dunehawk1 27.06.06, 17:37 Witam. Niedawno kupilem ipoda wideo 30gb. Mam pytanie jak sciagnac teledysk na to urzadzenie bo niemam zielonego pojecia jak to zrobic. Pozdrawiam. Czekam na odpowiedzi pod e-mailem dunehawk@interia.pl Link Zgłoś Obserwuj wątek
michal_ludwik Re: Wideo 27.06.06, 20:03 najwyraźniej nie interesowałeś się iPodami wcześniej. Nie ściągniesz legalnie w Polsce teledysku z iTunes, chyba że jesteś posiadaczem karty kredytowej wydanej za granicą w krajach, które posiadają iTMS. Możesz jedynie przekonwertować wideo na iPoda, wrzucić je do iTunes i skopiować na iPoda. Link Zgłoś
dunehawk1 Re: Wideo 27.06.06, 21:54 Własnie udalo mi sie to zrobic ale nie ma dzwieku :/. Prawde mowiac nie interesowalem sie i nie sadzilem ze mogo to tak zablokowac. Link Zgłoś
michal_ludwik Re: Wideo 27.06.06, 22:23 > Własnie udalo mi sie to zrobic ale nie ma dzwieku : Spróbuj może z różnymi darmowymi programami do konwersji wideo. Ja nie mogę ci nic polecić, ale google powinien dać ci kilka dobrych rezultatów. > interesowalem sie i nie sadzilem ze mogo to tak zablokowac. To, że nie ma u nas iTMS jest związane bardziej z szalejącym piractwem w Polsce, niską sprzedażą iPodów, oraz problemami z dopasowaniem takiego sklepu do realiów danego kraju (np. trzeba wprowadzić solidną bibliotekę polskich wykonawców, a nie wiadomo, czy ktokolwiek jeszcze chciałby mieć Marylę Rodowicz na iPodzie) oraz dopasowaniem do prawa (w żadnym z nowych krajów Unii nie ma iTMS i pewnie nieprędko będą). Ograniczenie ściągania piosenek dla osób bez karty kredytowej danego kraju jest trochę idioyczne (szzczególnie, że nie można ściągnąć bez niej nawet darmowych piosenek), bo przecież można kupić CD w Amazonie, czy gdzie indziej, i płyta do nas dojdzie. Ale niestety musimy dopasować się do tych reguł. Szkoda. Link Zgłoś