innych wersjach i konfiguracji inne.Podczas instalacji K-lite usuwa wszystkie kodeki także z katalogu systemowego i zakłada tylko swoje.Oczywiście nigdy nie zwraca uwagi na nowsze wersje,ale inne zestawy mogą być gorsze,bo niekompletne i nieaktualne.Bezwzględnie musimy usunąć stare kodeki jeśli są niekompletne,uszkodzone,czy występują dziwne wady odtwarzania nie wynikające z uszkodzenia drivera karty graficznej. Link Zgłoś
Gość: AV Re: Najlepsze obecnie kodeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 09:33 Najczęściej używam formatu filmów mpeg(najlesza jakość,często stosowany).Najlepsze kodeki to CyberLink Video/SP Filter wersja 6 (plik clvsd.ax w katalogu C:\WINDOWS\system32\) a do audio może też być CyberLink Audio Decoder Filter (plik claud.ax w folderze C:\WINDOWS\system32 wersja 6 .Oczywiście jeśli komuś nie odpowiadają może prawym klawiszem ja wyrejestrować-unregister.Dlaczego Cyberlink jest najlepszy-chodzi normalnie zapewniając najczystszy znany obraz,nie usuwając treści obrazu.Jednak w porównaniu do DSCaler obraz jest za luksusową mgiełką.Jego jakość można zauważyć na średnim filmie po powiększeniu obrazu do pełnego ekranu.Do ściągnięcia wersja trial 30-dniowa angielska programu CyberLink PowerDVD która czasem nie odtwarza zabezpieczonego dźwięku www.4centity.com/tech/cprm/ oczewiście program powinien mieć podobne kodeki. Link Zgłoś
Gość: AV Re:Link do Cybelink PowerDVD 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 09:37 www.cyberlink.com/multi/download/trials_1_ENU.html Link Zgłoś