Gość: Piotr IP: *.blue.pl 12.02.03, 12:57 Komp nie ładuje windowsów, wyświetla się komunikat : file error - i podana nazwa pliku z z karty SB Live.W jaki sposób doszło do zamiany plików systemowych z plikami karty.Kto mnie oświeci ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piku Re: Uruchomienie WIn IP: *.ios.krakow.pl 12.02.03, 13:42 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Komp nie ładuje windowsów, wyświetla się komunikat : file error - i podana > nazwa pliku z z karty SB Live. > W jaki sposób doszło do zamiany plików > systemowych z plikami karty.Kto mnie oświeci ? Jeśli dobrze zrozumiałem Twój opis to wygląda to tak: (Zakładając, że masz win 9x/Me) Twoja maszyna zapewne ładuje win'y tylko nie do końca ... [przecież jakiś system operacyjny chce załadować ten plik :-) ] Najprawdopodobniej brakuje w komputerze jakiegoś pliku sterownika karty dźwiękowej SB, do którego "odwołuje się" windows podczas startu. Nie mogąc załadować sterownika win'a "wywala się" w trakcie startu ... Spróbuj odpalić komp w trybie awaryjnym [F8], usuń sterowniki SB, a potem restart i ponownie zainstaluj SB. Pozdr. Piotr "piku" Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Uruchomienie WIn IP: *.blue.pl 13.02.03, 14:07 Dzięki "Piku", niestety to był wirus i windowsy 98 do reinstalacji. Pozdrowienia, :) Link Zgłoś