forumreader 06.09.06, 21:00 Czy moglibyście polecic jakieś programy edukacyjne dla dzieci? Interesują mnie: coś w rodzaju mistrza klawiatury, odpowiednik windowsowej nauki jazdy, jakieś elektroniczne podręczniki... Link Zgłoś Obserwuj wątek
mrowkolew Re: mandriva 2006 programy edukacyjne 07.09.06, 20:58 nie widziałam na oczy programu mistrz klawiatury,co do nauki jazdy dla windows nie wiem czy chodzi Ci o te prezentacje w zasadzie bardziej niż program-testy z egzaminu na prawo jazdy które bywały dołączane na płytkach do gazet? na to na razie nie ma zapotrzebowania dla linux,bo jego użytkownicy świetnie sobie radzą z nauką jazdy bez takich gadżetów-linux wymaga staranności,czytania instrukcji,manuali:D:D:D-więc wystarczają wykłady na kursie sumiennie wysłuchiwane i notowane i wydruki przykładowych pytań z poprzednich egzaminów na prawko :D:D:D ,natomiast jeśli chodzi o jakieś symulatory jazdy czy latania to i dla linux takoweż są, tylko trzeba poszukać (linux początkowo był używany do bardziej poważnych zadań niż stanowienie systemu na biurko do zabawy;) natomiast skojarzyłam (w MDK już,nie tylko aż w Mandrivie),choć nie używałam go,że był na płytkach z instalacją jakiś programik do klawiatury(zresztą nieważne w jakiej dystro bo to programik zdaje się dla KDE)-to ten chyba: linux.softpedia.com/get/Education/KTouch-11560.shtml na dole strony masz inne programy z tej dziedziny(Edukacja) a jak dobrze przeszukasz google linux to niejedno się jeszcze znajdzie Link Zgłoś
forumreader Re: mandriva 2006 programy edukacyjne 08.09.06, 15:15 Serdeczne dzięki, właśnie tegoczegoś takiego szukałam. Link Zgłoś