Dodaj do ulubionych

Napęd CDR połamał mi CD

06.02.03, 21:31
Świeżo kupiona nagrywarka połamała mi płytkę CD.
Jako,że była na gwarancji oddałem ją do serwisu Media Marktu(tam kupowałem).
Jakie było moje zdziwienie kiedy po dwóch tygodniach (!) okazało się,że jest
to "uszkodzenie mechaniczne" i niestety w ramach gwarancji nie zostanie
naprawione.Tak poza tym nie dostałem żadnej informacji o tym co naprawdę jest
uszkodzone i ile bedzie kosztowac naprawa.
Mieliscie już taki przypadek? Bo w Media Markcie zwalają wszystko na mają
płytkę i upierają się,że w ogóle starciłem juz teraz gwarancję...
Obserwuj wątek
    • Gość: gulczas87 Re: Napęd CDR połamał mi CD IP: *.awacom.pl 06.02.03, 21:56
      Nauczka na przyszłość; nie kupuj sprzętu bez gwarancji... a może to dlatego że
      płyty przed wyjąciem z pudełka nie wyjąłeś? ;-)
    • Gość: gulczas87 Re: Napęd CDR połamał mi CD IP: *.awacom.pl 06.02.03, 21:57
      sorry, źle przeczytałe, gwarancja jednak była, może uderz bespośrednio do tej
      hamskiej firmy i zrób im syf na forum- tak dla regóły...
    • Gość: kk Re: Napęd CDR połamał mi CD IP: *.darkstar.pl 06.02.03, 22:01
      m17 napisał:

> Świeżo kupiona nagrywarka połamała mi płytkę CD.
      > Jako,że była na gwarancji oddałem ją do serwisu Media Marktu(tam kupowałem).
      > Jakie było moje zdziwienie kiedy po dwóch tygodniach (!) okazało się,że jest
      > to "uszkodzenie mechaniczne" i niestety w ramach gwarancji nie zostanie
      > naprawione.Tak poza tym nie dostałem żadnej informacji o tym co naprawdę jest
      > uszkodzone i ile bedzie kosztowac naprawa.
      > Mieliscie już taki przypadek? Bo w Media Markcie zwalają wszystko na mają
      > płytkę i upierają się,że w ogóle starciłem juz teraz gwarancję...

serwis media markt ? buahahahaha a to dobre
      o serwisie moznaby mowic gdybys kupil/a sprzet komputerowy w sklepie
      komputerowym a tak to sie niedziw ze robia Cie w ..uja
    • Gość: yasny Re: Napęd CDR połamał mi CD IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 22:19
      czyzby naped LG ?
      • Gość: wiedom Re: Napęd CDR połamał mi CD IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 06.02.03, 22:56
        A co LG ci się nie podoba? Ja mam dwie nagrywarki Yamachę 24x i lg 24x i obie sprawują się bez zarzutu. a co do kupowania w hipermarketach, to polecam b?łki cebulaczki i nic poza tym.
        • Gość: cave Re: Napęd CDR połamał mi CD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.03, 23:12
          To nie jest hipermarket.
          • Gość: mgregor Re: Napęd CDR połamał mi CD IP: *.elartnet.pl 07.02.03, 08:16
            Witam!

Peknieta płytka to uszkodzenie mechaniczne. Zadna gwarancja tego nie obejmuje.
            Gdyby wysypac taka peknieta płytke z CD-ROM'a to moze udałoby sie go
            wyreklamowac (sam robiłem tak kilka razy - wazne zeby nic w srodku nie
            pozostało).
            A tak na przyszłość: nie kupuj w Media Markt :)

Pozdrawiam serdecznie
            Michał Gregorczyk
            • m17 Re: Napęd CDR połamał mi CD 07.02.03, 22:58
              Dziekuję ze rzeczowe wyjasnienie.
              Niestety nie mogłem otworzyć nagrywarki,bo wtedy straciłbym gwarancję,którą i
              tak straciłem...
        • Gość: yasny Re: Napęd CDR połamał mi CD IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 13:45
          Gość portalu: wiedom napisał(a):

> A co LG ci się nie podoba? Ja mam dwie nagrywarki Yamachę 24x i lg 24x i obie s
          > prawują się bez zarzutu. a co do kupowania w hipermarketach, to polecam b?łki c
          > ebulaczki i nic poza tym.

byl tu taki watek o napedach LG, poza tym mam 2 znajomych, ktorych napedy LG (52X) lubily sobie rozniesc plytke po napedzie i okolicach ..
          oczywiscie, ze pewnie u wieksosci sprawuja sie ok, ale procent wadliwego sprzetu o jakim dalo sie slyszec i czytac nakazuje daleko posunieta ostroznosc ;)

pzdr
          • Gość: ktos Re: Napęd CDR połamał mi CD IP: *.acn.pl 07.02.03, 16:31

Zgadzam sie calkowicie, napedy LG (mam do czynienia z x52) to chlam. Sposob, w
            jaki to badziewie odczytuje plyty to jedna wielka tragedia.
            • Gość: cave Re: Napęd CDR połamał mi CD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.03, 16:51
              Tzn jak odczytuje? Mi odczytuje bez zarzutu.
              • Gość: ktos Re: Napęd CDR połamał mi CD IP: *.acn.pl 07.02.03, 23:37

> Tzn jak odczytuje? Mi odczytuje bez zarzutu.

Tzn, ze podczas wkladania plyty do napedu system sie na kilka sekund wiesza,
                rozpoznaje dlugo (i nie tylko jakies wynalazki, nawet nowe plyty tloczone bez
                rys), po drugie jak odczytuje, to na poczatku wolno, potem coraz szybciej, nie
                moze szybko od razu? I moze bym tak nie narzekal, ale wlasnie zainstalowalem
                naped Samsunga (nagrywarka x48x24x48) - i takich problemow nie ma, pracuje jak
                burza. To mi przypomnialo, ze wczesniej mialem Toshibe (x48) i tez chodzil
                normalnie (jednak padl biedaczek i dlatego kupilem LG). Dobilo mnie to, ze ten
                zlom nie chce wspolpracowac z programem do obnizania predkosci odczytu (CD
                Bremse, czy jakos tak sie on nazywa (juz nie pamietam), Toshiba nie miala z
                tym problemu, Samsunga jeszcze nie sprawdzalem).

LG (w kazdym razie model x52) to g**** i koniec.
    • Gość: leon zawodowiec MM - powinni tego zabronić IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 11:54
      Reklama "Media Markt - powinni tego zabronić" jest jedną z niewielu reklam,
      która m owi prawdę. Ten, hmmm, sklep słynie z tego, że wciska drogie buble
      ludziom wmawiając im, że jest to sprzęt pierwszej klasy za niskie pieniądze.
      Obsługa ma klientów za debili i jakakolwiek próba reklamacji kończy się
      fiaskiem. Kiedyś omal ze śmiechu nie padłem jak zobaczyłem w promocji laptop o
      około tysiąc droższy niż IDENTYCZNY w Vobisie. A nie da się ukryć, że Vobis
      narzuca sobie sporą marżę...

Reasumując - omijajcie ten sklep. Chyba, ze chcecie sobie kupić dyskietkę lub
      obudowę na komórkę. Bardziej skomplikowanych rzeczy nie polecam.
      • Gość: cave Re: MM - powinni tego zabronić IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.03, 15:45
        Ciekawe, ja tam sporo rzeczy bardziej skomplikowanych od dyskietki kupiłem i
        nadal one działają.
      • Gość: gosc Re: MM - powinni tego zabronić IP: *.wsu.kielce.pl 15.05.03, 11:30
        zgadza sie to "sklep dla idiotow"
    • Gość: ela Re: Napęd CDR połamał mi CD IP: 132.198.175.* 07.02.03, 17:29
      zaraz, czegos tu nie rozumiem
      to tak jakby odmowili uwzglednienia reklamaji telewizora, ktory spalil sie na
      skutek zwarcia w nim.
      Przeciez chyba liczy sie pierwotna przyczyna a nie otateczny efekt
      Aco z rekojmia?
      • Gość: mgregor Re: Napęd CDR połamał mi CD IP: *.elartnet.pl 07.02.03, 23:44
        Ale to ze pekła płytka to nie wina napedu tylko płytki. Zapewne była peknieta
        wewnatrz tej wewnetrznej dziurki. Po rozpedzeniu jej do odpowiedniej predkosci
        nie wytrzymała i trzasneła.
        • Gość: ALPEK Re: Napęd CDR połamał mi CD IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 14:09
          NO WŁAŚNIE TO NIE WINA NAPĘDU A PŁYTKI. JA TEŻ MAM LG I NIE NARZEKAM I TEŻ
          KUPIONĄ W MEDII.
    • mankut400 gwarancje w Media (i nie tylko) 15.05.03, 14:23
      No cóż, większość hipermarketów nie ma własnego zaplecza serwisowego i
      jakość "obsługi klienta" jest żenująca.
      Moja technika (wypróbowana dwukrotnie):
      - zgłaszam sprzęt do naprawy w ramach rękojmi (nie gwarancji!)
      - oczekuję ustawowe 14 dni
      - idę 15. dnia po odbiór sprzętu. Pod żadnym pozorem wcześniej nie dopytuję
      się "czy już jest" itp !!
      W obydwu przypadkach sprzęt nie wrócił, więc na podstawie przepisów KC proszę o
      wymianę z tytułu "niedotrzymania terminów naprawy".
      • Gość: tsar Re: gwarancje w Media (i nie tylko) IP: 193.0.117.* 15.05.03, 15:31
        mankut400 napisał:

> No cóż, większość hipermarketów nie ma własnego zaplecza serwisowego i
        > jakość "obsługi klienta" jest żenująca.
        > Moja technika (wypróbowana dwukrotnie):
        > - zgłaszam sprzęt do naprawy w ramach rękojmi (nie gwarancji!)
        > - oczekuję ustawowe 14 dni
        > - idę 15. dnia po odbiór sprzętu. Pod żadnym pozorem wcześniej nie dopytuję
        > się "czy już jest" itp !!
        > W obydwu przypadkach sprzęt nie wrócił, więc na podstawie przepisów KC proszę
        o
        >
        > wymianę z tytułu "niedotrzymania terminów naprawy".

No od 1.I.2003 juz Ci sie to nie uda. PRzepisy rekojmi z kc dotyczace sprzedazy
        konsumenckiej zostaly zastapione przez ustawe o szczegolnych warunkach
        sprzedazy konsumenckiej. Nie ma tam pojecia rekojmi - zastapilo ja pojecie
        niezgodnosci z umowa. TO tak w duzym skrocie. Polecam lekture.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka