Dodaj do ulubionych

USB - odzyskanie danych

20.02.06, 11:00
witajcie, mam bardzo głupiutkie pytanie ale na komputerach się nie znam a
ciekawa jestem: czy istnieje możliwość odzyskania usuniętego pliku z USB?
pewnie nie ma, ale może są jednak jakieś sztuczki o których zwykli
śmiertelnicy nie maja pojęcia??

dzięki z góry i pozdrawiam
migotka
Obserwuj wątek
    • Gość: G1 Re: USB - odzyskanie danych IP: *.acn.waw.pl 20.02.06, 11:19
      Ale konkretnie z czego chcesz te dane odzyskac? Bo USB to standard magistrali,
      do ktorej mozna podlaczac rozne urzadzenia.
      • miss_migotka Re: USB - odzyskanie danych 20.02.06, 11:28
        hmmm, to mnie już "zabiłeś" odpowiedzią... :-)
        chodziło mi o taki najzwyklejszy "USB stick"
        • Gość: G1 Re: USB - odzyskanie danych IP: *.acn.waw.pl 20.02.06, 12:14
          A czy po usunieciu cos tam zapisywalas? I na czym polegalo to usuniecie - na
          formacie czy skasowaniu?
          • miss_migotka Re: USB - odzyskanie danych 20.02.06, 12:27
            zrobiłam coś absolutnie najgłupszego co można zrobić, aż mi wstyd przed samą
            sobą - ale to było ze zmęczenia. a więc, pisałam tekst całą noc: ok 2.30
            pomyślałam że zrobię backup na USB (o tej samej nazwie - błąd) pisałam dalej.
            ok 5 rano, kiedy wreszcie skończyłam, zapisałam i zamknęłam plik i znowu
            pomyślałam o moim backupie - że warto go uaktualnić. no i przekopiowałam mój
            "gotowy" tekst z pulpitu na USB, pojawiła się komenda czy zastąpić plik, no więc
            nie myśląc i nie czytając dokładnie komendy, wcisnęłam "tak" :-(

jak się można domyślić, ostatnia wersja mojego tekstu była zapisana właśnie na
            USB (co przeoczyłam kompletnie) a ja durna myśląc że go zapisałam na pulpicie,
            przeniosłam tą wersję z godziny 2.30 na USB kasując wersję z godz 5..
            no cóż, wiem że już tego nie odzyskam więc zamiast się tu żalić lepiej się biorę
            do roboty, jakoś te 2,5 godziny nadrobię...
            i chyba zmienię nick na "miss_stupid_blonde" :-(
            • Gość: steve13 Re: USB - odzyskanie danych IP: 156.17.92.* 20.02.06, 13:04
              Dane prawdopodobnie są do odzyskania, ale trzeba mieć odpowiedni programik np
              zainstalowany pakiet norton system works albo jego element: norton protected
              recycle bin
              W.w. programem bez problemu odzyskiwałem dane z nośników usb
              Możesz też spróbować innych programów do odzysku danych... ale jak się nic na
              tym nie znasz to rozgryzienie programu zajmie ci dłużej niż napisanie nowego
              pliku...
              • Gość: Greg Re: USB - odzyskanie danych IP: *.acn.waw.pl 20.02.06, 13:08
                Odzyskałeś, bo nortonowski Kosz rezerwuje sobie miejsce na dysku twardym i tam
                składuje dane usunięte nawet z kosza Windows, a nie odzyskuje faktycznie danych
                np. na usb - z pendrive'ów dane odzyskać jest trudno.
                • Gość: steve13 Re: USB - odzyskanie danych IP: 156.17.92.* 20.02.06, 16:36
                  Dane odzyskałem z pamięci flash zapisanej i skasowanej na innym kompie niż ten
                  na którym je odzyskiwałem.
                  Używałem pakietu Nortona 2001 pod win98 bo nowsze wersje też mi nie wykrywały
                  plików na usb.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka