IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 08:24
witam mój komputer ma około 5 lat,czy trzeba uaktualniać bios a jeżeli tak to
jak to się robi proszę o poradę,pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • maciejpoczta Re: Bios 01.03.06, 08:30
      Wgrywa się bios do pamięci ROM płyty głównej.
      Daj sobie z tym chłopie spokój. Bios uaktualnia się w przypadku gdy coś nie
      działa tak jak powinno, a nie "ze starości". A w przypadku pięcioletniego
      komputera takie uaktualnienie i tak nic nie da.
      • Gość: maxxx Re: Bios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 08:48
        maciejpoczta dzięki nie dotykam tego ale dlaczego nic nie da?
        • maciejpoczta Re: Bios 01.03.06, 08:55
          Ano dlatego, że do płyty głównej z przed pięciu lat i tak nie podłączysz żadnego
          nowego urządzenia, czy nie zamontujesz procesora, którego płyta mogła by nie
          rozpoznać (w takich wypadkach właśnie uaktualnia się bios. Albo w przypadku
          awarii programuje na nowo). Jakkolwiek by to nie wyglądało, czeka cię pewnie
          wymiana całego komputera, no chyba, że ten wystarcza Ci do tego co robisz.
          • maciejpoczta Cociaż gdybyś... 01.03.06, 09:00
            ...napisał coś więcej na temat swojego sprzętu (model płyty, wersja biosu, jaki
            procesor itd.) to można by coś powiedzieć.
          • Gość: maxxx Re: Bios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 09:01
            jestem ci wdzięczny,pozdrawiam i dzięki.
            • Gość: maxxx Re: Bios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 09:12
              podaję parametry,model pł:FCK KT-400A(Pro),wersia bios:Version
              VME41,procesor:AMD AthlonXP,16666Mhz(6,25x267)2000+
              • maciejpoczta Re: Bios 01.03.06, 09:29
                Jeżeli się pomyliłeś i twoja płyta to FIC, a nie FCK, to masz najnowszy bios (z
                2003 roku). Obsługuje procesory do Bartona 2500+. Jednak płyta z tym chipsetem
                (chociaż oficjalnie tego nie gwarantują) powinna pozwolić na ustawienie FSB na
                200MHz, a to znaczy, że można by zamontować Bartona 3200+. W/g mnie nie masz co
                rwać włosów z głowy, bo sprzęt jednak nie tak stary jak napisałeś wcześniej.
                • Gość: maxxx Re: Bios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 09:38
                  moje przekłamanie przepraszam,uspokojiłeś mnie wielkie thx jestem zadowolony
                  polecam ciebie wszystkim,prawdziwy przyjaciel człowieka w biedzie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka