Dodaj do ulubionych

Tryb tekstowy w Windows XP na PEŁNYM oknie

IP: *.chello.pl / *.chello.pl 19.11.02, 20:21
Wszystkie programy uruchamiaja mi sie w 80X50 linii (małe kwadratowe
czcionki). Jak zrobic by uruchamialy sie w standardowym 80X25 linii? Zakładki
we wlasciwosciach pliku exe nie maja takiej opcji... A moze cos przeoczyłem?
Help!
Obserwuj wątek
    • Gość: mgregor Re: Tryb tekstowy w Windows XP na PEŁNYM oknie IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 19.11.02, 21:49
      Witam
      A probowałeś przełączyc okienko w tryb pełnoekranowy kombinacja klawiszy LEWY
      ALT + ENTER?

Pozdrawiam
      Mgregor
      • Gość: comrade Re: Tryb tekstowy w Windows XP na PEŁNYM oknie IP: *.chello.pl / *.chello.pl 20.11.02, 21:39
        Gość portalu: mgregor napisał(a):

> Witam
        > A probowałeś przełączyc okienko w tryb pełnoekranowy kombinacja klawiszy LEWY
        > ALT + ENTER?

Geez, masz mnie za az takiego lamera?

Powiadam ci, przetestuj to u siebie i zobacz czy potrafisz uruchomic cos w full
        screenie w 80X25 linii.
        • Gość: jap Re: Tryb tekstowy w Windows XP na PEŁNYM oknie IP: *.bridge.com 21.11.02, 08:17
          Nie jestem pewien, czy o to ci chodzi, ale spróbuj:
          Kliknij prawym klawiszem na górną belkę okna tekstowego, gdy nie jest
          jeszcze "full screen". Wybierz "właściwości". Możesz tam zrobić wszystko -
          wymiary, czcionka itp. Można wybrać czcionkę Cucida Console nawet 72 punkty.
          Może to być dla tego okna, albo dla wszystkich kolejnych okien ....
          • Gość: comrade Re: Tryb tekstowy w Windows XP na PEŁNYM oknie IP: *.chello.pl / *.chello.pl 22.11.02, 10:15
            Gość portalu: jap napisał(a):

> Nie jestem pewien, czy o to ci chodzi, ale spróbuj:
            > Kliknij prawym klawiszem na górną belkę okna tekstowego, gdy nie jest
            > jeszcze "full screen". Wybierz "właściwości". Możesz tam zrobić wszystko -
            > wymiary, czcionka itp. Można wybrać czcionkę Cucida Console nawet 72 punkty.
            > Może to być dla tego okna, albo dla wszystkich kolejnych okien ....

To działa DLA OKNA. Dla trybu fullscreen (po wcisnieciu alt+enter) wciaz moge
            miec tylko 80X50 podczas gdy ja chce standardowe 80X25!
            • Gość: comrade juz wykrylem jak zrobic to co chciałem! :) thx IP: *.chello.pl / *.chello.pl 22.11.02, 10:25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka