Gość: wojraf IP: *.jjs.pl 12.08.06, 14:43 po przeinstalowaniu xp mam problem z nero.chce cos nagrac.wszystko jest ok tylko plyta sie nie rusza i nawet pisze ze zapis ukończono z powodzeniem Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: wojraf Re: nero IP: *.jjs.pl 12.08.06, 15:03 czy ktos mi pomoze?Moze cos jest zle ustawione Link Zgłoś
gluby Re: nero 12.08.06, 15:08 pisza jasniej o co ci chodzi? plyta sie nie rusza? tzn nie zapisuje? a sprawdzalesc plytke po zapisie? Link Zgłoś
Gość: grzechu1m1 Re: nero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 13:03 jest tez taka opcja ze płyta wkładana do CD moze byc uszkodzona albo nagrana. Link Zgłoś
surfen Re: nero 13.08.06, 15:42 Miałem podobny problem kiedyś. Nie róbcie z kolegi internauty jakiegoś głupka, przecież na pewno wie, że płyta ma być zapisywalnym dyskiem, a nie zapisanym. U mnie było tak, że Nero robił "obraz" do nagrania na dysku, napisane było, że zangrywanie zakończone powodzeniem, a tymczasem... płyta nadal była pusta. Potem na tej samej płycie nagrałem co chciałem, ale już na innym komputerze. Nie wiem co może być przyczyną, ale może zmień program? Poszukaj np. tutaj www.dobreprogramy.com Link Zgłoś
Gość: komputerowy Re: nero IP: *.zanet.pl / 217.153.211.* 13.08.06, 19:46 Ewentualnie uszkodzona jest nagrywarka. Link Zgłoś
Gość: podpalacz Re: nero IP: *.centertel.pl 13.08.06, 21:56 A sprawdziłeś w Nero, na którym napędzie nagrywałeś? - na mojego nosa na Image recorder. Link Zgłoś
Gość: wojraf Re: nero IP: *.jjs.pl 14.08.06, 23:56 własnie robiło sie tak jak kolega wcześniej pisal ze zapisuje sie tylko obraz a potem wlasciwa plytka na innym kompie.I nagrywa sie w image recoder tylko nie wiem jak to zmienic.Pozdrawiam.Licze na sugestje Link Zgłoś
Gość: podpalacz Re: nero IP: *.centertel.pl 15.08.06, 15:55 W Nero Burning ROM na pasku ikon masz okienko wyboru napędów - rozwiń listę i wybierz swoją nagrywarkę. Link Zgłoś
Gość: wojraf Re: nero IP: *.jjs.pl 15.08.06, 16:20 niestety jest tylko do wyboru ta jedna o ktorej pisaliscie..... sprawdzajac jaka mam nagrywarke(w moj komputer/ narzedzia i sprzet) jest TOSHIBA czy to ma jakies znaczenie??????? Link Zgłoś
gluby Re: nero 15.08.06, 18:35 to mas zlaptop? w a ogole masz dobr anagrywarke podaj model nagrywarki Link Zgłoś
Gość: wojraf Re: nero IP: *.jjs.pl 15.08.06, 19:36 tak, laptop, ale niestety nie wiem jaka to nagrywarka, jedyne co doczytalem to ze to jest TOSHIBA Link Zgłoś
Gość: podpalacz Re: nero IP: *.centertel.pl 15.08.06, 20:05 Są trzy możliwości: 1) w laptopie masz odtwarzacz, a nie nagrywarkę - mało prawdopodobne, chociaż ... 2) nagrywarka jest wyłączona w menedżerze urządzeń - sprawdź to, 3) niestety nagrywarka jest uszkodzona, sorry, i niewidoczna w systemie, 4) jest uszkodzenie na złączu nagrywarki, co jest możliwe. Czy wogóle kiedykolwiek coś nagrywałeś na tej 'nagrywarce'? Link Zgłoś
Gość: wojraf Re: nero IP: *.jjs.pl 15.08.06, 20:10 oczywiscie ze nagrywalem, wszytsko bylo w porzadku do czasu jak przeinstalowalem sysyetm, od tego czusu sa problemy.Ale rowniez wczesniej byla inna wersja nero Link Zgłoś
Gość: wojraf Re: nero IP: *.jjs.pl 15.08.06, 20:12 a jak sprawdzic w menadzeze urzadzen czy ta nagrywarka jest wlaczona? Link Zgłoś
Gość: podpalacz Re: nero IP: *.centertel.pl 15.08.06, 20:57 W menedżerze urządzeń ikona napędu jest z czerwonym krzyżykiem (bodaj). Możesz jeszcze spróbować usunąć urządzenie. Jeśli po starcie systemu tej nagrywarki nie rozpozna i nie zainstaluje na nowo, na pół banku nagrywarka jest chyba skopana (alo coś jest z jej złączem). Decyzja należy do Ciebie. Aha, jedno pytanie: czy da się z prawokliku wysłać plik do nagrywarki i czy wtedy nagrywa (przy pomocy systemowych mechanizmów)? - jeśli tak, musisz wywalić Nero, dobrym programem do Rejestru wyrzucić z niego wszystkie wpisy z 'Ahead' i/lub 'Nero', po czym zrestartować system i zainstalować Nero na nowo. Spróbuj też (w pierwszej kolejności) zainstalować free DeepBurner'a (www.deepburner.com) - jeśli ten zobaczy napęd i prawidłowo nagra, musisz przeprowadzić gruntowną sanację Nero. Podpalacz Link Zgłoś
Gość: wojraf Re: podpalacz IP: *.jjs.pl 15.08.06, 21:08 jesli mozeszto podaj m swoje gg to wtedy powiesz mi co i jak, a mozesz podac na maila wojraf@gazeta.pl dzieki Link Zgłoś