Gość: mango IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 08:51 Jak się czyta nazwę tej firmy acer aser czy jeszcze inaczej? Link Zgłoś Obserwuj wątek
tiges_wiz Re: Acer wymowa 14.07.06, 09:04 ja mowie acer i mam ich gdzies. Angole wymawiaja moje nazwiski oustrouski, mowia zamiast niobe - najobi, zamiast joszua - dzizas, to ja moge mowic acer ;) Link Zgłoś
t-800 Re: Acer wymowa 14.07.06, 16:14 Ace (taki płyn) to "acze", więc Acer, to "aczer". ;-))) Link Zgłoś
Gość: lost - zagubiony To i ja zapytam IP: *.anonymizer.ccc.de 14.07.06, 16:21 jak się wymawia TEAC? Chodzi oczywiście o tę firmę robiącą napędy optyczne mowiłem te-ak ale raz pani w sklepie powiedziała "tik" i teraz już nie wiem :( Link Zgłoś
heart_of_ice Re: Acer wymowa 14.07.06, 17:52 "acer" to po lacinie "klon" (takie drzewo, nie klon owcy Dolly;)) i dla mnie - nauczonej laciny - wymawia sie po lacinie, czyli "acer":)) (chociaz anglojezyczni dziwaczne rzeczy i z lacinskimi slowami dziwne rzeczy w wymowie robia;))) a jak jest poprawnie? nalezaloby dowiedziec sie u zrodla:) Pauli -- bywam na Łysej Górze:) Link Zgłoś