Dodaj do ulubionych

Program do szukania nowych sterowników

17.10.06, 09:26
Mam taki problem. Mój komp przy kopiowaniu plików, otwieraniu FIrefoxa i
innych programów strasznie muli. Myśle, że to wina sterowników, bo komputer
jest w miare dobry. Zna ktoś może jakiś program, który szuka nowych
sterowników do urządzeń znajdujących się w komputerze? Mógłbym ściągać
wszystko po kolei, ale w pracy nie ma na to czasu :/
Obserwuj wątek
    • Gość: master Re: Program do szukania nowych sterowników IP: 81.15.233.* 17.10.06, 09:40
      nie ma czegos takiego jak program do szukania sterow poprostu wejc na strone
      danego producenta i tam jest wszystko co jest ci potrzebne
      • Gość: Kluska W Maku Re: Program do szukania nowych sterowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:33
        Gość portalu: master napisał(a):

> nie ma czegos takiego jak program do szukania sterow poprostu wejc na strone
        > danego producenta

Producenta SPRZĘTU - oczywiście ! :)

Ale pytający chyba nie ma pojęcia o tym co ma w komputerze więc będzie mu
        trudno znaleźć cokolwiek a nam tym bardziej ! :D

• 0.o Re: Program do szukania nowych sterowników 17.10.06, 12:05
        Raczej jest taki program, bo gdzieś widziałem.
        Możliwe, że to był taki program, który pokazywał cały sprzęt jaki jest i podawał
        linki do strony producenta/sterowników... Niestety nie pamiętam nazwy.
        • Gość: Kluska W Maku Re: Program do szukania nowych sterowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 13:47
          0.o napisał:

> Raczej jest taki program, bo gdzieś widziałem.
          > Możliwe, że to był taki program, który pokazywał cały sprzęt jaki jest i
          podawa
          > ł
          > linki do strony producenta/sterowników... Niestety nie pamiętam nazwy.

To może być program EVEREST.

Ale z pomocą jego to wchodzisz tylko na stronę główną producenta sprzętu a ty
          musisz mieć KONKRETNE sterowniki do KONKRETNEGO sprzętu. :)

Co prawda - akurat ten program EVEREST pokazuje wszystkie dane o sprzęcie,
          które potrzebne są do poszukiwania sterowników.

• 0.o Re: Program do szukania nowych sterowników 18.10.06, 09:20
            O właśnie! O niego mi chodziło. Dzieki.
            • zonkmasta Re: Program do szukania nowych sterowników 19.10.06, 12:29
              A nie możesz ssać ze stronek? www.progs.pl/sterowniki.html sporo tego
              maja. Tak tylko pomóc chciałem :) ktoś mi tą stronkę na iloggo wrzucił to
              pomyślałem, że może Ci się przydać.
              • Gość: Sterownik Re: Program do szukania nowych sterowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 14:15
                zonkmasta napisał:

> A nie możesz ssać ze stronek? www.progs.pl/sterowniki.html sporo tego
                > maja.

STEROWNIKI to ściąga się TYLKO (!) ze strony PRODUCENTA SPRZĘTU a nie jakiś
                gówn*anych stronek !
                Taka jest zasada numer jeden tych co mają komputer i internet dłużej niż kilka
                miesięcy - ty do nich z pewnością nie należysz. :)

> Tak tylko pomóc chciałem :)

Ale ci nie wyszło ! :(

> ktoś mi tą stronkę na iloggo wrzucił to
                > pomyślałem, że może Ci się przydać.

To źle myślałeś - jak o myśleniu w ogóle można mówić w takim przypadku. :(

• Gość: maro Re: Program do szukania nowych sterowników IP: 195.94.209.* 18.10.06, 12:16
      Obyś miał rację, ale raczej mulenie to nie jest wina starych sterowników. Chyba,
      że masz poinstalowane sterowniki niewłaściwe (do innego sprzętu).
      • 0.o Re: Program do szukania nowych sterowników 19.10.06, 12:16
        Już wiem co było przyczyną mulenia..
        Włączyłem sobie Menadżer Zadań i patrzyłem na zużycie procka. Okazało się, że to
        przez GG. Gdy pisałem wiadomość lub gdy ona do mnie przychodziła to procek
        wariował. Miałem najnowszą wersje. Teraz mam 6.1 i jest o niebo lepiej.
        Co prawda jeszcze troszke przymula, ale to już nie to co kiedyś. Skanowałem
        komputer wszystkim czym się dało i nadal nie wiem co jest tego przyczyną. Przez
        pewien czas działa normalnie i nagle wszystko zwalnia, dysk zaczyna mielić bez
        powodu... Może jeszcze wpadne na to, co to może być...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka