Dodaj do ulubionych

jak odinstalować Windows XP?

IP: *.tzmo.com.pl / 195.66.68.* 09.05.06, 11:11
Moze mi ktos poradzic jak odinstalowac Windows XP? Nie moge używac
przeglądarki Internet Explorer bo przy włączaniu pojawia sie błąd
wintitle.dll? Nie moge otworzyc przegladarki. Pojawiaja sie tez inne blędy.
Probowałem naprawic Windows XP (reinstalacja) ale nic nie pomogło. Najlepiej
jest chyba oinstalowac system i zainstalowac ponownie. Mam nadziej ze nie
strace innych danych. Bardzo Was doświadczonych proszę o pomoc. Karol
Obserwuj wątek
    • neder Re: jak odinstalować Windows XP? 09.05.06, 11:27
      > > wintitle.dll

to smieć. masz po prostu zarobaczonego kompa. może dobry antywirus wystarczy?
      • Gość: Karol Re: jak odinstalować Windows XP? IP: *.tzmo.com.pl / 195.66.68.* 09.05.06, 11:35
        tzn. wintitl.dll pojawia sie przy opisie błędu. Generalnie wyskakuje problem z
        iexplore.exe (albo explorer.exe - nie pamiętam). Czasmi tez sie pojawiaja błedy
        prz otwieraniu 'Mojego komputera". Zna ktoś jakies rozwiazanie dla mnie??/
        Please.
        • Gość: caroll Re: jak odinstalować Windows XP? IP: *.toya.net.pl 09.05.06, 11:46
          Explorer.exe to nie to samo, co Internet Explorer. Ten pierwszy nalezy do grupy
          procesów pracy komputera.
          Tak jak radzi poprzedniczka, przeskanuj wpierw antywirusem (wybór szeroki), a
          jeśli problem będzie mimo to istniał dalej, przenieś ważne dane na inne
          partycje, niż systemowa, zainstaluj świeży system.
          • Gość: Karol Re: jak odinstalować Windows XP? IP: *.tzmo.com.pl / 195.66.68.* 09.05.06, 11:54
            skanowałem Pandą i nic nie wykryło. Przy otwieraniu przeglądarki Internet
            Explorer pojawia sie bląd ixplore.exe albo explore.exe. Mam trzy aprtycje C, D,
            E. Na C system, na E dane a D jest pusta. Może tam (D)zainstalować świeżą
            wersje Windows XP, a C sformatowac? Czekam dalej na sugestie.
            • neder Re: jak odinstalować Windows XP? 09.05.06, 11:57
              Idż na Forum Wirusy, przeczytaj wątek z jego nagłówka. przeskanuj ewido i tym co
              tam podane drugie (post 'to co poleca kolobos'), potem wklej log z HijackThis
    • Gość: Karol Re: jak odinstalować Windows XP? IP: *.tzmo.com.pl / 195.66.68.* 09.05.06, 13:39
      To powie mi ktos jak sie odinstalowuje Windowsa XP - please!!!
      • Gość: godfather Re: jak odinstalować Windows XP? IP: 199.197.163.* 09.05.06, 15:28
        wiec tak otwierasz START potem PANEL STEROWANIA a nastepnie wybierasz
        DODAJ/USUN PROGRAMY...
        znajdz tam WINDOWS XP i wcisnij przycisk USUN/ODINSTALUJ...

powinno pomoc.. jak nie pomoze to daj znac, wykombinuje cos innego ;>
    • hippeastrum Re: jak odinstalować Windows XP? 09.05.06, 17:46
      Zakładam, że dane masz zarchiwizowane lub (i) zrzucone na inny dysk (inną partycję. Ponieważ jesteś zdecydowany na usunięcie WinXP (i zapewne jego ponowną instalację), odpal komputer z płyty instalacyjnej z linią poleceń, rób erase dla c:\windows\ i ... ponownie odpal instalkę. Zresztą gdy to zrobisz i bez tego, instalator zaproponuje Tobie odpowiednie kroki w celu zainstalowania systemu na dysku c:\ z usunięciem starego systemu. W ostateczności - co będzie chyba najprostsze - podczas instalacji usuń partycję i pozwól założyć nową.

Deinstalacja Windows w inny sposób to mrzonka.
      • m.gregor Re: jak odinstalować Windows XP? 09.05.06, 18:14
        A teraz wyjasnij wszystkim ladnie i z obrazkami jak sie startuje system Windows
        XP z plyty do linii polecen i wykonuje sie erase dla c:\windows\ ... Bo ja nie
        wiem...

> Deinstalacja Windows w inny sposób to mrzonka.
        Z tego co widze nie dosc ze nie umiesz instalowac Windowsow to i nie znasz
        znaczenia slowa mrzonka...
        • hippeastrum Re: jak odinstalować Windows XP? 09.05.06, 20:31
          m.gregor napisał:

> A teraz wyjasnij wszystkim ladnie i z obrazkami jak sie startuje system
          Windows
          > XP z plyty do linii polecen i wykonuje sie erase dla c:\windows\ ... Bo ja nie
          > wiem...

A o pozostałościach po MS-DOS już zapomniałeś? Chociaż ... o kurcze, masz
          rację - przepraszam!!! Stare nawyki odezwały się czkawką.

W każdym razie na pewno palnąć instalkę z płyty i dalej pogmerać z partycjami.
          • m.gregor Re: jak odinstalować Windows XP? 09.05.06, 20:37
            Z pomoca MS-DOS'a przy NTFS'ie co najwyzej mozesz sobie skasowac partycje :-)

A co do reszty odpowiedzi: tak. Uruchamiasz komputer z plyty instalacyjnej
            WindowsXP, wybierasz partycje na ktorej ma byc zainstalowany system a w
            nastepnym kroku instalator pyta nas czy formatowac ja czy pozostawic system
            plikow bez zmian.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka