Dodaj do ulubionych

Straszą Księżycem 19 marca

09.03.11, 11:55
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Za-kilka-dni-Ksiezyc-doprowadzi-do-chaosu-na-Ziemi,wid,13205928,wiadomosc.html
Jest to pełnia z Uranem (już w Baranie) i z Lilith (jeszcze w Rybach), która tworzy Wielki Krzyż z osią Węzłów.
Ciekawe....

Lwi
Obserwuj wątek
    • ineuforia Re: Straszą Księżycem 19 marca 10.03.11, 19:25
      Hm, rzeczywiście nie wygląda to ciekawie w porównaniu ze wcześniejszymi perygeumami... jak myślicie czy mogą nastąpić jakieś iście globalne katastrofy? W sumie tamte też podobno nieźle dały w kość. Mamy się czego bać? Ten Wielki Krzyż + Uran nie wyglądają dobrze

pozdrawiam
      • acrux_79 Re: Straszą Księżycem 19 marca 10.03.11, 22:01
        Libia, Tunezja, Egipt, trzęsienie ziemii w Nowej Zelandii, no, sporo rzeczy się działo przed tym wydarzeniem, więc musiałoby być coś z grubej rury, żeby zaskoczyć. Ale trzęsienia ziemii, cyklony, powodzie niewykluczone. Gdzieś obudził się jakiś wulkan, Hawaje bodajże ?
        • acrux_79 Re: Straszą Księżycem 19 marca 16.03.11, 11:37
          Chyba nie będę pisał "z grubej rury", bo wystarczył dzień i ... wystrzeliła katastrofa !
    • black_halo Re: Straszą Księżycem 19 marca 11.03.11, 08:23
      Mowisz i masz, wlasnie sie ziemia zatrzesla w Tokio.
      • jasmina.0 Re: Straszą Księżycem 19 marca 11.03.11, 09:01
        Mowią, że zagrożone jest też wybrzeże Rosji.
        • lwi2 Re: Straszą Księżycem 19 marca 11.03.11, 15:22
          Teraz Księżyc, Słońce i Pluton kwintylowa konfiguracja (wcale nie ścisłe aspekty). Ksieżyc do Urana - sekstyl. Do Węzłów - półsekstyl i kwinkunks.
          Kilka dni temu też było dość silne trzęsienie ziemi w Japonii i Księżyc w był w nonagonie 1/9 do Słońca, do Urana półsekstyl. A do Węzłów Księżyc tworzył ścisłe trygon i sekstyl.
          A jak Księżyc-Słońce opozycja i kwadrat do Węzłów??? Księżyc opozycja Uran???

Lwi
          • felutka Re: Straszą Księżycem 19 marca 12.03.11, 10:29
            Ta pełnia silnie zaktywizuje mi moje natalne Słonko, mam w tym dniu urodziny smile Wypierniczy mnie w kosmos czy co?
            pozdr
            • black_halo Re: Straszą Księżycem 19 marca 12.03.11, 10:52
              Mnie wypada w kwadracie do Neptuna, zerowym !
              • jasmina.0 Re: Straszą Księżycem 19 marca 12.03.11, 22:34
                Jak się chwalimy to koniunkcja Słońca z Uranem i Lilith będzie u mnie w tym dniu wierzchołkiem palca Bożego i stworzy kwinkunsy ścisłe do Neptuna i Plutona.
                • bindu Re: Straszą Księżycem 19 marca 15.03.11, 23:14
                  a u mnie koniunkcją na Księżycu w 1^ Barana. pocieszam się, że nie scisłą.
          • kita32 Re: Straszą Księżycem 19 marca 12.03.11, 10:31
            Lwi, znalazłaś ciekawy artykuł.
            Straszą Księżycem i to Księżyc właśnie robił wiele silnych aspektów -
            ścisły sekstyl z Uranem, który jest w dość ścisłej koniunkcji z Lilith (i słabszej z Merkurym),
            oraz kwadratura z Neptunem - oba w półtorakwadraturach z Saturnem,
            no i Księżyc ze Słońcem i Plutonem w kwintylowej konfiguracji (dokładność 1^ i 2^ - to dość ścisłe aspekty).

Japonia kojarzy mi się z Uranem (ciągłe wstrząsy), Plutonem (wybuch bomb atomowych w przeszłości) oraz jako kraj Kwitnącej Wiśni mnie osobiście kojarzy się z Księżycem. Wszystkie te planety były aktywne. (Uran w koniunkcji z Lilith wchodzący pod wpływ znaku Barana - to wydaje mi się astrologicznie ważne.)
            No i oprócz tych astrologicznych aspektów - jeszcze niepokojące przybliżenie się Księżyca do Ziemi...
            • aarvedui Re: Straszą Księżycem 19 marca 12.03.11, 17:21
              no właśnie widzę wysyp podobnych zdarzeń w skali makro i mikro.
              1.Japonia - coś Plutonowo pierdykło i Neptunowo zalało.
              2.obwodnica Krakowa - szambowóz pierdyknął na obwodnicy i plutonowe wyziewy zalały drogę na kilka godzin.
              3.moje osiedle - awaria hydroforni naszej studni głębinowej. brak wody w ten weekend.
              4.wodna jednostka chłodząca procesor w moim komputerze - szlag ją trafił i musiałem wymieniać.

2,3,4 - udział w wypadku miała elektronika, nagłość.
              zakładając możliwość, że trzęsienie ziemi powstało w skutek zabaw HAARPem, to mamy pełen zestaw Jak na górze, tak na dole.
      • black_halo Re: Straszą Księżycem 19 marca 15.03.11, 11:13
        Obawiam sie czy 19 marca przypadkiem ostatecznie nie wybuchnie reaktor jadrowy.
    • tranky Re: Straszą Księżycem 19 marca 12.03.11, 11:51
      Wowow,dzien przed moimi urodzinami, mam nadzieje że mnie nie zwieje z kieliszkiem w ręku wink
    • tamara401 Re: Straszą Księżycem 19 marca 12.03.11, 17:27
      Właśnie przeczytałam, że ta katastrofa w Japonii przesunęła oś ziemi o 10 cm,ciekawe jak to się ma do astrologii ,może by się ktoś obeznany z kartografią wypowiedział czy to wpłynie na ustalanie współrzędnych geograficznych miejsc urodzenia i w jakim stopniu.
    • jasmina.0 Re: Straszą Księżycem 19 marca 12.03.11, 22:53
      Kiedyś już ktoś z was pisał na ten temat - była dyskusja o tym co może się stac jak Uran wejdzie do Barana - rewolty ( no mamy) i inne nieprzyjemne wydarzenia miały nastapić.
      No to mamy burze magnetyczne - winne Słońce i księżyc.
      wiadomosci.onet.pl/raporty/trzesienie-ziemi-w-japonii/slonce-i-ksiezyc-winne-tragedii-w-japonii,1,4208509,wiadomosc.html
      Ale jak opisywano ze dwa lata temu naukowy raport na temat aktywności Słońca, burz magnetycznych i wiatru slonecznego, to pamiętam, że na forum ( nie na naszym) jak zawsze wrzała idiotyczna dyskusja. Generalnie ludzie wyśmiewają się z "końca świata" no i może mają 100% rację, ale wydaje mi się nada troszkę poczytać nie tylko "Panią domu" , widziec horyzont a nie czubek nosa, poczytać o zmianach geofizycznymi na ziemi spowodowanych aktywnością Słońca, obliczonym przez naukowców z NASA prawdopodobieństwem zderzenia z obiektem kosmicznym itd. to może rzeczywiście jest się czego obawiać.
      • tranky Re: Straszą Księżycem 19 marca 13.03.11, 02:19
        Jeśli to jest skutek beknięcia Słonca, to moznaby powiedzieć, że mamy namiastkę tego co wydarzy się w 2012, kiedy to przypada maksimum aktywnosci slonecznej. Aż strach się bać. Mam tylko nadzieję że Polske nic podobnego nie popieści.
        • lwi2 Re: Straszą Księżycem 19 marca 13.03.11, 09:19
          A u mnie Słońce będzie w sekstylu do Merkurego i w trygonie do Marsa (Księżyc odwrotnie), czyli niby chcialoby się o tym pisać, ale jakoś nie bardzo mi się chce prawdę mówiąc, bo co tu pisać. Punkt Barana, nie ma sposobu zatrzymania raz rozpoczętej akcji, taka książkowa definicja, trzęsienie to pikuś, elektrownia to jest problem, recepcja wzajemna Uran-Pluton (Zet8 Lite taką pokazuje). Jest sposób?

Lwi
        • manyquid Re: Straszą Księżycem 19 marca 14.03.11, 00:00
          Lepiej by nie było wstrząsów wtórnych czyli drugiej odsłony w Japonii.

Czytam kolejne "przypadki". Praktycznie przesilenie księżyc przejdzie w pełni aczkolwiek po drugiej stronie kółka czyli początek Wagi, jest teraz najbliżej Ziemi, Słońce w koniunkcji z Uranem. Sporo pełnych prostych cykli a więc i oczywistych sygnałów jak na początek wiosny i od punktu Barana. Ostatnio tez były chyba dwa przypadki, że w czasie zaćmienia Słońca lub księżyca tez była pełnia i cos tam jeszcze lub odwrotnie smile nie pamiętam dokładnie.
          Odwołam się do tego co piszę w osobnym wątku o Japonii - ten Uran już na dzień dobry jak tylko tyknął w Barana spowodował że tu na Ziemi sytuacja się zatrzęsła, jest napięta i nieprzewidywalna (jak na Uran przystało) ale zagrożenie skażeniem radioaktywnym i jakimś buum to już za sprawą Urana ale naszego ziemskiego - z prętów paliwowych.

Jestem przekonany że sytuacja po trzęsieniu indukuje naturalny efekt - mamy być zainteresowani, mamy patrzeć i uczyć się od Japończyków. Pokory, mrówczego, azjatyckiego etosu pracy, skromności, korzeni buddyjskich, spokoju wobec nawet katastrof naturalnych.

Po co? Odpowiedź niebawem lub za rok - półtora

• marinasun Re: Straszą Księżycem 19 marca 13.03.11, 14:28
      No tak, ale sama płnia będzie jeszcze w końcówce, w 29st. Ryb. Miałam nadzieję, że Uran przechodząc do Barana osłabia kwadraturę jaką tworzył z moim Księzycem w ost. st. Bliźniąt. Czy ta pełnia może dodać tu jeszcze swoje trzy grosze?
    • makaryna A Neptun ? 15.03.11, 11:51
      To mamy wejscie Urana do Barana !!!!
      Ok. 5 kwietnia Neptun wejdzie do Ryb. Czy to znaczy, ze nas kompletnie zaleje ? A moze powstanie taka panika i dezorientacja, ze nikt nic nie bedzie rozumiec?
      • lwi2 Re: A Neptun ? 16.03.11, 10:42
        A ja patrzę czy by nie można jakoś pozytywnie zrealizować tych mocnych bardzo faktycznie układów. Może genealogicznie? Ale to ja mam takie dwie pasje, że raz astro, a raz geneo, to lub to, nic "normalnego". Planety ciężkie pouwieszane w horoskopie tak dają, niestety lub stety, a teraz te planety takie wzmocnione..
        Jak Neptun wejdzie do Ryb to wszystkie 3 planety ciężkie będą bardzo silne (Uran/Pluton przez recepcję). Mars będzie silny bo w Baranie, a będzie na Uranie (czyli też jakby na Plutonie). I tam do towarzystwa - Lilith. Konkurs na pozytywą realizację tego układu ogłaszam.
        Między nimi będzie prawie półsekstyl (1 Ryb - 2 Barana).

Lwi
        • acrux_79 Re: A Neptun ? 16.03.11, 11:36
          Ja często podchodzę do sprawy metodycznie. Czyli - sprawdzić ingres Plutona i "co się stało". Sprawdzić ingres Neptuna, Urana i "co się zmieniło". Zobaczyć w historii ludzkości kilka aspektowań między transsaturnikami i przyjrzeć się. To naprawdę dobra metoda. Primo - uspokaja. Secundo - uczy pokory wobec szybkich osądów. Tertio - człowiek uczy się historii powszechnej, dowiaduje się ile to było trzęsień ziemii w stuleciu, ile było wojen, klęsk głodu, itp.

W ten sposób doszedłem niedawno do takiego linka np: pl.wikipedia.org/wiki/Najwi%C4%99ksze_trz%C4%99sienia_ziemi_w_historii
          • lwi2 Re: Elektrownia 16.03.11, 17:13
            Dwa linki użyteczne żeby wiedzieć na bieżąco co dzieje, pierwszy to polska strona naszych "fachowców".
            Drugi to strona samej elektrowni, firmy nią zarządzającej:

atom.edu.pl/index.php/aktualnosci/128-aktualnosci/383-trzesienie-ziemi-w-japonii-awaria-w-elektrowni-fukushima.html
            www.tepco.co.jp/en/index-e.html

Lwi
            • astrofru a Neptun 18.03.11, 12:59
              a Neptun to tez religia. Pluton w Koziorozcu 3 kwietnia wejdzie w dwade Ryb. swieta wojna.
            • lwi2 Re: Elektrownia 23.03.11, 09:36
              Denerwuję się Lilith już jest 29.31. Ryb, za chwilę wejdzie do Barana. Co pokaże?
              Ja w piątek poprzedni zrobiłam prześwietlenie rtg zatok, dzisiaj odbieram wynik i idę do lekarza, czyli takie mało ważne sprawy na planie indywidualnym, że tak powiem duperele (wszystko u mnie w 6 domu).
              Ale na planie ogólnym grozą wieje, prof. Łukasz Turski, tak atakujący astrologię mi się przypomina, wielki orędownik energetyki jądrowej, jak on się teraz czuje? I w ogóle wszyscy ci profesorowie, którzy to wymyślili?
              Lilith jest w sentagonie do Seleny, czyli 100 stopni, aspekt "karmiczny", co to może pokazywać? Że tym razem jeszcze się uda, była to tylko nauczka? Oj chciało by się, słusznie Plutona zdegradowano na pewno człowiek musi z tej energii zrezygnować, ja mieszkam 10 km od polskiego jedynego reaktora i moja ciocia tam pracująca zmarła młodo, tak w sumie nie wiadomo na co, ot słabe zdrowie miała i już, poszła do szpitala i już z niego nie wyszła.
              Połowa mojej pracy w ostatnich 10 latach to dzięki zagospodarowywaniu się terenów wokół tego reaktora, przez lata stały puste, nikt się tam nie pchał, a tak z 10 lat temu się zaczęło i wkroczyła tam z rozmachem jednorodzinna zabudowa, bo to przecież jest całkowicie bezpieczne.

Lwi
    • astrofru Re: Straszą Księżycem 19 marca 18.03.11, 12:56
      Zanim Ksiezyc dojdzie do Pelni ze Sloncem, zrobi opozycje do Marsa. Ksiezyc bedzie w dwadasamsie Barana a Mars w dwadasamsie Wagi. Pozniej Ksiezyc utworzy pelnie, podlacza sie pod to Uran w Baranie w dwadzie Barana, jednoczesnie Merkury w Baranie w dwadzie Wagi robi opozycje do Saturna w Wadze w dwadzie Barana. Zastanawialam sie wczoraj, skad tego Barana tyle i oscylacji na linii wojna (Baran) i Waga (dyplomacja) a dzisiaj juz mam odpowiedz - perygeum dotyczyc bedzie raczej operacji militarnej w Libii niz Japonskich reaktorow. Wydaje mi sie, ze decyzja o interwencji, ktora ma sie rozpoczac jutro, bedzie kiepska w skutkach.
      • aarvedui Re: Straszą Księżycem 19 marca 18.03.11, 18:54
        astrofru napisała:
        > Zas
        > tanawialam sie wczoraj, skad tego Barana tyle i oscylacji na linii wojna (Baran
        > ) i Waga (dyplomacja)

dodam, że Wagusia wcale taka pokojowa nie jest, jak najbardziej dopuszcza działania wojenne - aby zachować "równowagę", aby wyprzedzić inną akcję, prewencyjnie, lub też prowokacyjnie.

z moich analiz wychodzi, że skuteczni (strategicznie) generałowie mieli Marsa w Wadze, Koziorożcu, Skorpionie, a także silne inne elementy Wagi.
        • manyquid Re: Straszą Księżycem 19 marca 19.03.11, 14:15
          Tak - interwencja nastąpi dzisiaj (sobota) bądź jutro. Co do skutków to przekonany jestem święcie, że napuszony pułkownik skompromituje się tak jak każdy inny megaloman jego pokroju - historia już to pokazuje. Kilka dni i po Muamarze.

Irytuje mnie postawa polskiego rządu. W grze o pietruszkę - jak miesiące stracone nie wiadomo po co w Iraku i Afganistanie - jestesmy aktywni. Tam gdzie trzeba naprawdę zawalczyć i wykazać ikrę, polski rzad jest wielce konsyliacyjny i ostrożny. To jest żenada. Skutki Libii odczuwamy przy każdym tankowaniu a więc i przy każdej kolejnej dostawie chelba i pietruszki do sklepu. No ale Tusku, Sikorski, Komorowski i Kaczyński zajęci są wzajemną ortografią
          • centauris Re: Straszą Księżycem 19 marca 19.03.11, 18:48
            Już zaczęła się, bo samolot francuski ostrzelał pojazd sił Kadafiego. Lepiej nasi niech nie marnują naszego skromnego i zadłużonego budżetu na jakieś wojny mocarstw. Polacy, jak zwykle, robią coś tylko dla manifestacji. A, nie daje to żadnego rezultatu, jak z wizami amerykańskimi. Polska jest tylko pionkiem. "Kto szablą wojuje, od szabli ginie". W końcu Tusk, Komorowski mądrzej czynią.
            • black_halo Re: Straszą Księżycem 19 marca 19.03.11, 20:48
              Pzychyle sie. Nic z tych interwencji zbrojnych nie mamy zasadniczo. A miliardy z budzetu plyna i plyna. A przydaloby sie nie robic wiekszej dziury w budzecie niz jest.
          • aarvedui Re: Straszą Księżycem 19 marca 19.03.11, 22:19
            manyquid napisała:

> Irytuje mnie postawa polskiego rządu. W grze o pietruszkę - jak miesiące straco
            > ne nie wiadomo po co w Iraku i Afganistanie - jestesmy aktywni. Tam gdzie trzeb
            > a naprawdę zawalczyć i wykazać ikrę, polski rzad jest wielce konsyliacyjny i os
            > trożny.

1. widocznie w libii nie ma interesów nikt z platfusiej wierchuszki ani znajomych hamerykanów.
            2. zbliżają się wybory. co jak, co ale pan Donek jest bardzo wrażliwy jak mu słupek opada.
            3. po prostu już nie ma pieniędzy na ekstra zabawy, w Afganie jesteśmy bo USA wymaga, a i nasza "ambicja" nie pozwala.

ciekawe czy planowane za niedługo wysysanie naszego gazu ziemnego przez amerykańskie pijawki wypada akurat na ingres, bo wiercenia próbne mają nastąpić jakoś tak w najbliższym czasie.
            • manyquid Re: Straszą Księżycem 19 marca 19.03.11, 23:48
              Może to zabawne a może i śmiertelnie poważne ale te sztaby NATO i generały mogą nie przypadkowo współgrać akurat w kwestii w jakiej dyskutujemy na forum. Byłem biegać przed 19 - idealnie na osi obserowałem wschód pełni prawie idealnie na wschodzie i zachód słonca na zachodzie. Wracam, otwieram internet i TV "rozpoczeto atak" . Przypadek? Nie sądze. Skoro biorą pod uwagę pogodę, cisnienia, prądy itp to czemu akurat nie fazę księżyca. Może to mieć jakiś przyziemny związek z pływami morza o ile te w Libii występują lub oświetleniem nieba, horyzontu, ziemi...

Aha co do partykularnych interesów i polityki. Dalej uwązam że brakuje tej ikry i powinno nas być stać by w 11 roku bytności w NATO i 8 roku w UE mieć trochę imperialnych gestów i zachcianek. Może do ugrania są jakies oczywiste interesy naftowe, ot po prostu? Z bytności w Iraku i Afganistanie i byciu "największym sojusznikiem USA w Europie" mamy literalną figę - upokarzające wizy jak najgorsza hołota z Europy której musza się bać za oceanem i paliwo drogie jak diabli. Gaz też mamy najdroższy w Europie mimo że Tuski i Pawlaki zapewniają nas o mocnej karcie przetargowej i asertywnej polityce wobec Rosji.... Niestety fakty są całkiem inne. Moglibyśmy mieć i znacznie tańszy gaz i namacalne efekty udziału w paliwowym eldorado północnej Afryki. Tutaj Kaczyński ma sporo racji i to chyba jedyna racja jaką mu przyznaję smile
              • tina544 Re: Straszą Księżycem 19 marca 20.03.11, 09:57
                Mamy zabijać ludzi po to, by mieć tańszą benzynę?
                • manyquid Re: Straszą Księżycem 19 marca 20.03.11, 15:33
                  zabawny punkt widzenia. Nie dręczyło Cię zabijanie ludzi w Iraku i Afganistanie, kompletnie bez sensu, z którego nic nie mieliśmy i miec nie będziemy? Spłycasz strasznie to o czym pisałem
                  • ineuforia Świt Odyssei 25.03.11, 19:36
                    A nie zastanawia Was nazwa "Świt Odyssei" w odniesieniu do ataku podczas tej pełni? Jakby to był jakiś większy, globalny plan unicestwienia czegośsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka