Dodaj do ulubionych

Microsoft - deaktywacja WIN XP SP2 OEM

02.06.06, 11:20
Witam mam problem z winkem, zainstalowalem go na maszynie Aristo Smart 270 w
poniedzialek, niestaty uległ on uszkodzeniu, servis wymienil go na a
Aristo Slim 300 problem polega na tym że babka z firmy ww nie chce mi
aktywowac windowsa stawianego na aristo smart, czy słusznie ? jeżeli servis
wymienia mi sprzet na nowy ?? czekam na porady co robić
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: Microsoft - deaktywacja WIN XP SP2 OEM 02.06.06, 11:30
      elias26 napisał:

> Witam mam problem z winkem, zainstalowalem go na maszynie Aristo Smart 270 w
      > poniedzialek, niestaty uległ on uszkodzeniu, servis wymienil go na a
      > Aristo Slim 300 problem polega na tym że babka z firmy ww nie chce mi
      > aktywowac windowsa stawianego na aristo smart, czy słusznie ? jeżeli servis
      > wymienia mi sprzet na nowy ?? czekam na porady co robić

Reklamuj u sprzedawcy / serwisu. Niech oni zalatwia przeniesienie tego oem na zmieniony komputer, wzglednie niech zabiara ten aktywowany i wydadza nowy (naturalnie tego nie zrobia, ale zadaj). Zagroz zwrotem calosci zakupionego sprzetu i oprogramowania. Zakladam, ze sprzet i win byly kupowane lacznie u jednego dostawcy. Jesli osobno, to gorzej - ale rowniez walcz poprzez dostawcow sprzetu i oprogramowania.
      • elias26 Re: Microsoft - deaktywacja WIN XP SP2 OEM 02.06.06, 11:39
        sprzet byl kupywany u jednego dostawcy,
        • krzysztofsf Re: Microsoft - deaktywacja WIN XP SP2 OEM 02.06.06, 11:43
          elias26 napisał:

> sprzet byl kupywany u jednego dostawcy,

No to cisnij reklamacje - z powodu wadliwosci ich sprzetu i niechlujnej wymiany (sami powinni to zalatwic) masz problem z aktywacja win.
          • krzysztofsf Re: Microsoft - deaktywacja WIN XP SP2 OEM 02.06.06, 11:46
            krzysztofsf napisał:

> elias26 napisał:
            >
            > > sprzet byl kupywany u jednego dostawcy,
            >
            > No to cisnij reklamacje - z powodu wadliwosci ich sprzetu i niechlujnej wymiany
            > (sami powinni to zalatwic) masz problem z aktywacja win.

W sumie aktywowany OEM stanowi komplet z tamta maszyna i powinni zabrac oprogramowanie z nosnikami przy wymianie maszyny.
            • kalinowski11 Re: Microsoft - deaktywacja WIN XP SP2 OEM 02.06.06, 11:54
              Jak kupowałem komputer to sprzedający kazał mi się wstrzymać przez dwa trzy
              tygodnie z aktywacją Windowsa , celem sprawdzenia podzespołów (płyty głównej)
              w "praniu" . Pozdrawiam .
              • krzysztofsf Re: Microsoft - deaktywacja WIN XP SP2 OEM 02.06.06, 11:59
                kalinowski11 napisał:

> Jak kupowałem komputer to sprzedający kazał mi się wstrzymać przez dwa trzy
                > tygodnie z aktywacją Windowsa , celem sprawdzenia podzespołów (płyty głównej)
                > w "praniu" . Pozdrawiam .
                >
                I to byl rozsadny sprzedawca.
                • elias26 Re: Microsoft - deaktywacja WIN XP SP2 OEM 02.06.06, 13:18
                  wku..lem sie na ta firme i tyle, nastepnym razem poleci linux, puki co crack
                  win xp i autapatchery, szkoda bo nic do tej firmy nie mialem, a le zmieniam
                  zdanie, bill jestes zajeb....y
    • Gość: winzgroza Re: Microsoft - deaktywacja WIN XP SP2 OEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 13:57
      Idz na bazar tam zaopatrzysz się u życzliwych ludzi i po kłopocie..:))
      • elias26 Re: Microsoft - deaktywacja WIN XP SP2 OEM 02.06.06, 14:07
        przeszlo zadzwonilem do microsoftu po raz drugi zapodalem gadke odebral inny
        koles i wszycho oki
        deaktywacja zapodana :)
        pozdrawiam
        na bazar nie ide
        • kalinowski11 Re: Microsoft - deaktywacja WIN XP SP2 OEM 02.06.06, 14:13
          elias26 napisał:

> przeszlo zadzwonilem do microsoftu po raz drugi zapodalem gadke odebral inny
          > koles i wszycho oki

"bill jestes zajeb....y"

Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka