Dodaj do ulubionych

problem z Excel'em

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 17:53
moze ktoś wie jak rozwiązać mój problem; kiedy próbuję otworzyć plik zapisany
w Excel'u - klikam dwukrotnie na ikonkę - nie otwiera mi sie dany plik,
zamiast niego pokazuje mi sie pusty ramka Excela z paskami narzędzi, ale bez
arkuszy; dopiero po ponownym zastosowaniu funkcji otwórz (korzystając z
ikonki na pasku) i wybierając plik, który potrzebuje otwierają się moje
arkusze...jeśli ktoś zrozumiał o co mi chodzi i wie co zrobić by arkusz
zapisany w Excelu otwierał sie przy pierwszym podejściu proszę niech
napiszę...bardzo mi pomoże
Obserwuj wątek
    • r_ed Re: problem z Excel'em 21.10.06, 18:51
      A jesli otwierasz arkusz z excela (poprzez Plik/Otworz) to otwiera sie normalnie?
      • Gość: asik Re: problem z Excel'em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 19:18
        jeżeli najpierw uruchomię Microsoft Excel z pulpitu (tym samym tworząc nowy
        dokumeny ME), a następnie poprzez Plik/Otwórz wybiore swoje pliki to otwiera
        się wszystko tak jak trzeba...ale ja tak nie chcę, to wnerwiające, otwierać tak
        coś pokrętnie...tym bardziej,ze korzystam z Excela na co dzień, prosze pomoż
        • r_ed Re: problem z Excel'em 21.10.06, 19:21
          Sprobuj - Panel sterowania/Opcje folderow/Typy plikow - znajdz tam xls i kliknij
          'Przywroc'.
    • Gość: asik Re: problem z Excel'em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 19:30
      hmmm. zrobiłam to co napisałeś, ale nic nie pomogło, nawet powiem więcej -
      teraz wyskakuje mi jakieś okienko z napisem, ze komputer nie może odnaleźc
      mojego plike - ponieważ została zmieniona jego lokalizacja lub nazwa alno
      został usuniety - i co teraz ???
      • Gość: asik Re: problem z Excel'em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 19:38
        ale kiedy próbuję otworzyć przez PLik/Otwórz to wszystko się udaję..nic z tego
        nie rozumiem
        • r_ed Re: problem z Excel'em 21.10.06, 19:43
          Chyba najszybciej bedzie jesli przeinstalujesz Office'a (w instalacji opcja napraw).
          • Gość: asik Re: problem z Excel'em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 20:09
            zrobiłam, dziwne, ale nie pomogło, może jakieś inne propozycje
            • r_ed Re: problem z Excel'em 21.10.06, 20:21
              Hmmm ... odinstaluj go zupelnie i zainstaluj na nowo. To wbrew pozorom troche
              sie rozni od naprawy. Dodatkowo powinnas sciagnac service pack do office'a.
    • Gość: T-800 Re: problem z Excel'em IP: *.tpnet.pl 21.10.06, 20:24
      Sprawdź, czy w folderze C:\Program Files\Microsoft Office\Office11\XLStart\
      (ścieżka może nieco się różnić; w każdym razie chodzi o folder XLStart) jest
      jakiś plik. Jeśli jest, to go usuń (albo na wszelki wypadek przenieś do innego
      folderu).
      • Gość: asik Re: problem z Excel'em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 20:36
        sprawdziłam nic tam nie ma
        • Gość: T-800 Re: problem z Excel'em IP: *.tpnet.pl 21.10.06, 20:46
          A w "c:\Documents and Settings[Nazwa Twego profilu]\Dane
          aplikacji\Microsoft\Excel\XLStart\"?
          • Gość: asik Re: problem z Excel'em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 09:35
            w tym folderze też nic nie ma
    • marcot Re: problem z Excel'em 22.10.06, 17:22
      podobny temat kiedys przerabialem, ale juz nie pamietam jak go rozwiazalem -hehe
      .. :)) cos mi swita, ale nie wiem czy to to. zrobmy najpierw prosty test. gdy
      bedziesz otwierac swoj plik i znow otworzy sie w opisany przez ciebie sposob
      zamknij wszystkie programy i wylacz komputer. gdy sie juz zamknie odlacz go od
      pradu na jakies 10 sekund. ponownie go odpal i po zaladowaniu systemu sprobuj
      znowu uruchomic swoj plik w zwykly sposob. napisz czy sie otworzyl. napisz
      rowniez jak duzy jest ten plik ktory ci sie nie otwiera.
      • Gość: asik Re: problem z Excel'em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 21:43
        niestety to nic nie pomaga, zreztą ten problem z Excelem mam juz blisko od
        dwóch tygodni, sama nie dałam rady tego naprawić , więc postanowiłam zwrócic
        się z prośbą na to forum...nie ma znaczenia jakiej wielkości jest plik...od
        20kB do 60kB, czyli wcale nie takie wielkie...
        • marcot Re: problem z Excel'em 22.10.06, 22:33
          no to jednak nie to samo co ja mialem. mam jednak jeszcze jedna mysl. czy w menu
          narzedzia-opcje-zakladka ogolne w polu "ignoruj inne aplikacje" nie masz
          przypadkiem odznaczonego jako tak ?
          • Gość: asik Re: problem z Excel'em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:57
            chyba to było to...ogromnie Ci dziękuję :)
    • t-800 Re: problem z Excel'em 22.10.06, 22:37
      A w "C:\Documents and Settings[TWÓJ_PROFIL\Dane aplikacji\Microsoft\Szablony"
      jest jakiś plik?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka