Dodaj do ulubionych

Instalacja win XP

23.04.06, 01:50
Mam taki oto problem:
Komputer chodzi normalnie no prawie normalnie( system sie sypie, bardzo wolno chdzi, przy instalacji różnych programów wyskakuje komunikat o tym iż nie rozpoznaje danego systemu plików ) to chciałem sobie zrobić reinstalacje systemu.
Wkładam płytke z XP do napędu i zaczynam proces instalacyjny windowsa, wybieram dysk do instalacji i ustawiam formatowanie.
Po kilku minutach klawiatura przestaje dzialac, komputer nie daje oznak życia i nic nie mozna juz zrobic, tylko reset. Co to moze byc ?

Prosze o rady/pomoc :)

Serdecznie pozdrawiam - Verdi-
Obserwuj wątek
    • verdifirst Re: Instalacja win XP 23.04.06, 02:14
      Dodam jeszcze iż to na 100% nie jest problem CD-ROMu z XPekiem gdyż owa płyta nie posiada ani jednej rysy oraz jest oryginalna.
      • bogulo Re: Instalacja win XP 24.04.06, 09:25
        jezeli nie wyskakuje "niebieski ekran", tylko maszynka sie zawiesza to
        stawialbym na problem z przegrzewaniem komputera, ewentualnie uszkodzenie dysku
        twardego.
        • verdifirst Re: Instalacja win XP 24.04.06, 14:03
          Także o tym myślałem, lecz mam już na tym dysku zainstalowanego XPeka i chodzi nie wiszając się.
          Myślałem iż moze to jakiś konflikt w komputerze?

Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie :)
      • krzysztof-sienkiewicz Re: Instalacja win XP 25.04.06, 09:53
        Ja stawiam w 90% na pamięć jeżeli objawy są takie jak piszesz. Jeżeli nie
        pamięć, to jedna z głównych cześci komputera (chociażby płyta główna).
        Pozdrawiam
    • wiecior Re: Instalacja win XP 24.04.06, 23:51
      Proponuję Ci abyś zrobił gruntowną renowacje kompa, może masz zbyt dużą wartwę
      kurzu? Ja tak miałem i po oczyszczeniu elementów procował już lepiej. CHoć
      pozostałe osoby również mogą mieć racje.
    • swinks Sprawdż RAM 25.04.06, 12:45
      Podobne objawy przy 2 x 512 ramu. Okazało się że jedna ramka leży. Czasem padają
      sloty ramu, więc jeżeli masz kilka ramek wyjmij je i po kolei sprawdż każdą
      konfigurację. Może też być przegrzewanie procka, ale jeżeli masz monitoring
      temperatury to program sam powinien ci dać znać. A przy padniętym częściowo
      (jedna z kilku ramek) ramie system będzie chodził chociaż idiotycznie, za to
      instalacje będzie się wywalać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka