Dodaj do ulubionych

programy blokujące dostęp do komputera

IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.06, 10:55
Witam, mam pewien problem - otóż kiedyś w numerze Entera (nie pamiętam w
którym) był program, który blokował komputer - włączał się drugi pulpit i
trzeba było wpisać hasło, jeśli nie komputer nie przeszedł do normalnego
pulpitu - zapomniałam jak nazywał się owy program. Czy ktoś zna taki
program ?? Zaznaczę, że nie chodzi mmi o opiekuna ani inne tego typu
badziewie jak jakieś konta użytkowników i zabezpiecznienia hasłem, chodzi mi
o całkowitą blokadę wejścia do kompa.
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: programy blokujące dostęp do komputera 16.08.06, 11:22
      W biosie zaloz haslo.
      Bez rozebrania komputera i zresetowania ustawien na plycie glownej nikt nie uruchomi komputera nie znajac hasla.
      • Gość: Petunia Re: programy blokujące dostęp do komputera IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.06, 12:01
        A jak to zrobić, czy nie będzie z tego jakichś problemów - gdzie zakłada się
        hasło ? Poza tym jak raz się założy hasło to aby je anulować trzeba będzie
        rozebrać kompa ?? Bo chodzi mi o to by mój uzależniony od neta kuzyn nie
        włączał kompa bez potrzeby.
        • krzysztofsf Re: programy blokujące dostęp do komputera 16.08.06, 12:08
          win-os.pl/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=6
          Sadze, ze kuzyn (o ile nei jest maloletni) rozbroi szybko i haslo na bios, i obejdzie inne zabezpieczenia.
          Od tego jest net, zeby z niego korzystac ;)
          • Gość: Petunia Re: programy blokujące dostęp do komputera IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.06, 12:10
            Kuzyn nie ma pojecia o biosie :)) Nie ptorafi sam windowsa zainstalować
            nawet. :))) Aha i nie jest małoletni ale chciałabym pomóc jego matce by
            kontrolowała dostęp do sieci bo obecnie kuzyn ma 3 fazę uzależnienia i dla
            niego net nie jets po to by korzystać tylko po to by siedzieć i patrzeć w
            monitor - on juz zyć bez niego nie potrafi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka