Dodaj do ulubionych

Internet w Laptopie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:59
mam PC i internet przez neostrada tp. Mam zamiar kupić notebooka Acer Aspire
3633WLMI. Jak najprościej podłączyć go do internetu, ale bezprzewodowo? I
jaki będzie zasięg? Kolega mówił że najlepiej kupić za 300zł ap + modem adsl
jakies 230 zł. Wydaje mi się drogo. Macie może jakieś pomysły? Z góry
dziękuje za pomoc. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kosztela Re: Internet w Laptopie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:23
      Jak ma być bezprzewodowo (nie wiem po co - zwłaszcza w domu ???) to tyle to
      kosztuje.
      Karta Wi-Fi (do PC), adapter Wi-Fi (do laptopa), punkt dostępowy Wi-Fi = to
      razem koszt ok. 800 zł.
      • Gość: Greg Re: Internet w Laptopie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 11:50
        Po co? Lubię być wolnym od kabli w przypadku laptopa - po to jest on komputerem
        przenośnym. Poza tym ceny podane przez ciebie są mocno (o połowę!)
        przesadzone... Router ADSL z wifi kosztuje jakieś 350 zł, nowe laptopy mają
        najczęściej wbudowany moduł wifi, a karta pci do stacjonarnego kosztuje w
        granicach 80-100 zł (ostatnio kupiłem MSI PC54G2 za 85 zł).
    • Gość: Greg Re: Internet w Laptopie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 11:46
      Zaraz, powoli - jaki operator? Jeśli TPSA (i neostrada), to oni mają w ofercie
      router ADSL z AP bezprzewodowym (koszt o ile pamiętam ok 300 zł), w laptopie
      już będziesz miała kartę bezprzewodową).
      • Gość: joker Re: Internet w Laptopie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sdl.vectranet.pl 10.04.06, 14:21
        a do PC podłacz router za pomoca kabla
    • Gość: Gimbo Re: Internet w Laptopie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 14:34
      Nadal nie badzo rozumiem. Jestem laikiem. Czyli co muszę kupić? Router to to
      samo co ADSL? Kompletnie się na tym nie znam. Jak to podłączyć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka