Dodaj do ulubionych

Karta grafiki - POMOCY

29.08.06, 14:14
Pojawiają mi się pionowe zielone paski ( jak w matrixie). Zainstalowałem nowe sterowniki do niej i pomogło mi na tyle, że obecnie nie resetuje sięsam komputer jak wcześniej to miało zdażenie. Co może być przyczyną tych pasków? Karta jest już starawa :geForce 2 mx/mx 400
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz Re: Karta grafiki - POMOCY 29.08.06, 14:23
      sprawdz chlodzenie ... pewnie wentylator padl
      • m.gregor Re: Karta grafiki - POMOCY 29.08.06, 16:27
        Albo pamiec na karcie...
        • Gość: ares1970 Re: Karta grafiki - POMOCY IP: *.remcom.it.pl 29.08.06, 16:40
          Zmieniłem sterownik na starszy i jest (odpukać w niemalowane drewno)OK. Temperaturę na procesorze wskazuje mi 52 st. C , a na systemie 49 st.C . Nie wiem czy taka powinna być temperatura.Póki co , to działa!
          Serdeczne dzięki za starania Panowie.
          • tiges_wiz Re: Karta grafiki - POMOCY 30.08.06, 08:32
            ale to ma byc temperatura na karcie graficznej i trzeba zobaczyc wentylator
            karty graficznej.
            • Gość: ff Re: Karta grafiki - POMOCY IP: *.dialog.net.pl 30.08.06, 11:38
              ja miałem taki problem i sprawa była we wtyku 20pin od zasilacza.Po prostu wtyk
              nie kontaktował dobrze.Sprawdź i zobacz czy nie jest za ciepły.Jak tak jest to
              silnie poruszaj tym wtykiem /na płycie gł/.
              • Gość: abc Re: Karta grafiki - POMOCY IP: 194.242.62.* 30.08.06, 11:48
                mam dokladnie taki sam problem z ta sama karta.
                nie dziala wentylator na niej. to znaczy, ze juz po niej?
                • tiges_wiz Re: Karta grafiki - POMOCY 30.08.06, 12:30
                  jak po wlaczeniu sa pasy, to juz po niej .. a jak pojawiaja sie po jakims
                  czasie, to wymiana chlodzenia pomoze
    • computerland1 Re: Karta grafiki - POMOCY 30.08.06, 11:58
      ares, maila sprawdz, pls:)
      • computerland1 Re: ares, maila sprawdz, pls:) (n/t) 30.08.06, 11:59
        • computerland1 Re: ares, maila sprawdz, pls:) (n/t) 30.08.06, 16:07
          ares dzieki. mam stamtad i nie dziala, ale chyba spalona, bo od poczatku sie
          paski swieca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka