beba2 10.03.06, 20:06 Jestem kompletnym laikiem, dlatego proszę o podpowiedź gdzie można zgrać film z kasety VHS na CD i czy to jest bardzo droga impreza? Dzięki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: znawca Re: VHS na CD ? IP: *.plock.mm.pl 11.03.06, 00:14 allegro.pl/item89768460_nagrywanie_filmow_na_dvd_albo_cd.html Link Zgłoś
caesar_pl Re: VHS na CD ? 11.03.06, 13:10 Leje wode.Obraz doskonaly jest wtedy,gdy kaseta ma obraz doskonaly.A zadna kaseta VHS tego nie ma.Nawet S-VHS to dziadostwo w üporownaniu z tym,co dzis mamy na DVD czy nawet SVCD.. Link Zgłoś
beba2 Re: VHS na CD ? 12.03.06, 09:36 Dzięki za obydwie odpowiedzi. Zawsze to coś :) Jednak wolałabym nie wysyłać nigdzie swoich kaset, tylko zanieść je gdzieś na miejscu w Krakowie. Jednak nadal nie wiem czego/kogo szukać, kto się tym zajmuje. Jesli ktos jeszcze tu zajrzy, to bardzo proszę :) Mnie juz nie chodzi o hiper jakość, bo moje VHS-y równiez jej nie mają, ale o zmianę nośnika. Link Zgłoś
caesar_pl Re: VHS na CD ? 12.03.06, 12:11 Takie uslugi u nas czyli pod Rybnikiem wykonuje jeden fotograf.Nie wiem za ile,ale widzialem gdzies jego wizytowke.To oznaczy,ze trzeba zapytac w zakladzie fotograficznym.Prawdopodobnie facet ma wideo z dvd nagrywarka tego typu: www.teleservice.lublin.pl/index.php?action=wyswietl&id=21&table_name=dvd czyli prosta sprawa:wsowa sie kasete i wyciaga dvd. Link Zgłoś
Gość: joker Re: VHS na CD ? IP: *.sdl.vectranet.pl 12.03.06, 23:05 a moze lepiej oplaca sie kupic karte tv do przechwycenia obrazu i samemu sie pobawic. Ja tak robilem za pomoca Leadtek Winfast TV 2000XP TunerTV EXPERT. Cena to okolo 200zl Link Zgłoś
marex59 Re: VHS na CD ? 13.03.06, 09:56 możesz jej użyć ale czy ona ma pełną rozdzielczość taką jak telewizor to nie wiem ,bo przeważnie karty mają owiele mniejszą a po zatym musisz mieć duży dysk bo to się nagrywa bez kompresji , dopiero pużniej trzeba to skompresować Link Zgłoś
Gość: Jan Re: VHS na CD ? IP: *.versanet.de 13.03.06, 10:51 Kaseta VHS ma bardzo mala rozdzielczosc dlatego wystarczy typowa karta TV i np.program WinDVR,ktory zaraz koduje na mpg.Teraz nikt juz sie nie bawi nagrywaniem a potem kodowaniem.Tak sie robilo 10 lat temu... Link Zgłoś
beba2 Re: VHS na CD ? 13.03.06, 15:39 Bardzo Wam dziękuję :) Popytam w zakładach fotograficznych, bo jakos sama nie mam zacięcia do takich eksperymentów. Link Zgłoś