Dodaj do ulubionych

KŁopot z komputerem

IP: *.tvk.torun.pl 18.02.06, 14:15
mam intel celerona 1,2,512 ram i internet od jakieś 2 miesięcy.Od tygodnia mam
kłopot,komputer mi się na wszystkim zawiesza,tnie dzwięk i kursor myszki,nie
wiem czym to jest spowodowane,mam zabezpieczenia i antywirusa,nie ściągam z
neta nie wiadomo czego,przy sciąganiu korzystam a emula,proszę o pomoc.Muszę
dodac ze odinstalowalem kilka rzeczy zeby miec wolną pamiec
Obserwuj wątek
    • neder Re: KŁopot z komputerem 18.02.06, 14:22
      sprawdż w menedżerze zadań (jesli to XP) czy jakiś proces nie obciąża procesora
      (podczas zwiechy)
      • Gość: chris Re: KŁopot z komputerem IP: *.tvk.torun.pl 18.02.06, 15:09
        w menedzeże zadań jest 45 aktywnych procesów,czy mam coś zamknąć żeby nie było
        zawiechy?Ma to jakiś wpływ na użycie procesora?Użycie skacze,raz jest 5 a raz
        50%.Mam xp
        • neder Re: KŁopot z komputerem 18.02.06, 15:14
          Użycie skacze,raz jest 5 a raz
          > 50%.Mam xp

no to zobacz co zabiera najwięcej. O to mi chodziło (nie o ogólną wielkość,
          tylko proces najbardziej obciązający procesor)
        • Gość: rezus Re: KŁopot z komputerem IP: *.lanet.net.pl 18.02.06, 15:15
          sprobuj wylaczyc czesc procesow. masz ich bardzo duzo.
          ja mam 38 i to i tak jest duzo (ale mam duzo programow uruchomionych).
          • Gość: chris Re: KŁopot z komputerem IP: *.tvk.torun.pl 18.02.06, 15:19
            tylko ze nie wiem ktore wyłaczyc a które nie,zeby czegoś nie namieszać
          • Gość: chris Re: KŁopot z komputerem IP: *.tvk.torun.pl 18.02.06, 15:25
            a czy użycie pamięci danego procesu też może mieć znaczenie,np jeden z procesow
            zajmuje 25340k
        • Gość: chris Re: KŁopot z komputerem IP: *.tvk.torun.pl 18.02.06, 15:17
          wątpie żebym miał jakiegoś wirusa,nie chciałbym też przeinstalowywać całego
          windowsa,może można coś zrobić by tego uniknąć?Te zawieszenia nie zawsze
          występują,wogóle windows bardzo długo mi się wczytuje,czy ktoś wie co to może być?
          • neder Re: KŁopot z komputerem 18.02.06, 15:27
            Daj tu log z Hj -> www.mgregor.republika.pl
            -> w początkowej części loga masz 'running preccesses', wklej tę część tu. Tak
            najszybciej zobaczymy co tam u Ciebie chodzi ( z resztą całego loga mozesz
            wkleić, to powywalamy od razu z autostartu ;P).

pzdr
    • Gość: wojt Re: KŁopot z komputerem IP: *.dyn.optonline.net 18.02.06, 17:12
      Zmmien "Celeron" na normalny procesor-Pentium lub AMD(ale nie na "Sempron").
      Bedzie po mojej wypowiedzi jak zwykle duzo wywodow n/t wyzszosci "X" nad "Y", co
      na tym forum jest normalne, ale zarowno Celeron jak Sempron zostaly zbudowane
      dla "low end users". Nigdy nie "dostriosz Celeron lub Sempron/Duron", nigdy nie
      bedzie to pelnofunkcyjny procesor. Czy zaoszczedzone na procesorze drobne warte
      sa tych problemow?
      • gastovski Re: KŁopot z komputerem 18.02.06, 21:22
        Żadnego wywodu nie będzie.

Nie ma "low/high-end users", chyba, że sam w ten sposób dzielisz ludzi.

High/low-end'owe procesory różnią się wydajnością a nie liczbą generowanych
        błędów. Sugerowaie, że procesory z niższej półki cenowej są przyczyną kłopotów
        jest po prostu ignorancją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka