Dodaj do ulubionych

dyski 256 do oddwarzacza mp3

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 22:01
Krociutko: czy wymienne dyski (te po np. 256 MB, nie wiem, jak sie to
naprawde nazywa), np do mp3 moga sie popsuc od czestego wymieniania
zawartosci, jak to ma miejsce np. z dyskietkami? I czy ktos ewentualnie wie,
jaka jest "wytrzymalosc" takiego nosnika?

(pozyczylam odtwarzacz od kolegi i nie chce opsuc, a nie znam sie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: dyski 256 do oddwarzacza mp3 IP: *.acn.waw.pl 14.06.06, 22:51
      Karty pamięci mają ograniczoną wytrzymałość (wydaje mi się, że oficjalnie ok.
      1000 kasowań), ale to zależy od jakości (firmowe Kingstony czy Sandiski
      wytrzymają nawet dłużej, a jakieś takie noname'y potrafią oddać ducha po kilku
      kasowaniach...).
    • Gość: Kokeeno Re: dyski 256 do oddwarzacza mp3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.06, 22:51
      Pamięci flash ulegają powolnemu zużyciu. Powinny starczyć (w zależności od klasy) na minimum 500-1000 cykli zapisu (w to samo miejsce), potem mogą się dziać cuda (ale nie muszą). Jednym ze sposobów ochrony jest zmiana miejsca powrórnego zapisu kontrolowana przez system (aby wyrównać miejsca, gdzie dokonywany jest zapis)... Czyli i tak są bardziej wytrzymałe niż dyskietki.
      • Gość: mala chmurka Re: dyski 256 do oddwarzacza mp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 21:46
        Dzieki za odzew :)To jeszcze jedno pytanie: czy podczas ODTWARZANIA Flash sie
        zuzywa/uszkadza w jakis sposob podobnie jak podczas zmiany jej zawartosci?
        Zapomnialam o to zapytac.

Aha, czy jako "kasowanie" liczy sie tez mniejsza zmiana zawartosci, np. zmiana
        tylko jednego utworu na 40 na dysku, czy wtedy tez caly dysk jest
        niejako "przerabiany"?
        Niestety! Dzialanie takiego flashowego wynalazku jest dla mnie czarna magia! :(
    • Gość: przypadkowy Re: dyski 256 do oddwarzacza mp3 IP: 84.38.95.* 18.06.06, 19:03
      chodzi Ci moze o karty mmc?:)
      nie.. nie ma prawa Ci sie nic zepsuc..
      a nawet gdyby to masz gwarancje..chociaz nie sadze...
      nosnik jest 100 razy lepszy nisz dyskietka... jezeli bedziesz sie z nia delikatnie obchodzila to bedzie niezniszczalna:) pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka