Dodaj do ulubionych

Problem...tnie...DVD

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:04
Witam!
Nie wiem czy powtarzam watek, ale nie kasowac mi tego!Mam taki
problem...nagrywam film DVD predkoscia 4x i jak ogladam w stacjonarnym DVD to
mi obraz zacina. Zalezy mi na jakosci i czasie( nie mam zamiaru robic filmu 5
godzin) wiec jak ktos zna szybki i dobry jakosciowo program to prosze sie o
podzielenie z ta wiadomoscia...
Obserwuj wątek
    • arius5 Re: Problem...tnie...DVD 13.12.05, 17:16
      sprawdz na innych odtwarzaczach, czasami DVD nie bardzo chce odtwarzac nagrywane.
      • Gość: ...... Re: Problem...tnie...DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:19
        ale moj odczytuje spoko niektore filmy a inne tnie....nie wiem co robic? Moze
        wina zlych plyt (firmy zlej)?
    • Gość: Brzeniewiecki-Lenc Re: Problem...tnie...DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:02
      Gość portalu: Zenek napisał(a):

> Witam!
      > Nie wiem czy powtarzam watek, ale nie kasowac mi tego!Mam taki
      > problem...nagrywam film DVD predkoscia 4x i jak ogladam w stacjonarnym DVD to
      > mi obraz zacina.

Tak to jest z tymi nagrywanymi płytami DVD.

Musisz spróbować z różnymi płytami : - lub + .
      Kompatybilność komputerowych nagrywarek DVD jest nadal na poziomie 60-70 %
      (tych najlepszych !)i tym samym nie ma pewności czy w ogóle te nagrane płyty
      będą odtwarzane prawidłowo na stacjonarnych DVD.

Najlepszym sposobem jest kupowanie najpierw nagrywarki a potem stacjonarnego
      DVD.
      W sklepie można pójść z nagraną płytą DVD i sprawdzać kolejno różne modele
      stacjonarnych DVD czy odtworzą prawidłowo tak nagraną płytę.

A tak to jest loteria jak w totolotku :)

To, że stacjonarne DVD obsługuje odpowiednie formaty płyt DVD nie znaczy od
      razu, że każda nagrana płyta DVD tego formatu będzie prawidłowo odtwarzana.

• Gość: Zenek Re: Problem...tnie...DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:47
        Moj na 100% czytak DVD+R a z DVD-R ma problemy wiec caly czas nagrywam na "+"
        • Gość: Brzeniewiecki-Lenc Re: Problem...tnie...DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:59
          Nie ma takiego stacjonarnego odtwarzacza DVD na świecie który czyta w 100 %
          WSZYSTKIE płyty DVD nagrane na różnych nagrywarkach komputerowych !

Wystarczy zobaczyć listy kompatybilności :)
    • Gość: Zenek Re: Problem...tnie...DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:01
      Dobra chyba kumam o co biega....jednym slowem trudno :(
    • Gość: T-800 Re: Problem...tnie...DVD IP: 83.9.25.* 13.12.05, 20:05
      Można spróbować zaktualizować oprogramowanie odtwarzacza (jeśli jest taka
      możliwość).
      • Gość: Zenek Re: Problem...tnie...DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:09
        Chyba nie...ten moj nie nalezy do tych najnowszych. To jakis Thompson, ktory
        odtwarza JPEG i Mp3 ale nr nie pamietam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka