Gość: Tatanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 11:48 Tiry na tory!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Tir zawisł nad torami IP: 217.153.81.* 10.05.07, 11:52 za kim to był "pościg"????? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rapsik Tir zawisł nad torami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:05 Mieszkam niedaleko i podobne rzeczy dzieją sie tu około 3 razy w tygodniu. W tym miejscu mądrale rządzący drogą wymyślili zwężenia ograniczające prędkość tz. z 3 pasów robia się 2, w tym bałaganie lawirują jeszcze nasi kochani bezmyślni kierowcy MPK. Fakt, że trzeba jechać wolniej, tylko kto wymyśla te zwężenia na drodze ekspresowej. Rano jechałem tędy na zawodzie około 20 minut ( odocinek od wyjazdu z bardowskiego do zjazdu na legionów), teraz samochody poruszają sie jeszcze wolniej. PARANOJA P.S. Przy dojeździe do świateł przy mcdonaldzie wymyślono to jeszcze bardziej beznadziejnie, tylko tam nie ma górki na łuku drogi, mostów i kierowców MPK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tir zawisł nad torami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:17 Też sie wypowiem na temat tego kogoś kto te zwężenia wymyślił - albo nie bo szkoda słów I teraz sobie pomyślcie ... Planowany remont wiaduktu na al. Pokoju czyli zamknięty będzie i niech się zdarzy (obym się mylił) podobny wypadek i moi drodzy nie ma się jak dostać do centrum bo al. Niepodległości będzie tak samo zapchana jak DK-1 i czeka nas paraliż Częstochowa zakorkowana - niby małe miasto a się korkuje i niech się wypowiedzą Ci co myślą że w Częstochowie nic się nie dzieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tir zawisł nad torami IP: 80.48.49.* 10.05.07, 12:25 wczoraj przed 20:00 na skrzyżowaniu przy energetyku Skoda wjechała pod tramwaj . niby wieczór luźno fajnie , a korek był aż do PKP . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Tir zawisł nad torami IP: 195.205.202.* 10.05.07, 13:08 Skoda wjechała pod tramwaj, bo babsko wjechało na czerwonym świetle na skrzyzowanie. Odbierać prawko daltonistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anal Re: Tir zawisł nad torami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 11:00 Odbierać komputery analfabetą. Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: Tir zawisł nad torami 11.05.07, 13:35 "Odbierać komputery analfabetą" Racja, popieram, po polsku powinno być: analfabetom. Warto się nie wymądrzać, jeśli samemu ma się problemy z ortografią. Ale słowo się rzekło, kobyłka u płota, wypadało by oddać komputer po dobroci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Tir zawisł nad torami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 13:43 Planowany jest remont wiaduktu w Alei Pokoju, Al. Niepodległości - ograniczenie predkości na wiadukcie do 40 km/h i zakaz wyprzedzania. Odrobina wyobraźni i łatwo zobaczyć co to będzie. To jest właśnie brak alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Tir zawisł nad torami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:57 Co na to władze miasta - i jej podległe drogi i władze krajowe i jej podległe drogi,. Spią !! Nic się nie robi a pogoda jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulek Re: Tir zawisł nad torami IP: *.flatpla.net 10.05.07, 21:51 spoko spoko! co mają do tego kierowcy MPK? Kierowca autobusu to taki sam kierowca jak każdy inny. Wszędzie są barany. Ale skoro widzę że zblizam się do łuku drogi to moim pierwszym odruchem jest choćby zwolnienie nogi z gazu. Zresztą wszyscy wiemy jak często jeżdża kierowcy TIR- ów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Tir zawisł nad torami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:53 Kierowcy TIR ów to młodzi oszołomy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diabel Re: Tir zawisł nad torami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 08:10 kierowcy tirow nie wszystkiemu sa winni, zauwazcie ze oni pracuja dla kogos, zwykle firmy spedycyjne maja w dupie czasy pracy kierowcow, daja robote i kierowca musi ja wykonac, odmowi to papa inny przyjdzie do pracy i pojedzie, takie realia naszego porypanego kraju, kierowcy usypiaja ze zmeczenia i wtedy sa tragedie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Tir zawisł nad torami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:07 Do Diabeł To dlaczego inspekcja PIP nie sprawdzi jak szybko dany samochów jest tam i z powrotem . Przeciez to nie mozliwe by jechać przepisowo i tak szybko dojechać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Tir zawisł nad torami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:51 Niestety organizacja ruchu w Częstochowie polega głównie na organizowaniu korków na drogach naszego miasta. Omawiana sytuacja trwa już trzeci dzień i drogowcy nie potrafią a może nie umią naprawić kilku metrów bariery.Ba nie potrafią zorganizować ruchu w ten sposób żeby wykorzystać miejsce na drodze do puszczenia dwóch pasów ruchu ( kilka metrów wcześniej zaczyna się zwężenie przez które awaryjnie mogą jeździć samochody ) A samochody MPK faktycznie muszą się przedzierać z prawego pasa na lewy żeby wjechać w ulicę Krakowską .Powoduje to wielkie zagrożenie dla tysięcy pasażerów codziennie tam jeżdżących.Dopiero jakiś bardzo tragiczny wypadek który może sie zdażyć w każdej chwili uświadomi wszystkim decydentom w tym mieście że taką ważną rzeczą jaką jest organizacja ruchu na drogach zajmują się od bardzo wielu lat dyletanci .Na tym skrzyżowaniu można zrobić taką organizację żeby całkowicie zlikwidować lewoskręt w ulicę Krakowską a cały ruch z w kierunku ul.Krakowskiej skierować na prawy pas a potem w ulicę Rejtana i dalej przez światła na ulicę Krakowską .Wymaga to niewielkiej inwestycji drogowej - wybudowanie zjazdu w ulicę Rejtana znacznie wcześniej niż jest to obecnie .Poprawi to znacznie bezpieczeństwo oraz usprawni płynność ruchu na skrzyżowaniu ponieważ zostanie ominięta faza światła lewoskrętu co pozwoli w tym czasie zwiększyć przepustowość skrzyzowania . Podobnie w godzinach szczytu I Aleja po stronie północnej jest całkowicie zakorkowana ponieważ organizatorzy ruchu uważają ,że ważniejsze są dochody Urzędu miasta za parkingi które są tam zrobione a nie płynność ruchu oraz zdrowie i życie obywateli tego miasta wdychających spaliny ze stojących w korkach samochodów nie mówiąc już nic o tym że taka właśnie sytuacja powoduje zwiększenie efektu cieplarnianego ,że ważniejsza jest wygoda kilkunastu posiadaczy samochodów odwiedzających sklepy a nie dostrzegają oni innych posiadaczy samochodów którzy przez to muszą stać w korkach . Generalnie drogi mają służyć do tego żeby jeździły po nich samochody a nie stały na nich blokując innych użytkowników .Dawniej parkingi były tylko w Alejach ale od tego czasu zostały ustalone w całym śródmieściu i obecnie parkingi w Alejach mogą być zlikwidowane ponieważ robią więcej szkody niż pożytku a użytkownikom samochodów na pewno przyda się nieco więcej ruchu przy spacerze z bocznej ulicy. Przy Estakadzie obok Jagiellończyków nareszcie po złapaniu kilku tysięcy pieszych przechodzących "nieprawidłowo" okazało się że nieprawidłowa była właśnie organizacja ruchu .Niedawno wreszcie zrobiono dodatkowy wyjazd z Jagiellończyków na DK-1 , ale tylko wyjazd bo decydentom znowu zabrakło wyobraźni ( ciasne umysły nie widzą że nic nie stoi na przeszkodzeie żeby ten wyjazd był również wjazdem do Jagiellończyków - żeby wjechać z Alei Pokoju trzeba jechać przez 11 Listopada a więc przez następne światła a więc stać i produkować dodatkowe spaliny) A wyjazd z ul. kiedrzyńskiej - musi być oczywiście zablokowany bo wszyscy muszą odstać w korku, bo decydenci nie widzą że można część samochodów puścić bezkolizyjnie prosto z ul.Kiedrzyńskiej w Al.JP2 . Jest to następny dowód na dyletanctwo ludzi którym płacimy niemałe przecież pensje żeby organizowali ruch pojazdów i pieszych w naszym mieście . Może trzeba te umysły przewietrzyc a jak się nie da to wymienić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiu Re: Tir zawisł nad torami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:03 A sławetne światła koło Semeksu na Jagiellońskiej.Gołym nie fachowym okiem widać że nie mogą byc w tym miejscu bo stwarzają dla uczestników ruchu drogowego zagrożenie .Wjazd do Semeksu powinien być rozwiązany bezkolizyjnie pod wiaduktem. Czy decydenci którzy maczali w tym palce dostali po łapach za wyrzucenie takiej kasy w błoto .Moim zdaniem powinni to zwrócić z własnyego prywatnego majątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Tir zawisł nad torami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 08:21 Do Jasia : Wydaje mi sie , że fachowcy - Augustyn - sa fachowcami ale dlaczego tak jest jak jest to nie wiem. Cyba brak pieniędzy . Przed wyborami wydano tyle by sie pokazac , że teraz trzeba spłacac zaległe faktury i nie ma na bieżące usprawnienia . Miał byc korytarz północny i nic sie nie robi . Wymiana nawierchni niektórych ulic też prawie nic , tylko ciągłe łatanie czego jeszcze nie załatano . I ciągle jeżdże jak po pralce . Ale chodniki wybrukowane na Zawodziu są , coś mi tu źle pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Tir zawisł nad torami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 14:23 Augustyn nie dowodzi bezpośrednio organizacją ruchu na drogach tylko całym zarządem dróg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziatek18 Re: Tir zawisł nad torami IP: 195.205.202.* 10.05.07, 13:07 Przez tego Tira stałam w korku 1,5 h a potem jeżdziłam objazdem po krawężnikach!!Polska. Zero zorganizowania i poczucia winy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czest Re: Tir zawisł nad torami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 13:08 Przeciez chcial sie przesiąść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Tir zawisł nad torami IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.07, 14:19 Te korki to nic najgorsze ze wylaczyli prad nad torami i ja np nie dojechalem do Katowic na czas. Zamiast o 21 bylem w Katowicach na 2300 dodatkowo na dworcu glownym PKP pani mi powiedziala zebym jechal na Rakow bo niedlugo bedzie jechal pociag. No to ja w taxi i na rakow przez Zawodzie zeby korki ominac przyjezdzm a tu pociagu nie ma. Przyjechal za godzine, i kto mi zwroci pieniadze za taxi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Tir zawisł nad torami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 14:56 zamiast powolywac inspekcje ruchu drogowego wyslac tych smierdzacych leni do naprawy drog !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masa Re: Tir zawisł nad torami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 15:10 No Częstochowa tak jak i większoś duzych miast czasem sie korkuje nawet tam gdzie najmniej sie spodziewamy. A jak komus korki nie pasują to zapierniczac na nogach (przynajmniej po centrum) albo jezdzic komunikacja miejska a nie wszedzie dupe samochodem wozic. Tak jak ten TIR. Towary powinny byc przewozone pociagami a nie po drogach. A pozniej dzieje sie to co sie dzieje. Pozdrawiam kolegów kierowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jigga Tir zawisł nad torami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:21 szczescie wielkie ze nie spadł na dol Bo to byl by koniec.......ale awariaa... ładnie ta czwa jest pechowym miastem jakims ;/ uwaga kierwocy ... na tym odcinku na bank bedzie radar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Do redakcji GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 18:16 Raz piszecie TIR raz piszecie ciężarówka.. to co w końcu zwisło nad tymi torami?? Tabliczka TIR czy ciężarowa Scania???? Ludzie nie piszcie głupot bo TIR to tabliczka na samochodach wykonujących przewozy międzynarodowe i nie tylko na ciężarowych, bo na busach też takie widnieją. Z tego co tu piszecie to wynika że bus (np: VW Transporter) to też TIR.Wprowadzacie troche ludzie w błąd i przez takie wprowadzanie społeczeństwo nie wie co mówi.. Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Do redakcji GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 19:22 spójrz na zdjęcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan... ina do kierowcy IP: 217.153.246.* 10.05.07, 19:46 twój wpis jest taki kretyński jak myślenie tego który prowadził tego TIRa. Wszyscy ogólnie przyjęli potoczne określenie TIR dla sam. ciężarowego o dużych i długich gabarytach. A ty jesteś inteligentny inaczej i musiałeś o tej inteligencji powiadomić ogół czytających i piszących na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: do kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 16:18 Dziękuje za wypowiedź na mój temat,ale po tym co napisałeś uważam że jesteś większym kretynem niż ci którzy mówią na ciężarówki tir.Śmieszny jesteś i nie chce mi sie już nic pisać.Weź mózg na tira i jedź po torach. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laik Re: Do redakcji GW IP: *.ibd.gtsenergis.pl 10.05.07, 20:45 Jest Pan naprawdę specjalistą w tej materii. Ja też miałem Malucha z tabliczką TIR - fajnie wyglądał. Artykuł jest na inny temat, za parę lat będzie strach wyjechać na drogę. Na tym zgnitym zachodzie już od bardzo dawna sam. ciężarowe i TIR-y są przewożone koleją. Kupię sobie używany w dobrym stanie czołg T-34 ( może być chiński będzie taniej) i będę się czuł bezpiecznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: Do redakcji GW IP: *.172.inds.pl 10.05.07, 22:44 Powiem tak.Kierowca zdaje egzamin na kategorie C, Pytam na czym,odpowiadam.Na tych guwnach,co mają w szkołach jazdy i przyczepka nie większa od kiosku ruhu.Po miesiącu taki już kierowca .Śiada. Auto 30 ton .stworzy mu się sytuacja na drodze i łamie taki zespół ,zamiata naczepą wszystko co w jego zasięgu.tak jak było to wczoraj na dk1 .Jadę sobowym samochodem najpierw sie upewnię czy mnie widzi i dopiero takiego wyprzedzam,bo jak nie to już jesteś staranowany albo przytarty do barierki.Niedawno temu zginął kieroca nubiry,zepchnięty zdrogi przez takiego głaba ,typu kirwca ciężarówki.Pozdrawiam instruktor . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dan Re: Tir zawisł nad torami IP: *.realestate.net.pl 11.05.07, 13:06 Zainstalować sobie przeglądarkę ze słownikiem! To razi moi rodacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiu Re: Tir zawisł nad torami IP: 217.153.81.* 11.05.07, 23:13 Tory na tiry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss Re:Większośc postów piszą kretyni ! 12.05.07, 05:19 Czytając posty większości forumowiczów ogarnia mnie czarna rozpacz. Te "Tiry" tak samo jak osobówki będą się rozbijały nierzadko zabijając ludzi. Czy waszym zdaniem należy jeszcze bardziej zaostrzyć kontrolę kierowców i przedsiębiorców bo ciężarówki się rozwalają i częstochy muszą sobie postać w korkach.A może większe kary dla kierowców od tych z unijnych taryfikatorów ?! Problemem i główną przyczyną wielu wypadków w Polsce jest TYLKO I WYŁĄCZNIE brak nowych wielopasmowych dróg,obwodnic i autostrad !!! Wraz z rozwojem gospodarczym wzrasta zamożność obywateli. Teraz praktycznie każdy może sobie kupić samochód i to czyni. Podobnie ma się rzecz z transportem drogowym. Firmy transportowe w Polsce mają 15% wzrost popytu na usługi. Czyli może trzeba im przykręcić śrubę żeby się za szybko nie bogacili kupując nowy tabor ? W Polsce WZRASTA NATĘŻENIE RUCHU WSZYSTKICH POJAZDÓW ale nie budowa nowych i bezpiecznych dróg o których wcześniej wspomniałem. I to jest główną przyczyną większości wypadków. A specom od karania kierowców podpowiem że w USA i Kanadzie te nieszczęsne TIRY nie mają wogóle tachografów sprawdzających czas pracy kierowców. Ameryka to wolny kraj więc dlaczego komuś nakazywać jak długo i ile przerw może mieć a ile jechać ? Tachografy nie poprawiają bezpieczeństwa i nie zmniejszają liczby wypadków. Bezpieczeństwo zależy głównie od jakości i ilości dróg oraz od natężenie ruchu na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re:Większośc postów piszą kretyni ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 06:35 Ty na pewno zaliczasz się do tej większości - jak w tytule. A Tiry na tory - takie hasło kiedyś było ale tylko hasło ale kiedyś prawie wszystkie towary masowe w Polsce były przewożone koleją a nie po drogach. A zwiększanie transportu samochodowego ( to nie jest tylko interes ludzi zajmujących się transportem masowym ale i zwykłych uzytkowników i mieszkańców cierpiących z powodu zwiększonego hałasu spalin czy wypadków)doprowadzi do tego że niedługo nie będzie po czym jeździć .Już teraz jazda samochodem osobowym jest niezwykle ryzykowna bo wszędzie tylko wielkie ciężarówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re:Większośc postów piszą kretyni ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 08:14 A może i jedno i drugie i karanie tirowców oszołomów ( na czerwonym świetle często przejeżdżają ) i budowa dróg W Częstochowie jakoś niewiele się robi . Co jest tego powodem . Brak kasy , brak zainteresowania władz ? jakich ? brak firm , ludzi materiałów ? A miało byc tak dużo Rosnie popyt na benzynę a z tego coraz wieksze wpływy z akcyzy która miała byc przeznaczana na budowę dróg a jak zwykle idzie na łatanie budżetu . Ja to pamietam , i będę pamietał przy nastepnych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomalek Tir zawisł nad torami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:21 Witam tak się składa że znam kierowce tego samochodu ciężarowego i prosze odczepcie się od niego ponieważ jest bardzo dobrym kierowca jeszcze nigdy do tego czasu mu się to nie zdarzyło !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Tir zawisł nad torami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 16:56 Do Ziomalka : Co co takiego mus się zdarzyło , że taki numwer wywinął . Może i dobry ale szaleć na drodze może każdy , dobry też . chodzi o to by jeżdzili kierowcy otroznie a nie tylko by sprawnie kierowali pojazdem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomalek Re: Tir zawisł nad torami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:47 No ale on ogólnie nie jeździł tak szybko jest odpowiedzialnym człowiekiem...... i gadajcie sobie co chcecie ja wiem swoje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Tir zawisł nad torami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 23:02 Do Ziomalka Jak nie jeździł i nie jechał wtedy to co go tak zarzuciło , Pies mu wybiegł , autobus gwałtownie ruszył z przystanku . Może Ale ja nie wierzę bo widzę jak tirowcy jeżdżą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtre Re: Tir zawisł nad torami IP: 195.205.202.* 13.05.07, 16:28 tak sie skłąda ze mam żródło z pierwszej ręki od samego kierowcy tiry i przyznał sie z ejechał za szybk ozreszta to wszytko policja ustali na ogledzinach itd . był w te jsamej sali w szpitalu co mój brat wiec sie od niego nasłuchałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomalek Re: Tir zawisł nad torami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 21:05 ja też wiem jak tirowcy jeżdżą i ci co znam nigdy nie przekraczali prędkości!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielone Iveco Tir zawisł nad torami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 22:41 ja to widzialem;/ jak on wpadl w ten poslizg;/ potem wyciagalismy go z tego auta;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkamilu Re: Tir zawisł nad torami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:09 Moi drodzy kierowca tego tira to naprawde rozważny człowiek. Nie raz z nim jeździłem i jeżdził naprawde bardzo bezpiecznie. Nie oszukujmy się wrunki były wtedy fatalne ,a człowiek jest tylko człowiekiem i zawsze popełnia błędy. On ledwo uszedł z życiem a wy go obwiniacie o korki?? Gdzie w was troche ludzkich uczuć współczucia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jws Re: Tir zawisł nad torami IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.07, 13:43 Nie znasz się to nie chrzań głupot, tylko tyle potraficie? Odpowiedz Link Zgłoś