Dodaj do ulubionych

wikipedia - nie wchodzi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 03:42
Nie mogę wejść na strony wikipedii - polska, angielska, żadna!
Wywala mi białą stronę i tyle.

Podobnie jest z matematyka.org i kilka innych tego typu.

Coś nie tak z obsługą PHP chyba?
Mam Windows XP z sp2.
Obserwuj wątek
    • Gość: T-800 Odpowiedź nr 34 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.01.06, 08:11
      U mnie działa.
      • Gość: marcin_ktos Re: Odpowiedź nr 34 IP: 86.63.152.* 02.01.06, 09:25
        A to nie jest SOA#1? (Standardowa Odpowiedź Administratora nr. 1) :)

Swoją drogą to PHP i twój komputer nie mają wiele wspólnego, bo PHP działa po
        stronie serwera, a przeglądardka dostaje tylko kod (X)HTML.
    • nejmlez Re: wikipedia - nie wchodzi 02.01.06, 12:30
      wikipedia tak czasem ma jak kombinują coś ze sprzętem/oprogramowaniem (wszystkie
      wersje językowe są w 1 miejscu więc nie działa od razu wszystko), ale żadko trwa
      to dłuższy czas, zwykle po chwili już wszstko jest ok
    • panpikpok Re: wikipedia - nie wchodzi 02.01.06, 15:01
      sprawdz używając innej przeglądarki (Opera, IE, Firefox).
      Tudziez zainstaluj od nowa jedną z tych przeglądarek (bo moze cos w ustawieniach jest skopane...) Chyba że nie działa na żadnej z wyżej wymienionych.. ale wtedy będziemy dochodzić ;)
      • panpikpok Re: wikipedia - nie wchodzi 02.01.06, 15:04
        a tak z ciekawosci, dzialaja ci te strony:

matematyka.org/main2021,2,yvp.htm
        pl.wikipedia.org/wiki/Strona_główna
        • Gość: wirt Re: wikipedia - nie wchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 16:51
          Niestety nie wchodzą... białe, puste stronki

Niedawno napadł mnie jakiś wirus-reklamiarz i jeszcze coś, co zmieniało mi
          stronę startową - był jakiś program: paytime.exe w autostarcie - zakatrupiłem
          go i usunąłem z katalogu system32.
          Pewnie powyłączał/poprzestawiał mi jakieś protokoły, ale w ustawieniach
          internetowych jest raczej wszystko ok.
          • Gość: T-800 Re: wikipedia - nie wchodzi IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.01.06, 18:09
            Wklej loga na Forum Wirusy – mgregor.republika.pl
            • Gość: wirt Re: wikipedia - nie wchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:15
              Nic tam nadzwyczajnego nie ma, nie znam jedynie tych:
              snmp.exe
              wdfmgr.exe
              sywsvcs.exe
              wszystko uruchomione z system32\

Nie ma jakiegoś programu, który kontroluje ustawienia inrernetu, i robi co
              trzeba.
              Grzebać ręcznie w milionach tych paranoidalnych duperelek nie da rady - już
              szybciej formatem bym to załatwił, ale wtedy i tak stracę z tydzień na
              instalowanie kilkudziesięciu programów.

Skąd ściągnąć te alternatywne przeglądarki?
              • Gość: T-800 Re: wikipedia - nie wchodzi IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.01.06, 19:33
                www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/sywsvcs/

Alternatywne przeglądarki - browsehappy.pl
                • Gość: wirt Re: wikipedia - nie wchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 23:22
                  >Alternatywne przeglądarki - browsehappy.pl

Tam też nie pozwala mi to bydlę wejść!
              • Gość: wirt Re: wikipedia - nie wchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:31
                podobno plik: sywsvcs.exe jest częścią jakiegoś trojana, czego Avast go nie
                morduje?
                Do kibla te antywirusy. Pewnie te wirusy piszą ci, którzy później robią
                antywirusy - samonapędzająca się spirala szmalu!
                I kupuj teraz tzw. oprogramowanie ochronne - zasilasz piratów... płać podatki -
                zasilasz mafię... lekarstwo na lekarstwo... gdzie te czarne dziury -
                wyprowadzam się z tego kosmosu! gó.. dostaniecie
                zresztą moją kasę ma już tp-super-autozłodziej - idzcie tam, oni się z wami
                chętnie podzielą!
                • Gość: T-800 Re: wikipedia - nie wchodzi IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.01.06, 23:32
                  mgregor.republika.pl
                  • Gość: wirt Re: wikipedia - nie wchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 23:38
                    Po co mi to?
                    Już zakatrupiłem wszystko, i tak z rozpędu nawet kilka systemowych plików też
                    chyba oberwało...
                    Jeszcze trochę a sprzęt dostanie po garbie.
                    • neder Re: wikipedia - nie wchodzi 02.01.06, 23:39
                      no to nie wklejaj loga i się dalej zastanawiaj.
                      pzdr
                      • Gość: wirt Re: wikipedia - nie wchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 01:47
                        no to nie wklejam przecież - lubię tak czasami się pozastanawiać nad tym...
                        jakie to pierdoły ludzie potrafią wygadywać, aby podrasować siebie samego w
                        oczach bliźniego swego już dogłębnie sponiewieranego.
    • Gość: wirt Re: wikipedia - nie wchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 04:00
      Zainstalowałem firefoxa i wszystko pięknie działa!
      Tylko powiedzcie mi jeszcze: jak wywalić te zwłoki z systemu, czyli IE.

Jeśli ten rudy lis będzie działał bez takich przekrętów, to wyślę jego autorom
      kasę - tak będę gnoił tych pazernych - MS w mordę i jeszcze pałą.
      A Windows i tak jest mój - nabyłem do niego pełne prawo, przez zasiedzenie!

Na tp-szmatę też coś wkrótce wykombinujemy...

rudy rudy lis, tra lala la, laaala...
      • Gość: 習。&# Re: wikipedia - nie wchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 07:35
        Gość portalu: wirt napisał(a):

> Jeśli ten rudy lis będzie działał bez takich przekrętów

Jak ten rudy lis będzie choć w części tak popularny jak IE to też nie odpędzisz
        się od wirusów :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka