Dodaj do ulubionych

gwarancja na monitory LCD

30.10.06, 10:42
Nosze sie z zamiarem kupna monitora LCD do 1500 mam juz pare modeli wybranych
i zaciekawila mnie gwarancja Perfect Panel u Philipsa mam pytanko czy wiecie
ktore modele sa objete ta gwarancja gdyz na roznych stronkach inaczej pisze.
Chodzi mi o model 190p7eg na stroni producenta nie pisze zeby mial taka
gwarancje na tomiast w niektorych sklepach pisze ze ma. Komu wiezyc:) Pewnie
odpowiedz jest pewna producentowi ale pytam was o rade a moze znaci inne
monitory ktore posiadaj gwarancje 0 badpixeli. Z góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Piksel I'm bad Re: gwarancja na monitory LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:49
      CHŁOPIE !!!
      Nie rajcuj się za bardzo tą gwarancją na bad pixele !

Ja mam monitor LCD już 3 lata i żadnych bad pixeli nie mam.

Jak nie będzie ich w chwili kupowania (co można z łatwością samemu sprawdzić !)
      to trzeba by mieć zajeb*stego pecha, żeby pojawiły się po jakimś czasie.

Trochę rozsądku ! :)
      • Gość: werty Re: gwarancja na monitory LCD IP: *.31.radom.pilicka.pl 30.10.06, 11:57
        Może trochę inaczej - jeśli nie pokażą się w początkowym okresie użytkowania monitora, to jest szansa, że nie pojawią sie po dłuższym okresie. Z tego powodu gwarancja tego typu nie jest zła, kupujemy monitor i eksploatujemy go intensywnie, jakby co wymieniamy i już.
    • honecker32 Re: gwarancja na monitory LCD 30.10.06, 12:57
      LG udziela gwarancji na martwe piksele nawet na 1 wymieniaja od reki , inne
      firmy od 3 (chyba?). Twoj wybrany monitor ma "klase 1" pojawi sie piksel i maja
      ci go wymienic.
      Ja bym to zalatwil inaczej dogadac sie ze sprzedawca jak sie pojawia to ma ci
      wymienic monitor, jak sklep sie nie zgodzi to zmien sklep.

ps. martwe piksele pojawiaja sie w pierwszych dniach uzytkowania. Miej wlaczony
      nowy monitor tak z 5 dni praktycznie non stop (pamietaj by nie byl to statyczny
      obraz , ma byc ruchomy lub jednokolorowy). Jesli po 5 do 7 dniach nie pojawi
      sie martwy piksel to na 99 % juz nigdy go nie bedzie.
      • Gość: werty Re: gwarancja na monitory LCD IP: *.31.radom.pilicka.pl 30.10.06, 13:30
        Zgadza się, jeśli monitor ma panel w I klasie, to pojawienie się bad pixela w całym okresie gwarancyjnym skutkuje wymianą na nowy.
    • stein1 Re: gwarancja na monitory LCD 30.10.06, 15:34
      No nie wiem czy ten monitorek ma gwarancje perfect panel bo na stronie
      producenta nic nie pisze na ten temat. A co do dogadania ze sprzedawca to jest
      ze zanim kupisz to ci powie ze nie ma sprawy i ci wymieni tylko pozniej jak
      wyskoczy ci badpixel to mowia zeby sie z tym udac do serwisu a w serwisi
      powiedza ze nie wymienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka