Dodaj do ulubionych

pomocy! jak ustawić BIOS

IP: *.68.65.88.kutno65.tnp.pl 02.12.05, 23:11
proszę o podpowiedź jak w biosie można wyłączyć buforowanie pamięci????
w kompie co jakiś czas wyświetla się niebieski ekran i info o zrzucie pamięci,a aby temu zaradzić podpowiedź jest taka ,aby właśnie wyłączyć w biosie buforowanie pamięci! TYLKO JAK TO ZROBIĆ????????? POMOCY!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: pomocy! jak ustawić BIOS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.12.05, 23:19
      Nie nalezy wylaczac buforowania bo komp chodzi wtedy jak mul i dziad.ZoneAlarm
      zaloz wersje nowsza i bez trial.A najlepiej odlacz sie od netu do rozwiazania
      problemu.
    • mmmmmmnmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Re: pomocy! jak ustawić BIOS 03.12.05, 00:56
      A jaki ty sysytem masz że jeszcze buforowanie pamieci przez bios robi na nim
      wrażenie.
      wiem że to miało znaczenie dla dosu , ale on raczej zrzutów pamieci nie robił :)

• Gość: ramzes Re: pomocy! jak ustawić BIOS IP: *.68.65.7.kutno65.tnp.pl 03.12.05, 06:22
        właśnie to jest dla mnie dziwne!jest to komp kolegi i u niego robiłem reinstalacje.w czwartek win XPz sp1 ,a wczoraj wrzuciłem od nowa win sp2!niebieski ekran w dosie przestał się ukazywać,ale przy wyjściu z gier system się restartuje!wszystko inne jest ok!jego komp to celeron 2.4, 256 ram ,gf fx 5200.podłączony jest net na pandzie platynium7.0.a może to tylko kwestia zbyt małego ram??
        DZIĘKUJĘ BARDZO ZA POMOC!!!POZDRO. NADMIENIĘ,ŻE NA MOIM KOMPIE Z 512 RAM NIC TAKIEGO SIĘ NIE DZIEJE!!TEN NIEBIESKI EKRAN WRAZ Z KOMUNIKATEM driver_irql_not less or _equal oraz o tym zrzucie przestał się pojawiać gdy zainstalowałem direct x 9.0 c ale ten restart ........
        • Gość: j Re: pomocy! jak ustawić BIOS IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.12.05, 08:02

Symptoms
          You may receive the following error message on a blue screen:
          STOP 0x000000D1 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (0x0,0x0,0x0,0x0)
          Parameters

1 - memory that is referenced
          2 - IRQL
          3 - value 0 = read operation, 1 = write operation
          4 - address that referenced memory

Cause
          This issue can occur when the Driver Verifier feature is enabled and a driver
          has used an improper address. Note that the driver that is causing this issue
          may be listed in the error message.
          Resolution
          To resolve this issue:

1. Disable all third-party filter drivers, such as backup programs, virus
          scanning programs and disk utilities.
          2. Ensure you are using hardware that appears on the Microsoft Hardware
          Compatibility List.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka