anarchaniol 05.12.05, 12:54 Czy da się zrobić z PC budzik. Wiem że na maku da się ustawić tak że się sam odpala o danej godzinie. A czy na pececie można ustawić coś w biosie, aby odpalał się, sam z siebie o którejś tam godzinie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
user0001 Re: Budzik z PC?? 05.12.05, 15:15 W większości płyt ATX z którymi się spotkałem jest możliwość ustawienia takiego bajeru. Sam z tego korzystałem gdy grałem w ogame. Link Zgłoś
anarchaniol Re: Budzik z PC?? 05.12.05, 21:39 To miło że się da:). Tylko jak?? będę wdzięczny za odpowiedź i pomoc:) Link Zgłoś
Gość: gość Re: Budzik z PC?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:27 Jak to jak?W XP można na przykład w akcesoria dodaj nowe zadanie i uruchomić dowolny program o danej godzinie.Jeśli się uda i program otworzy dzwięki,radio lub pianie koguta(może być ze źródła na jack line in komputera) to będzie sygnał dźwiękowy.U mnie musi być w zaawansowanych ustawieniach włączona hibernacja a w zaawansowanych ustawieniach zadania zaznaczone wznów pracę komputera aby wykonać zadanie.Całkowicie bez biosu.Można też inaczej... Link Zgłoś
anarchaniol Re: Budzik z PC?? 07.12.05, 12:20 dzięki za pomoc:(:(. jakies takie to forum niezbyt pomocne jest:( Link Zgłoś