Gość: Pawełek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 09:58 Jak połączę się z internetem to zaraz wyskakuje mi taki komunikat w praswym rogu ekranu: Neostrada jest teraz podłączona. Jak to usunąć ? Pomóżcie bo to trochę wkurzające :( Link Zgłoś Obserwuj wątek
neder Re: Jak to usunąć ? 15.12.05, 10:11 żeby usunąć ten ballontips (tak to się chyba nazywa) musisz pogodzić się z tym że inne tez Ci się nie będą pojawiały. Chociaż komu one potrzebne? ;) Start > uruchom > regedit HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced Wartość EnableBalloonTips ustawiasz na 0. jeśli nie masz tej wartości to ją tworzysz. Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 10:35 neder napisała: > żeby usunąć ten ballontips (tak to się chyba nazywa) musisz pogodzić się z tym > że inne tez Ci się nie będą pojawiały. Chociaż komu one potrzebne? ;) > > > Start > uruchom > regedit > > HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced > > Wartość EnableBalloonTips ustawiasz na 0. jeśli nie masz tej wartości to ją > tworzysz. O tej poradzie wiedziałem wcześniej i tak zrobiłem tylko problem w tym, że nie działa ! Wszyscy ją wszędzie powtarzają tylko nie wiem po co jak ona nie likwiduje akurat tego dymku. Nadal ten dymek o połączeniu z internetem wyskakuje :( Nikt nie wie jak to usunąć ? Link Zgłoś
neder Re: Jak to usunąć ? 15.12.05, 10:54 > Wszyscy ją wszędzie powtarzają tylko nie wiem po co jak ona nie likwiduje > akurat tego dymku. ano po to, że to działa. mi ten balonik nie przeszkadzał (ani inne) ale własnie zrobiłam to u siebie i działa. Może sprawdź czy zrobiłeś to dobrze zamiast się dziwić? Restart był? > Nikt nie wie jak to usunąć ? właśnie tak jak podałam. pzdr Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 11:42 A u mnie nie działa i robiłem to kilka razy :( Zresztą po tym wpisie nie znikają też balony z centrum zabezpieczeń i dopiero po innych modyfkacjach rejestru one znikają. Tak chyba będzie z tym połączeniem - tylko gdzie to zmienić ? Link Zgłoś
neder Re: Jak to usunąć ? 15.12.05, 11:49 > Zresztą po tym wpisie nie znikają też balony z centrum zabezpieczeń i no to masz dowód na to, ze coś żle robisz. dajesz Nowy (po prawej) > wartość DWORD > EnableBalloonTips > wartość ustawiasz na 0 > restart i powinno być ok. img229.imageshack.us/img229/7216/regedit9rb.jpg Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 14:58 Jeszcze raz sprawdzę na nowo zainstalowanym systemie czy to działa :( Link Zgłoś
Gość: biegly Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 18:29 to specjalnie reinstalowales wina, ew dosinatlowales drugiego zeby to sprawdzic?? podziwiam heheheheh Link Zgłoś
Gość: amlam Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 18:40 chyba musisz resa zrobić zeby zadzialalo a jesli coś dalej nie tak to moze nie grzeb juz w rejestrze tylko sciągnij se jakies narzedzie co to likwiduje "smartxp2005" jesli mnie pamieć nie myli poza tym w samych wlasciwosciach połaczenia (jesli nie uzywasz softu neostrady tylko recznie zrobione polaczenie) jest takie coś jak "pokazuj ikonke połaczenia w zasobniku systemowym" jak to odznaczysz to znika ten dymek ale razem z ikonką połączenia. ale zmiana wartości w rejestrze powinna sprawe zalatwić :) powodzenia! pzdr Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 19:45 Gość portalu: Pawełek napisał(a): > Jeszcze raz sprawdzę na nowo zainstalowanym systemie czy to działa :( To nie znaczy od razu że dla tej samej zmiany w rejestrze o balonach instaluję ciągle na nowo system ! Taki baran to ja jeszcze nie jestem. Ale jak czytam niektóre pytania na tym forum to mam wrażenie,ze jednak jestem genialny :) Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 18:40 neder napisała: > > Zresztą po tym wpisie nie znikają też balony z centrum zabezpieczeń i > > > no to masz dowód na to, ze coś żle robisz. dajesz Nowy (po prawej) > wartoś > ć > DWORD > EnableBalloonTips > wartość ustawiasz na 0 > restart i powi > nno być ok. > img229.imageshack.us/img229/7216/regedit9rb.jpg Miałaś rację ! Źle robiłem :( Wpisałem balona przez jedno L :( Teraz DZIAŁA !!! DZIĘKI ! :D Link Zgłoś
Gość: franio Re: Jak to usunąć ? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.12.05, 21:09 A powiedzcie, u mnie na moim XP w ogóle w regedicie nie ma takiego wpisu jak enable ballontips? A chciałbym mieć taki dymek:-) Link Zgłoś
neder Re: Jak to usunąć ? 15.12.05, 21:49 chciałbys mieć? a nie masz? powinienes miec skoro nie ma tego wpisu ;/ spróbuj tak jak było podane tylko wartość zamiast 0 daj 1 Link Zgłoś
Gość: franio Re: Jak to usunąć ? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.12.05, 11:21 neder napisała: > chciałbys mieć? a nie masz? powinienes miec skoro nie ma tego wpisu ;/ > spróbuj tak jak było podane tylko wartość zamiast 0 daj 1 Jak mam wpisać "1", skoro W OGÓLE nie ma takiego wpisu, zobacz mojego regedita. img236.imageshack.us/my.php?image=ddd4ig.gif Link Zgłoś
neder Re: Jak to usunąć ? 16.12.05, 12:07 no przecież jest jak byk 'jeśli nie masz takiej wartości to ją utwórz'... ech... pzdr Link Zgłoś
Gość: Czarek Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 08:52 carloss3 napisał: > zainstaluj darmowy program Xp-anispy > pozdro Ty też PUKNIJ SIĘ W ŁEB BARANIE !!! pozdro siema nara Link Zgłoś
Gość: Czarek Re: Jak to usunąć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 08:51 xax napisał: > Załóż router. PUKNIJ SIĘ W ŁEB BARANIE !!! Link Zgłoś