huboo 01.08.04, 17:24 e tam lipa w domu sobie teraz kazdy moze wypalic co chce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radek nareszcie o budowaniu, a nie o kradzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 17:47 Jak ja się cieszę, że przeczytałem o podróży jakiegoś przedsiębiorcy! Nie o piosenkarzu, polityku albo złodzieju. Oto cały kraj sie dowiaduje, że ktoś rozszerza działalność. Dość mam czytania o rozbojach, ucieczkach, pielgrzymkach i przystępowaniu do unii. Dość podniecania się pedofilami, dresiarzami i terrorystami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Cyfrowy eksperyment w Empiku IP: *.astral.lodz.pl 01.08.04, 17:48 pomysl fajny, ale za drogo....4 zyle za utwór?? tosz to zbrodnia w bialy dzień Odpowiedz Link Zgłoś
mokry103 starbucks 01.08.04, 18:00 w starbucks internet bezprzewodowy nie jest za darmo. abonament - kosztuje 30-40$/miesiecznie. poza tym - starbucks wcale tak nie zaczynal: wifi (robiony przez t-mobile) maja dopiero od 2 lat dopiero a historia tych kawiarni - jest duzo dluzsza Odpowiedz Link Zgłoś
qoolt Re: Cyfrowy eksperyment w Empiku 01.08.04, 18:39 Pasjonuje mnie dlaczego w sklepie gdzieś na ulicy można posłuchać tylko 30. sek. wypalanego utworu. W sieci jestem w stanie zrozumieć - ograniczenia tech. itp. ale w taki empiku? Po 30 sekundach to można najwyżej określić gatunek piosenki ale powiedzieć, że jest dobra i warta 4 złotków. No i jeśli klient wychodzi z płytą muzyczną (bo z tekstu jasno nie wynika w jakim formacie to wypala), to co tu ma do rzeczy DRM? ajtjunsy to innsza inszość - tam się pobiera pliczek... A jeśli wypalają empeczy, to z kolei jestem ciekaw jakiej jakości (128 kbps? nie, dziękuję). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Zeisner Re: Cyfrowy eksperyment w Empiku IP: *.dtcentrum.pl 03.08.04, 15:32 Witam, z tymi 30 sekundami to jest tak, ze jest to jakby standardowy rozmiar utworu, ktory mozna prezestowac, udostepniac i przesylac bez specjalnych zezwolen, zgod czy regulacji. Zgadzam sie, ze w wielu przypadkach 30 sekund na zapoznanie sie z kawalkiem, to zart, zwlaszcza gdy mamy do czynienia z jazzem albo klasyka. Jesli chodzi o format pliku w Cyfrosferze - to jest to normalna, standardowa jakosc CD. Nie sa to pliki MP3. Handel plikami MP3 jest oczywiscie w najblizszych planach Cyfrosfery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolajek Ciekawe jak z cenami... IP: *.fortisbank.com.pl 02.08.04, 09:45 ...bo jesli chodzi o ksiazki i multimedia to Empik ma chyba marze z 1000% :-))) Ostatnie przyklady z porownania cen plyt DVD, ktore ostatnio kupile w porzadku: Allegro - MediaMarkt - Empik: Matrix: 29,95 - 29,99 - 49,99 (!!!) Bylismy zolnierzami: 34,99 - 49,99 - 95,00 (!!!) Moulin Rouge: 52,00 - 55,00 - 95,00 (!!!) Chyba wiecej wymieniac nie trzeba - ja w kazdym razie nie zostawie tam ani zlotowki wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś