Dodaj do ulubionych

VHS na CD ?

10.03.06, 20:06
Jestem kompletnym laikiem, dlatego proszę o podpowiedź gdzie można zgrać film
z kasety VHS na CD i czy to jest bardzo droga impreza?
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: znawca Re: VHS na CD ? IP: *.plock.mm.pl 11.03.06, 00:14
      allegro.pl/item89768460_nagrywanie_filmow_na_dvd_albo_cd.html
      • caesar_pl Re: VHS na CD ? 11.03.06, 13:10
        Leje wode.Obraz doskonaly jest wtedy,gdy kaseta ma obraz doskonaly.A zadna kaseta VHS tego nie ma.Nawet S-VHS to dziadostwo w üporownaniu z tym,co dzis mamy na DVD czy nawet SVCD..
        • beba2 Re: VHS na CD ? 12.03.06, 09:36
          Dzięki za obydwie odpowiedzi. Zawsze to coś :)
          Jednak wolałabym nie wysyłać nigdzie swoich kaset, tylko zanieść je gdzieś na
          miejscu w Krakowie. Jednak nadal nie wiem czego/kogo szukać, kto się tym
          zajmuje.
          Jesli ktos jeszcze tu zajrzy, to bardzo proszę :)
          Mnie juz nie chodzi o hiper jakość, bo moje VHS-y równiez jej nie mają, ale o
          zmianę nośnika.
          • caesar_pl Re: VHS na CD ? 12.03.06, 12:11
            Takie uslugi u nas czyli pod Rybnikiem wykonuje jeden fotograf.Nie wiem za ile,ale widzialem gdzies jego wizytowke.To oznaczy,ze trzeba zapytac w zakladzie fotograficznym.Prawdopodobnie facet ma wideo z dvd nagrywarka tego typu:
            www.teleservice.lublin.pl/index.php?action=wyswietl&id=21&table_name=dvd
            czyli prosta sprawa:wsowa sie kasete i wyciaga dvd.
    • Gość: joker Re: VHS na CD ? IP: *.sdl.vectranet.pl 12.03.06, 23:05
      a moze lepiej oplaca sie kupic karte tv do przechwycenia obrazu i samemu sie
      pobawic. Ja tak robilem za pomoca Leadtek Winfast TV 2000XP TunerTV EXPERT. Cena
      to okolo 200zl
      • marex59 Re: VHS na CD ? 13.03.06, 09:56
        możesz jej użyć ale czy ona ma pełną rozdzielczość taką jak telewizor to nie
        wiem ,bo przeważnie karty mają owiele mniejszą a po zatym musisz mieć duży dysk
        bo to się nagrywa bez kompresji , dopiero pużniej trzeba to skompresować
        • Gość: Jan Re: VHS na CD ? IP: *.versanet.de 13.03.06, 10:51
          Kaseta VHS ma bardzo mala rozdzielczosc dlatego wystarczy typowa karta TV i np.program WinDVR,ktory zaraz koduje na mpg.Teraz nikt juz sie nie bawi nagrywaniem a potem kodowaniem.Tak sie robilo 10 lat temu...
          • beba2 Re: VHS na CD ? 13.03.06, 15:39
            Bardzo Wam dziękuję :) Popytam w zakładach fotograficznych, bo jakos sama nie
            mam zacięcia do takich eksperymentów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka