Dodaj do ulubionych

brak dzwieku !!!!!

IP: *.airlan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 15:10
Witam!
Bardzo prosze o pomoc: po wgraniu windowsa (musialam zmienic swoje
oprogramowanie, na oprogramowanie w wersji wloskiej) nie mam dzwieku, i nie
wiem co moge zrobic? w panelu sterowania w ikonce glosnik nie mam nic, zadnej
nazwy, zadnych ustawien. Bardzo prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • r_ed Re: brak dzwieku !!!!! 16.07.06, 15:14
      A sterowiki do karty dzwiekowej zainstalowalas?
      • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! IP: *.airlan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 15:26
        nie wiem, mam nowego laptopa, z windowsem, corka pojechala do Wloch , miala
        problem z podlaczeniem sie do internetu, wiec wgrali jej wloskiego windowsa aby
        umiec odczytac komunikaty, i nie ma tego dzwieku, ja sprawdzalam w dokumentach
        od komputera, i nic nie ma, zadnej plyty do karty dzwiekowej..... bardzo
        prosze o pomoc. moze mozna jakos je sciagnac z ineternetu. Tutaj podaje opis
        tego komputera, bo sama nie wiem jak nazywa sie ta karta:
        procesor Intel® Celeron® M M360 1.4GHz, 1MB Cache L2, FSB 400MHz
        Pamięć RAM 512MB DDR2x256MB 333 MHz max. 2GB
        Napęd DVD ± R/RW Dual Layer Light Scribe
        Dysk twardy 40 GB4200 obr/min
        Matryca 15" XGA (1024x768)
        Karta video Intel Graphics Media Accelerator 900 do 128 MB
        Karta dźwiękowa Zgodny z SoundBlaster Pro
        Bateria Litowo-Jonowa
        Typ wskaźnika TouchPad
        Wymiary i waga 33x329x267mm / 2,7
        Oprogramowanie MS Windows XP Home Edition PL
        W zestawie OPEN OFFICE HOME PL OEM
        Gwarancja 12 miesięcy
        Firma / Osoba Fizyczna (12 / 24 miesiące)
        Komunikacja LAN 10/100
        Modem 55,6kbps
        Porty wejścia / wyjścia IEEE 1394 FireWire VGA
        PCMCIA 1x typ II / 1x typ III
        USB 2.0 x2
        Wbudowane czytniki pamięci - brak Wejścia / wyjścia
        audio Line Out
        Wejście mikrofonowe
        Hp Compaq 6110
        Karta chyba SoundMax Digital Audio

• Gość: Greg Re: brak dzwieku !!!!! IP: 212.76.40.* 16.07.06, 15:29
          Potrzebny będzie typ laptopa (firma i nazwa modelu), bo tutaj jest co najwyżej
          jakiś zastępczy sterownik, a właściwy trzeba ściągnąć ze strony producenta.
    • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! model: IP: *.airlan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 17:50
      www.karen.com.pl/KatItem.asp?id=undefined&KatItemCId=2900
      na tej stronie jest ten komputer
      • r_ed Re: brak dzwieku !!!!! model: 16.07.06, 18:28
        h18007.www1.hp.com/support/files/hpcpqnk/us/download/22555.html
        • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! Do r_ed IP: *.37-151.net24.it 13.08.06, 10:47
          Witam!
          potrzebuje jeszcze pomocy!
          Po zainsatlowaniu tek karty dzwiekowej przy walczaniu komputera i podczas pracy
          zaczyna on na chwile bardzo glosno szumiec. instalowalam te karte trzy razy i
          za kazdym razem jest taka sama sytuacja. Co to moze oznaczac i czy moana to
          wyeliminowac. Bardzo prosze o pomoc. Szum ten trwa okolo 5 sekund i jest bardzo
          glosny. Licze na pomoc. Pozdrawiam
          • r_ed Re: brak dzwieku !!!!! Do r_ed 13.08.06, 10:50
            Ale co zaczyna szumiec? Glosnik czy wentylator w srodku?
            • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! Do r_ed IP: *.37-151.net24.it 13.08.06, 12:07
              Dziekuje za szybki kontakt. To jest sprawa glosnika. Juz jak komputer po raz
              pierwszy wydaje dzwiek przy wlaczaniu to z glosnika razem z dzwiekiem wydobywa
              sie straszny szum. Ten szum pojawia sie rowniez przy okazji komunikatow w
              stylu: ktos znajomy pojawia sie na MSN czy Skype, podczas komunikatow o
              dostepnych aktualizacjach i rowniez bez powodu, ale jest to zawsze bardzo
              glosny szum z glosnika.Pozdrawiam
              • r_ed Re: brak dzwieku !!!!! Do r_ed 13.08.06, 22:50
                Uruchom mikser i po kolei wylaczaj kazde zrodlo dzwieku (oprocz glownej
                glosnosci - nie wiem jak to bedzie sie u Ciebie nazywalo). Po kazdym takim
                wylaczeniu sprawdz czy te szumy wystepuja. Przynajmniej bedzie wiadomo ktore
                zrodlo dzwieku za nie odpowiada.
    • Gość: asia do r_ed IP: 212.160.148.* 17.07.06, 10:54
      Dziekuje bardzo!
      Rozumiem, ze musze teraz tylko pobrac z tej strony te sterowniki i jakos je
      otworzyc-uruchomic i bedzie wszystko o.k.? Dzisiaj wieczorem to zrobie, jeszcze
      raz dziekuje
      asia
      • r_ed Re: do r_ed 17.07.06, 11:11
        Tak, pobrac i uruchomic ... program instalacyjny uruchomi sie automatycznie.
    • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! IP: *.37-151.net24.it 13.08.06, 22:45
      bardzo prosze o pomoc
    • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! IP: *.37-151.net24.it 13.08.06, 22:46
      bardzo prosze o pomoc.
      • gluby Re: brak dzwieku !!!!! 13.08.06, 22:50
        no co mamy poradzic? sterowniki wgrane i co .
        • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! IP: *.37-151.net24.it 13.08.06, 23:53
          no i caly czas chodzi o ten glosny szum, ktory wlacza sie przy jakis
          komunikatach itp. tak jak wczesniej pisalam. Teraz zauwazylam jeszcze, ze nie
          moge odtwarzac obrazu z filmow sciagnietych lub odtwarzanych z plyty, ktore
          wczesniej na tym komputerze elegancko mozna bylo ogladac. jest dzwiek momentami
          zagluszony przez ten szum chwilowy, ale nie ma wizji. Bardzo prosze o pomoc.
          • gluby Re: brak dzwieku !!!!! 14.08.06, 16:07
            kodeki dofilmow tzreba zainstalowac
            • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! IP: *.42-151.net24.it 14.08.06, 16:31
              a skad mam je wziac? mam winamp i Sub edit i w obydwu nie moge odtwarzac.
              prosze o pomoc. dziekuje
              • gluby Re: brak dzwieku !!!!! 14.08.06, 16:33
                exor.idealan.pl/view.php?e=informer sicganij stad program i pobierz sobie
                kodeki
                • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! IP: *.42-151.net24.it 14.08.06, 16:47
                  Bardzo prosze przeprowadz mnie przez to sciaganie kodekow. Otworzylam te strone
                  i rozumiem ze najpierw mam pobrac program a pozniej baze kodekow?
                  • gluby Re: brak dzwieku !!!!! 14.08.06, 16:49
                    tak tak
                    • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! IP: *.42-151.net24.it 14.08.06, 16:55
                      juz sciagnelam, otorzylam ten plik. I co? potem probowalam wlaczyc przez sub
                      edita film ale nici, A ta jest napisane Aby pobrać informacje o kodekach,
                      należy otworzyć plik w programie lub przeciągnąć plik do okna. Program
                      podpowiada jakich dekoderów najlepiej używac do odtwarzania pliku. Należy
                      zainstalować jeden (!) z wymienionych na liście dekoderów Czy to znaczy ze
                      jakos mam ten program wlozyc do Sub edit lub do winampa? Moze to sa glupie
                      pytania, ale tego nie rozumiem. Dziekuje
                      • gluby Re: brak dzwieku !!!!! 14.08.06, 17:00
                        jak ci program podpowiada ci ktore kodeki pobrac to pobierz
                        • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! IP: *.42-151.net24.it 14.08.06, 17:03
                          on mi nic nie podpowiada. a moze moglbys mi pomoc i spotkalibysmy sie na
                          Skypie? jestem w ciezkiej sytuacji, bo tutaj w obcym kraju sa same matoly
                          komputerowe i nikt mi nie pomoze. wiec moze w taki sposob moglbys mi pomoc?
                          • gluby Re: brak dzwieku !!!!! 14.08.06, 17:11
                            exor.idealan.pl/informer/download/XviD-1.0.2-29082004.exe
                            exor.idealan.pl/informer/download/ffdshow-20041012.exe
                            exor.idealan.pl/informer/download/ForceXvid.exe
                            exor.idealan.pl/informer/download/mpfull.exe
                            exor.idealan.pl/informer/download/ra-codec12.zip
                            sciagnij i zainstaluj
                            • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! IP: *.42-151.net24.it 14.08.06, 17:23
                              Przy instalowaniu trzeciego mam komunikat nie mzna znalezc dekodera zgodnego z
                              DivX 5 x.x i co mam zrobic?
                              • gluby Re: brak dzwieku !!!!! 14.08.06, 17:26
                                nic dalej instaluj
                                • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! IP: *.42-151.net24.it 14.08.06, 17:29
                                  Bardzo bardzo dziekuje! Udalo sie i dziala. Przede wszystkim dziekuje za
                                  wyrozumialosc. Pozdrawiam
                                  • gluby Re: brak dzwieku !!!!! 14.08.06, 18:40
                                    nie ma za co
    • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! IP: *.42-151.net24.it 14.08.06, 15:40
      I czy Ktos mi pomoze? Tak bardzo na Was licze.
    • Gość: asia Re: brak dzwieku !!!!! IP: *.42-151.net24.it 14.08.06, 17:48
      No niestety szczescie nie jest pelne. Okazuje sie ze obraz wyswietlany jest w
      lewym dolnym rogu i jest wielkosci karty pocztowej. Nijak nie moge otworzyc go
      w calym oknie. moze na to jakos mozna zaradzic???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka