Dodaj do ulubionych

Big problem - potrzebna pomoc!

IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 31.07.06, 14:53
Witam. Mam nastepujacy problem - nawala mi lacze tzn pewne programy nie lacza
sie w ogole z siecia!! Nie chodzi o firewalla, mialem dwa ale robilem rozne
proby i nic nie pomoglo - odinstalowalem jednego - nic, odinstalowalem oba -
tez nic nie pomoglo.

Problem dotyczy total commander oraz flashget - w obu przypadkach wyskakiwalo
ze host not found( w totalu jak sie chcialem polaczyc z ftp a w flashgecie
jak chcialem sciagnac cokolwiek ). Wczesniej bylo dobrze i nie moge dojsc co
sie stalo. Nie sadze zeby byl to jakis wirus bo to troche nie podobne do
dzialania wirusa...spyware czy adware raczej tez nie. Moim zdaniem chodzi o
jakies ustawienia w windowsie ( XP ) ale nie jestem pewny.
Warto jescze napisac ze wszelkie programy ktore uzywalem jako klientow ftp
rowniez przestaly dzialac. Pomozcie bo mnie juz szlag trafia...
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Big problem - potrzebna pomoc! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.07.06, 18:33
      moze server ftp nei dziala ;)))
      • Gość: Veni Re: Big problem - potrzebna pomoc! IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 01.08.06, 19:00
        Napewno nie o to chodzi...musialoby w moim przypadku 6 serwerow nawalic! DO
        jednego mam dostep poprzez przegladarke i dziala -> jeden wiec jest sprawny i
        dziala na 100% tylko ze nie moge skorzystac z zadnego klienta ftp...

czekam na inne rady ale thx za ta co byla :D
        • Gość: nowy Re: Big problem - potrzebna pomoc! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.08.06, 21:56
          a sytemowa zapore wylaczyles ?
          zrob wyjatki w niej
          • Gość: Veni Re: Big problem - potrzebna pomoc! IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 03.08.06, 22:51
            Systemowa zapora bawilem sie ale to nic nie dalo - wzialem nawet na restora ale
            tez nie pomoglo. Poza tym kazdy wie ze ta zapora to najwieksze g..o pod sloncem
            i wszelka zmiana ustawien moze niezle pochrzanic caly system ( niby tak sie nie
            wydaje ale wierzcie mi ze to jest mozliwe )

W kazdym razie porazilem sobie z problemem - musialem na nowo wgrac sterowniki
            do sieciowki i poszlo ( u mnie oprocz tego musialem zrobic reinstalka
            sterownikow do grafiki ). Postanowilem to napisac w razie jakby ktos w
            przyszlosci mial podobny problem - moze warto to dodac do faq ale to juz
            zostawiam adminowi etc. Swoja droga to dzieki za rady, nie byly jakies
            konkretne ale to zawsze cos.
            Odnosnie mojego problemu to jeszcze moge napisac ze nie warto testowac i bawic
            sie nowymi firewallami tzn takimi ktorych sie wczesniej nie znalo - lepiej
            pozostac przy wyprobowanych. W moim przypadku ten czynnik rowniez mial wplyw.

Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka