Dodaj do ulubionych

TFT do gier

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.05, 11:07
witam - wpadł mi w oko ten monitorek allegro.pl/show_item.php?item=75809911 ciekawy jestem jak się sprawuje na szybkich grach fpp (fear,bf 2 ) mam zamiar spiąć go z ge forcem 6800 gt (nie wiem czy wystarczy do bf 2 na high ale to już inny temat :P)

po prostu chce mieć czysty obraz bez żadnego smuzenia/zwalniania oszczędzania na jakości względem performance,wydaje mi się że =

barton 3000+@2.17Ghz + (1Gb ram)
www.proline.pl/shop.php?prodid=GIGA+GF+6800+128+256+
allegro.pl/show_item.php?item=75809911
= dobra zabawa w bf 2 i fear (wiem że procesor jest dosyć stary ale jak na razie nie zamierzam zmieniać MOBO na socket 939 i pci-e)

może coś tu do siebie nie pasuje - prosze o kilka słów krytyki :)

Obserwuj wątek
    • jargar1 Re: TFT do gier 18.12.05, 11:28
      Siemano powiem ci tyle że gorszego monixa nie mogłeś zaleźć!!!jeżeli chcesz
      sobie pograć w szybsze gry,ważne jest żeby lcd miał szybki czas reakci matrycy
      ten akurat ma 16ms a to bardzo wolno jeśli chcesz zagrać w takie gry patrz aby
      miał od 4-8ms,bo na tym co wybrałeś będzie się nawet wskażnik myszki smużył!!!
      pozdro i życze miłych zakupów!!!
      • Gość: dominik666 Re: TFT do gier IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.05, 11:44
        masz racje - monitorek jest ładny i zasugerowałem się tym jak zupełny laik :(

www.proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+17+760BF co powiesz o tym ?
        • jargar1 Re: TFT do gier 18.12.05, 11:55
          no ten już jest bardzo dobry napewno bedzie dobrze służył we wszystki
          multimediach,ma duży kontras i oczywiście szybką matryce!!jest to już monitor z
          wyższej pólki!!!Pozdro i miłego grania!!!sklep.komputronik.pl/pelny.php?
          id=18957 JA mam takiego!!!pozd.
      • Gość: Greg Re: TFT do gier IP: *.acn.waw.pl 18.12.05, 13:13
        Poczytaj sobie, jakie techniki stoją za pomiarem czasów reakcji na poziomie
        tych 4-8ms - wg miarodajnych pomiarów faktyczny czas reakcji jest dalej na
        poziomie ok. 20ms, ale "jak to wygląda, Panowie?"... Jak już wiele osób
        napisało, to typowy chwyt marketingowy i nic więcej, od 25ms niewiele zmieniło
        się w technice wytwarzania LCD, dalszy "postęp" w parametrach to już tylko inne
        prawidła pomiarów... Miałem sam okazję "pogrywać sobie" na paru LCD o czasach
        reakcji od 25ms do deklarowanych bodaj 8ms, dla testu m.in. w NFS U2, HL i na
        żadnym z nich żadnego "smużenia" nie zaobserwowałem.
    • Gość: smuga cienia Re: TFT do gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 12:55
      Ja używam LCD z odświeżaniem 25 ms i nie widzę ŻADNEGO SMUŻENIA !!!

A gram na nim w BF2, DOOM3, CODUO, COD2, QUAKE 4 .

Z tym smużeniem to tylko bajdy - typowy chwyt reklamowy :)
      • kell99 Re: TFT do gier 18.12.05, 18:40
        tak. racja, te wszystkie 4 i 8ms to podaja czas reakcji na rozne dziwne odcienie
        szarosci a nie dla calego monitora. potem okazuje sie, ze monitor ma czas
        reakcji od 4-25ms. ja mam 2+ lat 16ms i jest ok, 0 smuzenia. kup jakas
        sprawdzona firme, po wygooglowaniu kilku recenzji. powinno byc super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka