krzysztofsf Re: K3B bootowalny? 28.02.06, 07:52 krzysztofsf napisał: Sorry - enter zatwierdzil Czy ma ktos namiar na bootowalna dystrybuje (lub ewentualnie zrobilby, zeby pokazac swoje zdolnosci ;)) zawierajaca K3b, w ktorej moznaby odpalic K3b, wyjac z napedu plytke i nastepnie korzystac z niego do nagrywania materialow z dydku na plytki? Cos takiego jak geebox do ogladania filmow - gdzie po uruchomieniu mozemy wyjac plytke z napedu i zastapic ja plytka z ogladanym filmem. Link Zgłoś
krzysztofsf Brak pomyslow? 03.03.06, 07:07 Nie ma tu nikogo, kto bawi sie slaxem lub cd linuksem? pzdr. Link Zgłoś
gandalf711 Re: Brak pomyslow? 03.03.06, 07:58 nie bawiłem się czymś takim wiem że cd linux mały ma opcję przy uruchamianiu ładowania się do ramu ale nie wiem czy ma k3b najprościej gdy komp ma 2 napędy ale tyle to pewnie sam wiesz pzdr. Link Zgłoś
mmkkll Re: K3B bootowalny? 03.03.06, 07:58 Tu masz całkiem sporą listę dystrybucji live: www.frozentech.com/content/livecd.php Wystarczy przejrzeć, co która zawiera, zwracając przy okazji uwagę na rozmiar. Aczkolwiek nie spodziewałbym się k3b w minidystrybucjach, choć z pewnością będą jakieś mniejsze graficzne nakładki na programy nagrywające. Link Zgłoś
mmkkll PS. 03.03.06, 08:15 Spróbuj może tego: www.puppylinux.org/user/viewpage.php?page_id=1 K3b tam nie będzie(o ile wiem, to jest Graveman), ale resztę warunków powyższa dystrybucja spełnia. Link Zgłoś
krzysztofsf Re: PS. 03.03.06, 08:22 mmkkll napisał: > Spróbuj może tego: > www.puppylinux.org/user/viewpage.php?page_id=1 > K3b tam nie będzie(o ile wiem, to jest Graveman), ale resztę warunków powyższa > dystrybucja spełnia. Tez wlasnie o tym pomyslalem przy poszukiwaniach. Sam cdlinux bylby chyba za duzy, jakby zaladowac go tylko do ram, a typowe dystrybucje live wymadaja plytki w napedzie. Pozostaje sciagnac i wyprobowac :) Link Zgłoś
krzysztofsf Re: PS. 03.03.06, 08:29 krzysztofsf napisał: > mmkkll napisał: > > > Spróbuj może tego: > > www.puppylinux.org/user/viewpage.php?page_id=1 > > K3b tam nie będzie(o ile wiem, to jest Graveman), ale resztę warunków pow > yższa > > dystrybucja spełnia. > > Tez wlasnie o tym pomyslalem przy poszukiwaniach. > Sam cdlinux bylby chyba za duzy, jakby zaladowac go tylko do ram, a typowe dyst > rybucje live wymadaja plytki w napedzie. > Pozostaje sciagnac i wyprobowac :) > A wrocilem jeszcze z moim zapytaniem dlatego, bo w opisach puppylinuksa nie moge znalezc zadnego programu do nagrywania - pozostaje sciagnac i przetestowac. Link Zgłoś
mmkkll Re: PS. 03.03.06, 09:03 Pobieżne przejrzenie ich forum pozwala stwierdzić, że graveman jest tam praktycznie na 100%, zaś do dvd jest TkDVD . Link Zgłoś
krzysztofsf Re: PS. 06.03.06, 10:03 mmkkll napisał: > Pobieżne przejrzenie ich forum pozwala stwierdzić, że graveman jest tam praktycznie na 100%, zaś do dvd jest TkDVD . Dziala. :)) Link Zgłoś