Dodaj do ulubionych

Zgranie na CD

13.12.05, 08:28
Witam,
Pracuję od wczoraj w trybie awaryjnym-inaczej system nie działa.Dopiero w
piątek mogę zanieść kompa do naprawy-do tego czasu muszę jeszcze parę plików
nagrać na CD.(w piątek system będzie reinstalowany,wszystko się
wyczyści).Jednak w trybie awaryjnym Nero nie działa-a ja nigdy (sic!) nie
nagrywałam na płytki niczego w inny sposób.Czy ktoś mógłby(nie żartując ze
mnie przy tym)powiedzieć mi jak bez Nera i w trybie awaryjnym mam to zrobić?
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: Zgranie na CD 13.12.05, 08:45
      deana napisała:

> Witam,
      > Pracuję od wczoraj w trybie awaryjnym-inaczej system nie działa.Dopiero w
      > piątek mogę zanieść kompa do naprawy-do tego czasu muszę jeszcze parę plików
      > nagrać na CD.(w piątek system będzie reinstalowany,wszystko się
      > wyczyści).Jednak w trybie awaryjnym Nero nie działa-a ja nigdy (sic!) nie
      > nagrywałam na płytki niczego w inny sposób.Czy ktoś mógłby(nie żartując ze
      > mnie przy tym)powiedzieć mi jak bez Nera i w trybie awaryjnym mam to zrobić?

Zdobadz od kogos (lub kup z gazeta) Linux Knoppix (upewnij sie, ze ma program k3b w dystrybucji)Po uruchomieniu cd program wczytuje sie do ram bez instalacji na dysku i mozesz skorzystac z jego narzedzi - k3b do nagrywania na cd/dvd.
      Przyjemny lest linuxeducd ale ten jest chyba tylko do sciagniecia z netu w celu pozniejszego wypalenia iso na plycie - moze ma ktorys ze znajomych?

No i jeszcze pozostaje ci wersja hardcore, pardon, hardware ;) - wymontuj dysk i popros kogos znajomego, eby podlaczyl go jako 2-i u siebie i zrzucil dane na plytki.
    • Gość: wiersz poleceń Re: Zgranie na CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:53
      deana napisała:

> Witam,
      > Pracuję od wczoraj w trybie awaryjnym-inaczej system nie działa

W trybie awaryjnym działają TYLKO podstawowe sterowniki systemowe i tym samym
      program NERO lub inny nie będzie działał :)

Czyli DUPA BLADA z nagrywaniem w trybie awaryjnym :D
    • arius5 Re: Zgranie na CD 13.12.05, 13:44
      a nie mozesz zainstalowac sobie Windows i Nero bez formatowania dysku ?
      Jest taka opcja.
      • deana Re: Zgranie na CD 13.12.05, 14:52
        Dzięki za odpowiedzi:)
        Krzysztofsf-nie zdążę przed piątkiem chyba skombinować tego oprogramowania z
        Linuxa-szczerze to i tak nie potrafiłabym tego sama zrobić.A więc i wersja
        hardcore odpada:)
        Arius5-nie bardzo rozumiem,dysk muszę sformatować i tak bo system nie
        działa.Chodzi ci,żebym zainstalowała teraz te dwa komponenty tylko po to by
        nagrać płytki?
        W każdym razie dowiedziałam się,czego chciałam-że nagrywać w trybie awaryjnym
        nie można.
        Ale mam jeszcze jedno pytanie-właśnie próbuję to zrobić jakoś bez sterowników
        Nera-kopiuję pliki do stacji dysków,klikam na Zapisz na dysk CD,wrzucam płytkę
        do stacji i otwiera mi się Kreator zapisywania na dysku CD.Płytka jest nowa i
        czysta,a jednak kreator nie chce kontynuować-pokazuje się,że dysk nie jest
        zapisywalny(choć na pewno jest,płytka jest w porządku).Jakieś pomysły?
        • arius5 Re: Zgranie na CD 13.12.05, 16:58
          po prostu wloz plytke Windows XP do kompa, wystartuj z niej system i zainstaluj
          Windows od poczatku, korzystajac z opcji "nie formatuj partycji systemowej"
          Gdyby byl problem ze stara instalacja, wejdz w konsole i wpisz "ren windows
          winx" i jeszcze raz instalacje.
          Majac dobre Windows, zainstaluj NERO i zgraj co musisz na CD_R.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka