Dodaj do ulubionych

Jak to usunąć ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 09:58
Jak połączę się z internetem to zaraz wyskakuje mi taki komunikat w praswym
rogu ekranu: Neostrada jest teraz podłączona.
Jak to usunąć ?
Pomóżcie bo to trochę wkurzające :(
Obserwuj wątek
    • neder Re: Jak to usunąć ? 15.12.05, 10:11
      żeby usunąć ten ballontips (tak to się chyba nazywa) musisz pogodzić się z tym
      że inne tez Ci się nie będą pojawiały. Chociaż komu one potrzebne? ;)

Start > uruchom > regedit

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

Wartość EnableBalloonTips ustawiasz na 0. jeśli nie masz tej wartości to ją
      tworzysz.
      • Gość: Pawełek Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 10:35
        neder napisała:

> żeby usunąć ten ballontips (tak to się chyba nazywa) musisz pogodzić się z tym
        > że inne tez Ci się nie będą pojawiały. Chociaż komu one potrzebne? ;)
        >
        >
        > Start > uruchom > regedit
        >
        > HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
        >
        > Wartość EnableBalloonTips ustawiasz na 0. jeśli nie masz tej wartości to ją
        > tworzysz.

O tej poradzie wiedziałem wcześniej i tak zrobiłem tylko problem w tym, że nie
        działa !
        Wszyscy ją wszędzie powtarzają tylko nie wiem po co jak ona nie likwiduje
        akurat tego dymku.
        Nadal ten dymek o połączeniu z internetem wyskakuje :(
        Nikt nie wie jak to usunąć ?
        • neder Re: Jak to usunąć ? 15.12.05, 10:54
          > Wszyscy ją wszędzie powtarzają tylko nie wiem po co jak ona nie likwiduje
          > akurat tego dymku.

ano po to, że to działa. mi ten balonik nie przeszkadzał (ani inne) ale własnie
          zrobiłam to u siebie i działa. Może sprawdź czy zrobiłeś to dobrze zamiast się
          dziwić?

Restart był?

> Nikt nie wie jak to usunąć ?

właśnie tak jak podałam.
          pzdr
          • Gość: Pawełek Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 11:42
            A u mnie nie działa i robiłem to kilka razy :(

Zresztą po tym wpisie nie znikają też balony z centrum zabezpieczeń i dopiero
            po innych modyfkacjach rejestru one znikają.

Tak chyba będzie z tym połączeniem - tylko gdzie to zmienić ?
            • neder Re: Jak to usunąć ? 15.12.05, 11:49
              > Zresztą po tym wpisie nie znikają też balony z centrum zabezpieczeń i

no to masz dowód na to, ze coś żle robisz. dajesz Nowy (po prawej) > wartość
              DWORD > EnableBalloonTips > wartość ustawiasz na 0 > restart i powinno być ok.
              img229.imageshack.us/img229/7216/regedit9rb.jpg
              • Gość: Pawełek Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 14:58
                Jeszcze raz sprawdzę na nowo zainstalowanym systemie czy to działa :(

• Gość: biegly Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 18:29
                  to specjalnie reinstalowales wina, ew dosinatlowales drugiego zeby to
                  sprawdzic?? podziwiam heheheheh
                  • Gość: amlam Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 18:40
                    chyba musisz resa zrobić zeby zadzialalo a jesli coś dalej nie tak to moze nie
                    grzeb juz w rejestrze tylko sciągnij se jakies narzedzie co to likwiduje
                    "smartxp2005" jesli mnie pamieć nie myli
                    poza tym w samych wlasciwosciach połaczenia (jesli nie uzywasz softu neostrady
                    tylko recznie zrobione polaczenie) jest takie coś jak "pokazuj ikonke połaczenia
                    w zasobniku systemowym" jak to odznaczysz to znika ten dymek ale razem z ikonką
                    połączenia.
                    ale zmiana wartości w rejestrze powinna sprawe zalatwić :) powodzenia!
                    pzdr
                • Gość: Pawełek Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 19:45
                  Gość portalu: Pawełek napisał(a):

> Jeszcze raz sprawdzę na nowo zainstalowanym systemie czy to działa :(

To nie znaczy od razu że dla tej samej zmiany w rejestrze o balonach instaluję
                  ciągle na nowo system !
                  Taki baran to ja jeszcze nie jestem.

Ale jak czytam niektóre pytania na tym forum to mam wrażenie,ze jednak jestem
                  genialny :)
              • Gość: Pawełek Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 18:40
                neder napisała:

> > Zresztą po tym wpisie nie znikają też balony z centrum zabezpieczeń i
                >
                >
                > no to masz dowód na to, ze coś żle robisz. dajesz Nowy (po prawej) > wartoś
                > ć
                > DWORD > EnableBalloonTips > wartość ustawiasz na 0 > restart i powi
                > nno być ok.
                > img229.imageshack.us/img229/7216/regedit9rb.jpg

Miałaś rację ! Źle robiłem :( Wpisałem balona przez jedno L :(

Teraz DZIAŁA !!!

DZIĘKI ! :D
                • Gość: franio Re: Jak to usunąć ? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.12.05, 21:09
                  A powiedzcie, u mnie na moim XP w ogóle w regedicie nie ma takiego wpisu jak
                  enable ballontips? A chciałbym mieć taki dymek:-)
                  • neder Re: Jak to usunąć ? 15.12.05, 21:49
                    chciałbys mieć? a nie masz? powinienes miec skoro nie ma tego wpisu ;/

spróbuj tak jak było podane tylko wartość zamiast 0 daj 1
                    • Gość: franio Re: Jak to usunąć ? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.12.05, 11:21
                      neder napisała:
                      > chciałbys mieć? a nie masz? powinienes miec skoro nie ma tego wpisu ;/
                      > spróbuj tak jak było podane tylko wartość zamiast 0 daj 1

Jak mam wpisać "1", skoro W OGÓLE nie ma takiego wpisu, zobacz mojego regedita.
                      img236.imageshack.us/my.php?image=ddd4ig.gif
                      • neder Re: Jak to usunąć ? 16.12.05, 12:07
                        no przecież jest jak byk 'jeśli nie masz takiej wartości to ją utwórz'... ech...
                        pzdr
    • xax Re: Jak to usunąć ? 16.12.05, 21:09
      Załóż router.
      • carloss3 Re: Jak to usunąć ? 17.12.05, 00:54
        zainstaluj darmowy program Xp-anispy
        pozdro
        • Gość: Czarek Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 08:52
          carloss3 napisał:

> zainstaluj darmowy program Xp-anispy
          > pozdro

Ty też PUKNIJ SIĘ W ŁEB BARANIE !!!

pozdro
          siema
          nara
      • Gość: Czarek Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 08:51
        xax napisał:

> Załóż router.

PUKNIJ SIĘ W ŁEB BARANIE !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka