Dodaj do ulubionych

Aktualzacja WinXP rozwalila mi system!!!HELP!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 10:10
Mam oryginalnego WIN XP HOME dzisiaj sciagnela sie aktualizacja, po ponowym
uruchomieniu komputera wyskocztl blad ze nie mozna uruchomic windowsa bo plik
windows/system32/config/system jest uszkodzony, napisali dalej ze ozna go
naprawic z plytki wpisujac pome r. I co potem jak to zrobic? Nie mam pojecia
a nie chce formatowac i wszystkiego wgrywac od nowa.
Obserwuj wątek
    • Gość: a.s.s. Re: Aktualzacja WinXP rozwalila mi system!!!HELP! IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.06, 10:53
      Wcisnij na DyskC:(tam masz chyba Windowsa)prawa strona myszki.
      Masz Opcje (chyba Ekxtra)sprawdzanie dysku (przed tym wloz CD z Windowsem
      do szuflady.
      • r0ger Re: Aktualzacja WinXP rozwalila mi system!!!HELP! 17.06.06, 12:04
        Odpowiedź jak to u assa - krótka i zupełnie bez sensu.

Włóż dysk instalacyjny do napędu i wystartuj komputer z CD (musisz mieć ustawiony w biosie CD-Rom (DVD) jako pierwszy napęd botujący. Postępuj zgodnie z zaleceniami instalatora do momentu kiedy zgłosi się ekran z informacją, że znaleziono starą instalację windows. Wówczas wybierz opcję naprawy.
        • Gość: a.s.s. Re: Aktualzacja WinXP rozwalila mi system!!!HELP! IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.06, 12:17
          Twoim sposobem mozna.
          Ja podalem sposob gdzie Windows SPRAWDZA i naprawia(szczegolowo).
          Czesto ludzie robia jak podalem ale zapominaja o wlozeniu CD z Windowsem.
          FYI
          • jolajola1 Re: Aktualzacja WinXP rozwalila mi system!!!HELP! 17.06.06, 20:18
            ale czy to znaczy, ze najnowsza aktualizacja, sprzed 4 dni bodajże, jest
            rozwalającakompasystemicośjeszcze
            bo ja już sobie tę aktualizację sciągnęłam, ale teraz się waham, czy
            instalować ?
            nadmieniam, ze mam na laptopie oryginał XP, a na kompie domowym niezupełnie ...
            • m.gregor Re: Aktualzacja WinXP rozwalila mi system!!!HELP! 17.06.06, 20:26
              Nic nie rozwala. Mozesz spokojnie instalowac. Najprawdopodobniej u autora to byl
              tylko zbieg okolicznosci...
              • kalinowski11 Re: Aktualzacja WinXP rozwalila mi system!!!HELP! 17.06.06, 21:11
                Pół godziny temu instalowane ... osiem poprawek. Wszysto działa ok. Pozdrawiam:)
                • m.gregor Re: Aktualzacja WinXP rozwalila mi system!!!HELP! 17.06.06, 21:31
                  U mnie nie chca (nie wiedziec czemu) zainstalowac sie poprawki do Office'a.
                  Zadzwonie w pon. do MS i moze cos poradza...
          • m.gregor Re: Aktualzacja WinXP rozwalila mi system!!!HELP! 17.06.06, 20:24
            Ass: gowno sprawdza bo przeciez jej system nie startuje to jak ma sprawdzac i
            "wcisnac na dysk c prawa strona myszki". Ehh te Twoje rady od siedmiu bolesci.
            Nie wiadomo czy smiac sie czy plakac. Czy Ty kiedykolwiek miales plyte XP w reku
            albo cos komus naprawiles? Bo jak czytam te Twoje "rady" to watpie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka