Dodaj do ulubionych

Open office wersja 1.1.2 problem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:49
W spadku otrzymalam komputer z tym wlasnie pakietem. Open office dzialal do
wczoraj dobrze, dzis juz nie chce sie nic otworzyc. Wyskakuje blad:
OpenOffice.org cannot be started due to an error in accessing the
OpenOffice.org configurationa data. Please contact...[...]. Wystapil
nastepujacy blad wewnetrzny: GetStorgge, name: "No Content".

Sygnatura bledu:
AppName: soffice.exe. AppVer. 6.0.8784.500 ModName: wrp645mi.dll ModVer:
7.0.0.8784 Offset: 00003dd3

Coz dalej mam czynic? Czy Ktos mi pomoze?
Obserwuj wątek
    • Gość: ycbo Re: Open office wersja 1.1.2 problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:53
      Wywal go i zainstaluj ver. 2
    • Gość: kaqkaba Re: Open office wersja 1.1.2 problem IP: 194.150.166.* 12.05.06, 14:58
      Typowa pomoc na odległość. Odinstaluj i zainstaluj ponownie.
      W między czasie pojawiła się wersja OO 2.0. Więc można się przy okazi przenieść
      na nowszą platformę. 2.0 jest do sciągnięcia np ze strony UX systems www.ux.pl
      (z polkim słownikiem)
      • Gość: alus Re: Open office wersja 1.1.2 problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 16:58
        • Gość: alus Re: Open office wersja 1.1.2 problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 16:59
          Ok, Dzieki! Etap odistalowania itp trwa i w zwiazku z tym mam pytanie: czy po
          zainstalowaniu wersji 2, wszystko to, co bylo zapisane dotychczas pod wersja 1
          da sie otworzyc?
          • Gość: alus Re: Open office wersja 1.1.2 problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 17:10
            i jeszcze jedno pytanie... odinstalowac i koniecznie instalowac wersje 1, zeby
            miec dostep do wszystkiego, co zostalo zapisane pod nia?
            • Gość: ycbo Re: Open office wersja 1.1.2 problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 18:41
              zainstaluj wer. 2.0 - będzie czytać to co było wcześniej.
              • Gość: alus Re: Open office wersja 1.1.2 problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 19:55
                Czyta! Uff ;-)

Dzieki!!

Jesli zainstaluje pakiet office zwykly, nie OPen, moga funkcjonowac wowczas dwa
                jednoczesnie?
                • koktajl_molotowa Re: Open office wersja 1.1.2 problem 12.05.06, 22:10
                  Gość portalu: alus napisał(a):

> Jesli zainstaluje pakiet office zwykly, nie OPen, moga funkcjonowac wowczas dwa
                  > jednoczesnie?

Mogą, ale pomyśl czy napewno potrzebujesz M$Office?
                  • Gość: ycbo Re: Open office wersja 1.1.2 problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 13:40
                    Czasami jest potrzebny ofice mikrosoftu - OO nie czyta wszystkiego, a jak czyta
                    to potrafi całe formatowanie rozpiepszyć, otwórz coś MS co zawiera makra.
                    • Gość: niktabc@vp.pl Re: Open office wersja 1.1.2 problem IP: *.toya.net.pl 13.05.06, 14:12
                      czy warto dać 800 zł dla tych kilku przypadków?? dla mnie NIE WARTO
                      • Gość: ycbo Re: Open office wersja 1.1.2 problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 14:09
                        Jeżeli OO używasz do pisania listów do cioci to niewarto - ja dostaje materiały
                        do opracowania i 95 % jest MS ofice. Liczy się większość i kompatybilność. OO
                        jest coraz lepszy, ale nie zawsze jest zamiennikiem. Kiedy pytam w firmach od
                        których dostaję prace dlaczego nie używają bezpłatnego OO - odpowiedzią jest
                        głupia gęba a potem odpowiedź : bezpłatne nie może być dobre. Ot taki kraj i
                        taka inteligentna kadra.
                        • anaila Re: Open office wersja 1.1.2 problem 14.05.06, 17:41
                          "Kiedy pytam w firmach od których dostaję prace dlaczego nie używają bezpłatnego OO - odpowiedzią jest głupia gęba a potem odpowiedź : bezpłatne nie może być dobre. Ot taki kraj i taka inteligentna kadra."

skąd ja to znam...
                          co więcej - moi znajomi, którzy nie używają niczego z MS Office poza Wordem niemal się buntują, gdy im podsuwam OpenOffice'a. Wolą "lewe" shity niż porządniejsze, ale darmowe...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka