Dodaj do ulubionych

Jak odmulić komputer?

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.01.06, 15:23
Witam. Chciałbym zapytać jak przyśpieszyć nieco działanie komputera. Ostatnio
troche dziwnie chodzi, foldery sie jakby dluzej otwieraja, w ogole
dluzej "mysli" i co najwazniejsze przycina mi sie gra, w ktora jak dotad
normalnie gralem. Dodam, ze od ostaniego przeinstalowania systemu nie
instalowalem duzo oprogramowani i jakis smieci. Tylko najczesciej uzywane
programy. Wiec, czym moze byc spowodawane jego zmulenie i ewentualnie jak
tten problem rozwiazac?
pozdro
Obserwuj wątek
    • neder Re: Jak odmulić komputer? 09.01.06, 16:53
      a jaki to system? to raczej ma znaczenie... jeśli XP to w menedżerze zadań
      zobacz czy coś nie obciąża zbytnio procesora.
      pzdr
    • Gość: 3DmaX Re: Jak odmulić komputer? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 18:37
      Te objawy wskazują na trojana.Warto też usunąć zbędne wpisy w rejestrze,sam nie wiem czym,dawniej stosowałem też ashampoo,usunąć uszkodzone lub niekompletne sterowniki i składniki,czy kodeki oraz zdefragmentować dysk i rejestr.guru3d.com ma "przyśpieszane" sterowniki do kart,bynajmniej nie producenta i są programy tweak do przyśpieszenia,które mają dużo wodotrysków,na których czasem można się przejechać,ale nie zawsze.
      • Gość: tmk Re: Jak odmulić komputer? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.01.06, 20:06
        > Te objawy wskazują na trojana.Warto też usunąć zbędne wpisy w rejestrze,sam
        nie
        > wiem czym,dawniej stosowałem też ashampoo,usunąć uszkodzone lub niekompletne s
        > terowniki i składniki,czy kodeki oraz zdefragmentować dysk i
        rejestr.guru3d.com
        > ma "przyśpieszane" sterowniki do kart,bynajmniej nie producenta i są programy
        > tweak do przyśpieszenia,które mają dużo wodotrysków,na których czasem można
        się
        > przejechać,ale nie zawsze.

Posiadam Windowsa XP. Trojan? hm mam antyvira Kasperskiego (czy jak to sie
        pisze :D) i raczej nic nie wykrywa. A może to ten antyvirus mi tak spowalnia
        komputer? Ale kiedy go wyłączam to jest to samo.
        Jeżeli chodzi o usuwania zbędnych sterowników, wpisów itp to chyba nie jest
        tego wiele, gdyż tak jak powiedziałem niedawno formatowałem dysk, a wcześniej
        chodził przez 4 lata i było wporządki. Defragmentację rozbiłem z 10 razy z
        rzędu, ale nie pomogło.
        Tylko ciekwi mnie jedna rzecz. Mianowicie ten manażer zadań. Zauważyłem takie
        coś, że przed sformatowaniem dysku te standarodowe procesy zużywały mniej
        procesora, niż teraz.
        I dodatkowo jest coś takiego, że jak gram w gierkę (np COD), która ogólnie
        mniej płynnie działa (znacznie spadły mi FPS) to czasem jeszcze ją przytnie na
        ułamek sekundy, kumputer coś zaburczy i leci dalej. W ogóle czasami tak ni z
        gruchy ni z pietruchy "burczy".
        Może mi sie po prostu zestarzał ten gruchot, bo już 4 lata ma.
        pozdro
    • Gość: jaaa Re: Jak odmulić komputer? IP: *.pl / 217.98.102.* 09.01.06, 19:02
      wszystko to co napisał poprzednik plus przeszukać kompa np ad-aware'm mnie te
      ciasteczka baardzo spowolniły kompa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka