Dodaj do ulubionych

Problem z Windows Update

IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 22:20
Nie mogę zrobić aktualizacji Windows XP. Pokazuje mi się komunikat:

"Obecne ustawienia zabezpieczeń uniemożliwiają uruchamianie formantów ActiveX
na tej stronie. W wyniku tego strona może być wyświetlana niepoprawnie"

Gdy wciskam OK, to przy sprawdzaniu, czy na komputerze zainstalowano
najnowszą wersję oprogramowania aktualizacyjnego, pokazuje mi się komunikat:

"[Numer błędu: 0x8DDD0004]
Witryna sieci Web napotkała problem i nie może wyświetlić strony, którą
chcesz otworzyć. Wykonaj poniższe czynności, aby spróbować rozwiązać problem:
Odśwież stronę.
W programie Internet Explorer usuń zawartość folderu Temporary Internet
Files, wybierając menu Narzędzia i klikając polecenie Opcje internetowe.
Zamknij, a następnie uruchom ponownie program Internet Explorer."

Po zalecanych czynnościach nic się nie zmienia.

Obserwuj wątek
    • Gość: Art Re: Problem z Windows Update IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 12:12
      Nikt nie może mi pomóc?
      • browanx Re: Problem z Windows Update 26.11.05, 12:17
        Pirat?
    • Gość: Art Re: Problem z Windows Update IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 13:40
      Coś Ty! Mam wersję OEM dołączoną do sprzętu. System mam już zainstalowany w
      sklepie 1,5 roku temu i sam tego jeszcze nie robiłem. Dawniej aktualizacje
      robiłem bez przeszkód regularnie, ale od pewnego czasu to przestałem robić. Czy
      ten problem może być związany z tym, że nie mam zainstalowanego SP2 ?
      • browanx Re: Problem z Windows Update 26.11.05, 13:49
        a jak sprawa wygląda przez aktualizacje automatyczne?
    • Gość: Art Re: Problem z Windows Update IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 14:45
      Coś jest chyba związane z tym formantem ActiveX, bo zawsze po włączeniu
      aktualizacji mam komunikat:
      "Obecne ustawienia zabezpieczeń uniemożliwiają uruchamianie formantów ActiveX
      na tej stronie. W wyniku tego strona może być wyświetlana niepoprawnie"
      Co trzeba zamienić, aby to wyeliminować? Dawniej chyba doszedłem do poziomu,
      gdy pokazywało mi jako aktualizację SP2. Postanowiłem to zrobić później. Czyżby
      aktualizacje były obecnie już robione pod SP2, a bez niego są blokowane?

• browanx Re: Problem z Windows Update 26.11.05, 15:11
        narzędzia/opcje internetowe/zabezpieczenia/Zaufane witryny/i na dole klikasz na
        poziom niestandardowy/Formaty ActiveX zaznaczasz na włączone.
      • Gość: Laki_luke Re: Problem z Windows Update IP: 80.51.247.* 26.11.05, 18:17
        > Dawniej chyba doszedłem do poziomu,
        > gdy pokazywało mi jako aktualizację SP2. Postanowiłem to zrobić później.

no to troszke zwlekales z ta aktualizacja. SP 2 dostepny jest juz chyba od mniej
        wiecej roku.
        Aktualizacje nie sa blokowane bo w takim przypadku system powinien najpierw
        zaproponowac ci instalacje service packa. MOzesz service pack sciagnac sobie z
        internetu jako instalke i dopiero go uruchomic. Kiedys byl tez dostapny na
        plytkach dolaczanych do gazet.
    • Gość: Art Re: Problem z Windows Update IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 17:35
      Nic to nie zmieniło.
      • Gość: Laki_luke Re: Problem z Windows Update IP: 80.51.247.* 26.11.05, 18:19
        na czas aktualizacji sprobuj wylaczyc firewall i antywirusa i inne
        oprogramowanie monitorujace tego typu. Moze ktores z nich blokuje kontrolki ?
    • Gość: Art Re: Problem z Windows Update IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 19:49
      Wyłączenie Nortona nic nie zmieniło. Czy może coś dać, jak zainstaluję z płytki
      Service Pack 2? Może to coś odblokuje... Do tej pory tego nie zrobiłem, bo
      wszystko działało mi dobrze, a słyszałem, że niektórym po instalacji SP2 system
      się psuł i nie wszystkie programy chodziły. Czy na czas instalacji SP2 trzeba
      wyłączyć wszystkie zapory i antywirusy (ja mam Norton Internet Security i
      Norton AntiVirus).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka