Dodaj do ulubionych

beta mikrosoft i kłopoty - POMOCY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:53
Skuszona reklamą próbowałam wczoraj zainstalować
beta wersję microsoft office 2007.
Nie dało się nawet zarejestrować,
ale w trakcie mikrosoft zainstalował mi Internet Explorer 7.
Bezpośrednio po instalacji nie zuwazyłam zmian, wyglądał jak 6,
ale jeszcze tego samego dnia (wczoraj) pojawiły się dziwne objawy.
Po wejściu w przeglądarkę ,off-line, na dole na pasku informatycznym
napis "gotowe" bardzo szybko miga, domyślna strona mikrosoftu wcale się nie
wyświetla, a między poszczególnymi napisami "Gotowe" miga w tle jakiś , chyba
microsoftowy adres.
Jest to bardzo denerwujące i nieco utrudnia działanie myszy.
Objaw znika po nawiązyniu połaczenia.
Objawu nie ma , gdy stronę domyslną zamieniłam na pustą, ale to nie jest
rozwiązanie.
Próbowałam: przywrócić system, z dwu dat, najpierw niedawną, potem starszą, z
dnia gdy wiedziałam że komputer działał bardzo dobrze, ale po ostatnim z
doinstalowań microsoftu.
Nie pomogło.
Próbowłam odinstalować płytą instalacyjną widowsów Internet Explorer,
przeresetowałam komputer i zainstalowałam internet explorer ponownie, też nie
pomogło.
Co zrobić, czy to wirus, czy mikrosoft?
I jeszcze raz co robić?
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: beta mikrosoft i kłopoty - POMOCY 13.06.06, 12:40
      Gość portalu: zielona napisał(a):

> Skuszona reklamą próbowałam wczoraj zainstalować
      > beta wersję microsoft office 2007.

Nie reklama, tylko informacja dla chetnych do testowania oprogramowania.
      Najlepiej opisz wspomniane problemy po angielsku i wyslij do microsoftu, zeby mogli wyeliminowac w wersji finalnej, platnej.
      Podaj dokladna konfiguracje komputera, parametry lacza itp.
      • Gość: zielona Re: beta mikrosoft i kłopoty - POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:20
        Wysłałam im juz po polsku kilka obelg.
        • Gość: Kokeeno Re: beta mikrosoft i kłopoty - POMOCY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.06, 14:42
          Że co? Skomentowałaś swoją głupotę?

"Od wersji beta nie można oczekiwać, żeby się uruchamiała"...
          • kell99 Re: beta mikrosoft i kłopoty - POMOCY 13.06.06, 14:51
            Kokeeno napisał(a):

> Że co? Skomentowałaś swoją głupotę?

> "Od wersji beta nie można oczekiwać, żeby się uruchamiała"...

Nalezy oczekiwac. Wersja beta ma sluzyc do testowania, wiec powinna dzialac
            w miare bezproblematycznie. Bete nie wypuszcza sie wiedzac, ze program ma
            powazne bledy. Sproboj jakas 'powazna' bete: deer park, developerskie wersje
            kernela, gnome2.15 .. wszystko dziala, sa jakies drobne usterki ktore jako
            user/tester zglaszasz, ale nie powinno to tobie rozwalic calego systemu
            operacyjnego.

No ale beta, a beta od microsoftu to sa 2 rozne produkty.

W koncu firmy, szczegolnie te ktore szczyca sie jako "powazne" firmy maja
            swoje rozbudowane metodologie, w ktorym beta test jest ostatnim testem
            w calym procesie i tam jest nie powinno byc powaznych bledow.

To co robi msoft (instalowanie ie7, celowe usuwanie bootloadera
            bez najmniejszego ostrzezenia etc) jest kolejnym przejawem monopolu.
            • Gość: P Re: beta mikrosoft i kłopoty kell IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.06.06, 15:46
              I po raz kolejny poza filozofia i swiergotaniem nad zaletami Linux nie
              odpowiedziales na pytanie zrozpaczonej autorki tematu.Co ma zrobic by
              zainstalowac office albo co zrobic by usunac i office i explorer 7.
              • kell99 Re: beta mikrosoft i kłopoty kell 13.06.06, 15:59
                P napisał(a):

> I po raz kolejny poza filozofia i swiergotaniem nad zaletami Linux nie
                > odpowiedziales na pytanie zrozpaczonej autorki tematu.Co ma zrobic by
                > zainstalowac office albo co zrobic by usunac i office i explorer 7.

Kolego, to TY jestes ekspertem od dll-ow wiec wykaz sie swoja wiedza
                i pomoz osobie pytajacej. Office i msie7 nie zainstaluje, bo takie
                programy mnie:
                a) denerwuja,
                b) nie sa potrzebne,
                c) wole wydac zaoszczedzone pieniadze na piwo i korzystac z Abiworda.
                • Gość: zielona Re: beta mikrosoft i kłopoty kell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 22:29
                  Nie wiem z jakiego powodu, ale już działa.
                  wydaje mi się , ze oprócz opisanych wcześniej działań oraz na końcu
                  przywrócenia strony mikrosoftu jako domyślnej ja nic nie robiłam, ale za
                  jednym razem, gdy wyłączałm komputer coś mi się z własnej inisjatywy
                  zainstalowało, nawet nie pytało czy się instalować, napisało tylko że się
                  skłąda z 8 części i żeby nie wyłączać komputera bo się wyłączy automatycznie.
                  No i na razie , teraz, chwilowo, nie widzę kłopotów.A obrazek miałotarczy
                  obronnej na wyłączniku.
            • Gość: Kokeeno Re: beta mikrosoft i kłopoty - POMOCY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.06, 22:55
              m$ przyzwyczaił użytkowników, że nawet od produktu finalnego nie można oczekiwać, że się będzie uruchamiał (winxp jest w miarę użyteczny od SP2, do starego Visual C++ nie należało podchodzić bez SP5 i processor packa).
              Dlatego dla świętego spokoju nie rzucam się do testowania nowości (a już na pewno nie bety), a jeśli już, to nie klnę, jak mi coś nie działa...

W sumie to dopiero niedawno przestawiłem się w domu na winxp (za to od razu w dwóch wersjach: pro i home)... Nie lubię się babrać używając niedorobionych produktów (a jeszcze całkiem niedawno m$ kazał sobie płacić za umożliwienie ludziom testowania wersji beta)...
              • kell99 Re: beta mikrosoft i kłopoty - POMOCY 13.06.06, 23:08
                vc++ bylo chyba ostatnim produktem ms takim jaki powinien byc. proste,
                przejrzyste GUI, szybki i wygodny w uzytkowaniu program, gdyby tylko bardziej
                szanowal standardowe c/c++. uzywalem, podobal mi sie debugger (lepszy w uzyciu
                jest imho dopiero w Eclipse - no ale Eclipse to IDE z klasa;).
                i koniec. wersje .net maja juz wszystko to co w produktach ms nie lubie.
                wielkie, z masa dziwnych, nieuzytecznych fukcji, w ktorym nacisk kladziony jest
                by "wyklikac" sobie program...
                a teraz wole anjute (ktora troche przypomina VC) i eclipse.. zeby wszystkie IDE
                byly takie jak eclipse;)
    • przerach Re: beta mikrosoft i kłopoty - POMOCY 14.06.06, 09:10

> ale w trakcie mikrosoft zainstalował mi Internet Explorer 7.
      > Bezpośrednio po instalacji nie zuwazyłam zmian, wyglądał jak 6,

A w jaki sposób zainstalował Ci się IE7? - wczoraj z witryny MS zaciągnąłem (po
      zarejestrowaniu się) betę MS Office 2007, zainstalowałem i ... żadnych opisanych
      przez Ciebie objawów nie zauważyłem, a już na pewno nie została zainstalowany
      IE7. Skąd uzyskałaś tą betę? - z serwisu MS, czy też na płycie z czasopismem? No
      i czy na pewno była to (jest to) wersja oryginalna, z oficjalnego źródła?

-
      • Gość: zielona Re: beta mikrosoft i kłopoty - POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 09:27
        ms7 zainstalował się gdy próbowałam się zarejestrować w tymm ich mesyndżeże :),
        pytał się z własnej inicjatywy czy zainstalować, odpowiedziałm , że tak, i
        chwilkę instalował.
        Tego MSOffice2007 próbowałam wziąść skuszona reklmą bezpośrednio z ich strony,
        ale jak napisałam , nawet nie zaczęłam instalować, bo mi 2 razy powiedział, że
        nie mogę jeszcze korzystać ze swojego konta w tym mesydżeże, bo jeszcze nie
        gotowe.
        Nie wiem dlaczego próbował mnie zarejestrować 2 razy, tymi pytaniami jakoś
        kręcił w kółko.
        Być może przyczyną było, że już mam tam konto, bo kiedyś bardzo dawno przy
        instalacji już się tam rejestrowałam, ale nie pamietałam, ani nazwy, ani
        loginu, emeila, i hasła, że wolałam próbować rejetrować się a nowo.
        Po drodze pytali się o datę urodzenia, oczywiście podałam z zasady
        nieprawdziwą, może mieli zapamiętaną poprzednią i się nie zgadzało, ale fakt,
        że się w końcu zainstalować nie dało, i oduczyło mnie to na jakiś czas z
        korzystania z nowości.
        • przerach Re: beta mikrosoft i kłopoty - POMOCY 14.06.06, 11:40

> Po drodze pytali się o datę urodzenia, oczywiście podałam z zasady
          > nieprawdziwą, może mieli zapamiętaną poprzednią i się nie zgadzało, ale fakt,
          > że się w końcu zainstalować nie dało, i oduczyło mnie to na jakiś czas z
          > korzystania z nowości.

Myślę, że niezbyt dokładnie zapoznałaś się z informacjami na stronach związanych
          z pobieraniem bety. Ja już tam konto miałem (to było związane z rejestrowaniem
          aplikacji - Office 2003 - i kontrolą stanu licencji w MOLP'ie), ale pobranie
          tego softu wymaga dodatkowej rejestracji, dzięki której MS ma kontrolę nad
          użytkownikami bety. W każdym razie z żadnymi z podanych przez Ciebie pytań nie
          spotkałem się - były jedynie pytania o status zawodowy i o ocenę własną i
          otoczenia na temat 'biegłości w temacie' osoby przystępującej do testowania
          bety. Dodatkowo (oprócz badań marketingowych) indywidualizacja użytkownika
          konieczna jest MS'owi w celu przydzielenia mu (i przesłania) odpowiedniego
          klucza niezbędnego podczas aktywowania pakietu.

W każdym razie podczas wyboru (spośród kilkunastu) pozycji, do pobrania należało
          wskazać tylko MS Office - i chyba tu jest Twój błąd.

• Gość: retard Re: beta mikrosoft i kłopoty - POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 12:32
      Gość portalu: zielona napisał(a): > ale w trakcie mikrosoft zainstalował mi
      Internet Explorer 7.
      > Bezpośrednio po instalacji nie zuwazyłam zmian, wyglądał jak 6, > Próbowałam:
      przywrócić system, z dwu dat, najpierw niedawną, potem starszą, z
      > dnia gdy wiedziałam że komputer działał bardzo dobrze
      To wygląda na próbowanie,a nie konkrety.Jeśli chce się usunąć IE 7 to nie należy
      nic robić i instalować potem i z panelu sterowania(chyba,że ktoś używa innych
      !dezinstalatorów!) odinstalować IE7,co jat możliwe normalnie nie tak jak IE 6 i
      wtedy powraca IE6.U mnie IE 7 wyglądał inaczej,miał małe przyciski ułożone w
      niemożliwy sposób,i ogólnie ich brakowało.Wolę IE 6,a z wielu względów nie
      używam (!).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka