Dodaj do ulubionych

Wyrzucam Windowsa przez okno

06.11.06, 21:33
Zainstalowalem darmowa Fedore i mimo poczatkowych trudnosci z powdu
nieznajomosci tematu stwierdzam, ze jest swietna. Windows stoi na parapecie
(trzymam go tak na wszelki wypadek ale jego dni sa policzone) i czeka, zeby go
popchnac.
Obserwuj wątek
    • Gość: fsgsf Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:37
      A gdzie mieszkasz?
      Jak blisko, to ja będę czekać pod tym oknem.:)
      • beata_ Żeby Cię zabiło... ??? 06.11.06, 21:54
        ... jak już będzie lecieć...

:-))
        • gluby Re: Żeby Cię zabiło... ??? 07.11.06, 09:02
          cudownie:)
    • Gość: atam Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: *.koba.pl 06.11.06, 21:59
      A ja to bym se tylko popatrzal jak spada.....
    • Gość: Ktos Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: *.it-net.pl 06.11.06, 22:15
      Wyrzucić Windows przez okno. Ale żeby ironia była lepsza to może przez drzwi? :-)
    • Gość: fu Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 07:54
      douglasmclloyd napisał:

> Zainstalowalem darmowa Fedore i mimo poczatkowych trudnosci z powdu
      > nieznajomosci tematu stwierdzam, ze jest swietna.

Ale sam, goły system to nie jest to co używa 99.99 % użytkowników komputerów. :)

• douglasmclloyd Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 07.11.06, 15:34
        Gość portalu: fu napisał(a):

> douglasmclloyd napisał:
        >
        > > Zainstalowalem darmowa Fedore i mimo poczatkowych trudnosci z powdu
        > > nieznajomosci tematu stwierdzam, ze jest swietna.

> Ale sam, goły system to nie jest to co używa 99.99 % użytkowników komputerów.

Uzywaja czegos jeszcze? :)
    • Gość: klop Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: *.info 07.11.06, 08:00
      Super niech teraz każda osoba która wyrzuciła Linuxa założy wątek na forum :/
    • krzysztofsf zalezy 07.11.06, 08:04
      od tego, do czego wykorzystujesz komputer i jaka masz bieglosc w doinstalowywaniu dodatkow.
      Do samej obslugi internetu jest ok (chociaz sa trudnosci z uruchomieniem obslugi multimediow na stronach, zwlaszcza podanych w formatach microsoftu)

Wiekszosc programow bedacych zaminnikami windowsowych tez wystarcza zwyklemu uzytkownikowi. Filmy dvd i divix - zadnych problemow.

Ale, na dobe obecna, zwlaszcza, jesli ktos lubi sobie pograc, to jednak dwusystemowosc jest wskazamna - niestety.
    • kajetanb52 Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 07.11.06, 08:44
      Obstawiam że za max 2 tygodnie rura ci zmięknie i grzecznie wrócisz do windowsa.
      • douglasmclloyd Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 07.11.06, 15:33
        kajetanb52 napisał:

> Obstawiam że za max 2 tygodnie rura ci zmięknie i grzecznie wrócisz do windowsa

Po co? Instalujesz wine i programy windowsowe chodza pod Linuxem.
        • Gość: Greg Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: 212.76.40.* 07.11.06, 15:40
          Tja, spróbuj uruchomić jakąś wymagającą grę to poczujesz wrodzoną słabość
          emulatorów/translatorów poleceń...
          • douglasmclloyd Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 07.11.06, 15:49
            Gość portalu: Greg napisał(a):

> Tja, spróbuj uruchomić jakąś wymagającą grę to poczujesz wrodzoną słabość
            > emulatorów/translatorów poleceń...

Nie jestem graczem, to dla dzieci i czasu szkoda.
            • lambert77 Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 07.11.06, 15:53
              błąd gry już dawno przestały być dla dzieci. Przeciętny gracz ma koło 30stki i
              musi nieźle zarabiać na dobry sprzęt.
              • douglasmclloyd Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 07.11.06, 15:57
                lambert77 napisał:

> błąd gry już dawno przestały być dla dzieci. Przeciętny gracz ma koło 30stki i
                > musi nieźle zarabiać na dobry sprzęt.

Nigdy nie slyszales o zdziecinnialych facetach? Poza tym, co wtedy robi jego
                zona ;)
                • lambert77 Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 07.11.06, 15:58
                  siedzi pod biurkiem i masuje żeby żylaki się nie zrobiły :D ewentualnie lata po
                  piwo do lodówki :D
                • Gość: Greg Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: 212.76.40.* 07.11.06, 16:30
                  > Nigdy nie slyszales o zdziecinnialych facetach?
                  A ty nigdy nie słyszałeś o czymś takim jak rozrywka? Różne przecież istnieją
                  jej rodzaje...
                  • Gość: Omni Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: *.acn.waw.pl 07.11.06, 18:13
                    > A ty nigdy nie słyszałeś o czymś takim jak rozrywka? Różne przecież istnieją
                    > jej rodzaje...

A skad mial slyszec? Przeciez uzywa linuxa :)
                    • douglasmclloyd Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 07.11.06, 18:51
                      Gość portalu: Omni napisał(a):

> > A ty nigdy nie słyszałeś o czymś takim jak rozrywka? Różne przecież istni
                      > eją
                      > > jej rodzaje...

> A skad mial slyszec? Przeciez uzywa linuxa :)

Dlatego mam czas na rozrywke :)
                  • douglasmclloyd Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 07.11.06, 18:50
                    Gość portalu: Greg napisał(a):

> > Nigdy nie slyszales o zdziecinnialych facetach?

> A ty nigdy nie słyszałeś o czymś takim jak rozrywka? Różne przecież istnieją
                    > jej rodzaje...

Oczywiscie, a i windows do tego nie jest potrzebny.
        • Gość: p2p Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: *.acn.waw.pl 07.11.06, 15:42
          > Po co? Instalujesz wine i programy windowsowe chodza pod Linuxem.

No i jaki w tym momencie jest sens instalacji linuxa, skoro musisz instalowac
          wine zeby uzywac programow dla win?
          • douglasmclloyd Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 07.11.06, 15:49
            Gość portalu: p2p napisał(a):

> > Po co? Instalujesz wine i programy windowsowe chodza pod Linuxem.

> No i jaki w tym momencie jest sens instalacji linuxa, skoro musisz instalowac
            > wine zeby uzywac programow dla win?

Darmocha i legalny system operacyjny.
            • lambert77 Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 07.11.06, 15:53
              a cała reszta i tak nielegalna :) więc jaki to ma sens ???
              • douglasmclloyd Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 07.11.06, 16:02
                lambert77 napisał:

> a cała reszta i tak nielegalna :) więc jaki to ma sens ???

Dlaczego nielegalne? Jest mnostwo darmowego oprogramowania, a jak ktos juz wydal
                kase na program, to nadal moze go uzywac. Poza tym nikt cie do instalacji wine
                nie zmusza, sa zagorzali zwolennicy Linuxa, ktorzy twierdza, ze zadne windosowe
                programy nie sa im potrzebne.
                • Gość: Magda Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:52
                  Po instalacji XP wykrył wszystkie urzadzenia i zainstalował swoje stery w
                  laptopie.
                  Z ciekawości zainstalowałam linuxa (mam drugi zapasowy dysk) po dwóch dniach
                  walki, czytania porad, uczenia się linux nie jest w stanie zaakcepyować karty
                  WiFi firmy 3Com oraz co jest żałosne drukarki laserowej firmy HP.
                  Dziękuję jak będę musiała sobie sama wystrugać auto z darmowych desek to wolę
                  kupić sobie rower który i tak będzie wygodniejszym środkiem transportu od tego
                  darmowego zbitego ze skrzynek po owocach.
                  Dziękuję za super system nad którym tak naprawdę nikt nie panuje a wymyślił go
                  facet do całkiem innych zastosowań.
                  Płyty live linuxa używam tylko do łączenia się z bankiem i to mi wystarczy.
                  Bardzo proszę wszystkich miłośników linuksa o umiar w przekonywaniu mnie i
                  innych o zaletach tego cuda = moim zdaniem dla większości użytkowników liczy
                  się normalizacja i szeroko pojęta wymienialność.
                  • douglasmclloyd Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 07.11.06, 18:57
                    Gość portalu: Magda napisał(a):

> Po instalacji XP wykrył wszystkie urzadzenia i zainstalował swoje stery w
                    > laptopie.
                    > Z ciekawości zainstalowałam linuxa (mam drugi zapasowy dysk) po dwóch dniach
                    > walki, czytania porad, uczenia się linux nie jest w stanie zaakcepyować karty
                    > WiFi firmy 3Com oraz co jest żałosne drukarki laserowej firmy HP.

Mialem podobny problem ale sobie poradzilem, karte WiFi instalujesz przy uzyciu
                    ndiswrapper'a. A drukarke sprobuj zainstalowac przez localhost:631. Mowie
                    o Fedorze Core 6. Pamietaj, ze to nowy system, a XP mial juz 2 totalne remonty.

• krzysztofsf Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 07.11.06, 19:04
                    Gość portalu: Magda napisał(a):

> Płyty live linuxa używam tylko do łączenia się z bankiem i to mi wystarczy.
                    > Bardzo proszę wszystkich miłośników linuksa o umiar w przekonywaniu mnie i
                    > innych o zaletach tego cuda = moim zdaniem dla większości użytkowników liczy
                    > się normalizacja i szeroko pojęta wymienialność.

Znalazlas zastosowanie, czujesz BEZPIECZNIEJ przy transakcjach internetowych - i o to chodzi.
                    Testuje rozne dystrybucje, kazda ma zalety ale i kazda ma swoje wady. WIndows mi jak dotad nie brakuje, ale uwazam, ze na chwile obecna raczej sa potrzebne dwa systemy, przy czym jesli chodzi o Windows, to raczej w celach rozrywkowych.
                  • douglasmclloyd WiFi 07.11.06, 19:08
                    Ja zrobilem to tak. Polaczylem sie z netem na sztywno i pozniej:

su -c 'rpm -ivh rpm.livna.org/livna-release-6.rpm'
                    su -c 'yum install ndiswrapper'

Instalacja ndsiwrappera modifikuje kernel. Przy ponownym butowaniu trzeba wybarc
                    nowa wersje z menu.

Znalazlem (windowsowy)driver na CD u mnie bylo to cos takiego /media/Driver
                    CD/Driver/

su -c '/usr/sbin/ndiswrapper -i TWOJDRIVER.INF'

ndiswrapper -l

Installed drivers:
                    TWOJDRIVER driver installed, hardware present

su -c '/usr/sbin/ndiswrapper -m'
                    su -c '/sbin/depmod -a'

iwconfig

wlan0 powinna byc widoczna

Pozniej dodalem i skonfigurowalem wlan0 w System->Network Device Control i
                    uzywajac KWiFi Manager polaczylem sie z routerem.

Korzystalem z informacji ponizej ale zrobilem tylko to co powyzej.
                    linux-laptop.net/hosted/Fedora-Core-4-T22.html
                    www.linuxhomenetworking.com/wiki/index.php/Quick_HOWTO_:_Ch13_:_Linux_Wireless_Networking#Wireless_Linux_Compatible_NICs
                    • Gość: Magda Re: WiFi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:45
                      Bardzo dziękuję za wskazówki = oczywiście będę próbować instalacji sterowników
                      i wszystkich możliwych dystrybucji linuksa na twardym dysku, choćby po to aby
                      mieć swoje doświadczenia i swoje zdanie.
                      W dystrbucji CD Live odpowiada mi to ze mam tam tylko to co potrzeba i że karta
                      WiFi nie działa bo to że muszę połączyć się kablem dodatkowo zabezpiecza moje
                      dane.
                      Na płycie mam świetną, małą i wygodną wersję linuksa SLAX (polecam serdecznie)
                      jest idealna bo można ją dowolnie zmieniać i rozszerzać modułami.
                      Tak podsumowując to bardzo dobre są takie merytoryczne dyskusje bo uczą i dają
                      do myślenia.
                      Pozdrawiam i Linuksiarzy i Windowsiarzy razem wziętych.
                    • kajetanb52 Re: WiFi 08.11.06, 12:41
                      Zajebiście user friendly nie? Winda ze swoim setup.exe i next, next, next myszką
                      może się schować :)
                      • Gość: Reader Re: WiFi IP: *.ericsson.net 08.11.06, 12:50
                        Owszem. Moja karta Dlinka zajebiscie jest niewykrywalna w Windows XP SP2 jak i
                        moja druga karta X-Micro (na chipsecie Atherosa).

O dziwo, obie kartu sa wykrywane pzez Ubuntu tudziez Mandriva.
                        Cud.

I nie musze nawet Next, Next klikac - tylko podaje SSID i haslo.

Btw. nie wspomne o obslugiwaniu przez Windows XP SP2 - WPA2.
                      • douglasmclloyd Re: WiFi 08.11.06, 16:18
                        kajetanb52 napisał:

> Zajebiście user friendly nie?

Nie twierdzilem, ze jest ale to nie wina Linuxa, tylko producentow kart.
                    • Gość: sprawiedliwy Re: WiFi IP: 80.68.236.* 08.11.06, 14:04
                      to moze i mi podasz przepis jak zainstalować ndiswrappera gdy NIE MAM SIECI?
                      • douglasmclloyd Re: WiFi 08.11.06, 16:19
                        Gość portalu: sprawiedliwy napisał(a):

> to moze i mi podasz przepis jak zainstalować ndiswrappera gdy NIE MAM SIECI?

Jak nie masz sieci, to po cholere ci karta?
                        • Gość: sprawiedliwy Re: WiFi IP: 80.68.236.* 09.11.06, 09:29
                          Tępy jesteś?
                          Nie mam sieci bo mi pod Linuxem karta nie chodzi, więc jak ma zainstalować
                          ndiswrappera? To była taka przenośnia - rozumiesz - "Nie mam sieci" to znaczy
                          że sprzętowo wszystko jest OK tylko linux (przetestowanych 9 dystrybucji) nie
                          chce się połączyć (bo w Windows wszystko chula jak złoto!) z niczym, ani z
                          drugim komputerem ani z internetem (mam łącze stałe - gniazdko RJ45 w ścianie)

Kapiszczi?
                          • krzysztofsf Re: WiFi 09.11.06, 09:42

> Tępy jesteś?
                            > Nie mam sieci bo mi pod Linuxem karta nie chodzi, więc jak ma zainstalować
                            > ndiswrappera? To była taka przenośnia - rozumiesz - "Nie mam sieci" to znaczy
                            > że sprzętowo wszystko jest OK tylko linux (przetestowanych 9 dystrybucji) nie
                            > chce się połączyć (bo w Windows wszystko chula jak złoto!) z niczym, ani z
                            > drugim komputerem ani z internetem (mam łącze stałe - gniazdko RJ45 w ścianie)
                            >
                            > Kapiszczi?
                            Wprowadzales te same ustawienia co w Windows przy instalacji Linuxa?
                            Moze IP na sztywno bez dhcp i poprzez proxy ?
                            Przy tylu dystrybucjach ktoras MUSIALA zaskoczyc, o ile nie trzeba wprowadzac informacji z palca, ktorych nie podajesz.
                            • Gość: sprawiedliwy Re: WiFi IP: 80.68.236.* 09.11.06, 12:03
                              krzysztofsf napisał:

> Wprowadzales te same ustawienia co w Windows przy instalacji Linuxa?

Te samiuteńkie :)

> Moze IP na sztywno bez dhcp i poprzez proxy ?

Wszystkie możliwe kombinacje (gadasz z doświadczonym userem)

> Przy tylu dystrybucjach ktoras MUSIALA zaskoczyc, o ile nie trzeba wprowadzac
                              i
                              > nformacji z palca, ktorych nie podajesz.
                              >
                              Nie zaskoczyła żadna, natomiast dowiedziałem się od kolegi że przyczyna może
                              być taka że mam karty sieciowe 3coma (wszystkie 3 jakie posiadam) a podobno
                              standardowe jądro nie obsługuje kart 3com (jakieś sprawy licencyjne czy cóś) i
                              trzeba sobie załadować odpowiedni moduł ręcznie, nawet znalazłem już jak ten
                              moduł załadować ale nie znalazłem nigdzie samego modułu :( Więc chcę spróbować
                              przez ndiswrappera bo słyszałem że pomaga w kartach wifi, więc może pomoze i
                              w "kablowej" ale wszystkie "przepisy" wymagają połączenia z siecią a ja
                              takowego nie mam :(

pozdroofka
                              • douglasmclloyd Re: WiFi 10.11.06, 03:13

> krzysztofsf napisał:
                                >
                                > > Wprowadzales te same ustawienia co w Windows przy instalacji Linuxa?
                                >
                                > Te samiuteńkie :)
                                >
                                > > Moze IP na sztywno bez dhcp i poprzez proxy ?
                                >
                                > Wszystkie możliwe kombinacje (gadasz z doświadczonym userem)

Daj adres to ci jakąś wyślę.
                                • Gość: sprawiedliwy Re: WiFi IP: 80.68.236.* 10.11.06, 09:40
                                  douglasmclloyd napisał:

> Daj adres to ci jakąś wyślę.

Dzięx wielkie :)
                                  Ale co mi wyślesz? inną kartę czy pakiet ndiswprappera? poważnie pytam bo nie
                                  wiem czy chcesz adres e-mail czy zamieszkania :)
                                  • syndyk.iv.rp Re: WiFi 11.11.06, 04:05

>
                                    > > Daj adres to ci jakąś wyślę.
                                    >
                                    > Dzięx wielkie :)
                                    > Ale co mi wyślesz? inną kartę czy pakiet ndiswprappera? poważnie pytam bo nie
                                    > wiem czy chcesz adres e-mail czy zamieszkania :)

Podaj adres, karty sieciowe kosztują grosze, przesyłka więcej wyjdzie.
                                    • Gość: sprawiedliwy Re: WiFi IP: *.wroclaw.mm.pl 11.11.06, 15:27
                                      syndyk.iv.rp napisała:

> Podaj adres, karty sieciowe kosztują grosze, przesyłka więcej wyjdzie.
                                      >

Ale dalej nie wiem jaki? :)))))
                                      (wybacz, ale z informacji że "karty sieciowe kosztują grosze, przesyłka więcej
                                      wyjdzie." nie wynika co chcesz mi wysłać i gdzie :) ale dzięki za dobre
                                      chęci :) )
                          • tymon99 i kto tu jest tępy?? 02.01.07, 16:16

> (przetestowanych 9 dystrybucji)

no comment..
                    • r0ger Re: WiFi 10.11.06, 06:48
                      douglasmclloyd napisał:

> Ja zrobilem to tak...

I to już wszystko? Tylko tyle? Rewelacja, teraz tylko taka sama, lub jedynie nieco bardziej skomplikowana procedura przy instalacji innych urządzeń i jyż będzie działać. Cieszę się, że linuksa można już nazwać "systemem dla przeciętnego użytkownika". Szczęśliwy jestem.
                      • syndyk.iv.rp Re: WiFi 11.11.06, 04:04
                        r0ger napisał:

>
                        > > Ja zrobilem to tak...
                        >
                        > I to już wszystko? Tylko tyle? Rewelacja, teraz tylko taka sama, lub jedynie ni
                        > eco bardziej skomplikowana procedura przy instalacji innych urządzeń i jyż będz
                        > ie działać. Cieszę się, że linuksa można już nazwać "systemem dla przeciętnego
                        > użytkownika". Szczęśliwy jestem.

Z czym jeszcze oprócz karty bezprzewodowej masz problem?
                        • r0ger Re: WiFi 11.11.06, 19:08
                          Jeżeli myślisz że to ja jestem tym "od wifi" to się mylisz. Nie instaluję linuksa, bo nie mam czasu na pierdoły i zastanawianie się dlaczego system nie rozpoznaje zintegrowanej karty graficznej ATI. Ja jedynie odpowiedziałem w sposób ironiczny komuś, kto raz zachwala linuksa jako przyjazny system operacyjny, a innym razem podaje zestaw komend potrzebny do wykonania prostej rzeczy.
                • Gość: 66 Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 13:48
                  douglasmclloyd napisał:

> Dlaczego nielegalne? Jest mnostwo darmowego oprogramowania,

Którego NIKT nie używa ! :)

• Gość: 66 Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 13:53

Gość portalu: 66 napisał(a):

>
                    > > Dlaczego nielegalne? Jest mnostwo darmowego oprogramowania,
                    >
                    > Którego NIKT nie używa ! :)
                    >

Może troszkę przesadziłem.

Emule, BitTorrent są darmowe i KAŻDY ich używa - do ściągania pirackiego
                    PHOTOSHOPa. :)

• douglasmclloyd Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 08.11.06, 16:23
                      Gość portalu: 66 napisał(a):

>
                      > Gość portalu: 66 napisał(a):
                      >
                      > > douglasmclloyd napisał:
                      > >
                      > > > Dlaczego nielegalne? Jest mnostwo darmowego oprogramowania,
                      > >
                      > > Którego NIKT nie używa ! :)
                      > >
                      >
                      > Może troszkę przesadziłem.
                      >
                      > Emule, BitTorrent są darmowe i KAŻDY ich używa - do ściągania pirackiego
                      > PHOTOSHOPa. :)

Firefox, Open Office, itd. Do biznesu wiecej nie trzeba.
                      • kajetanb52 Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 09.11.06, 09:43
                        To coś maleńki ten twój biznes jak ci Firefox z Open Officem starcza.
                        • douglasmclloyd Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 10.11.06, 02:57
                          kajetanb52 napisał:

> To coś maleńki ten twój biznes jak ci Firefox z Open Officem starcza.

Taki malusieńki.
    • Gość: insp. BSA Re: jednego PIRATA mniej ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 13:41
      douglasmclloyd napisał:

> Wyrzucam Windowsa przez okno

Nie mydlij nam oczu byle czym !

Strach ciebie obleciał przez nalotem antypiratów i pozbywasz się PIRACKIEGO
      programu ! :)
      • douglasmclloyd Re: jednego PIRATA mniej ! 14.11.06, 15:13
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3733932.html
    • douglasmclloyd Mały update 23.12.06, 05:11
      Fedora jest zajebista internet, wifi, DVD, CD, MP3, portable apps wszystko gra i
      huczy.
      • Gość: teraz Re: Mały update IP: 80.90.47.* 02.01.07, 16:11
        > Fedora jest zajebista internet, wifi, DVD, CD, MP3, portable apps wszystko gra
        > i
        > huczy.
        >

Jakie wymagania taki OS.
        • douglasmclloyd Re: Mały update 02.01.07, 17:04
          Gość portalu: teraz napisał(a):

> > Fedora jest zajebista internet, wifi, DVD, CD, MP3, portable apps wszystk
          > o gra
          > > i
          > > huczy.

> Jakie wymagania taki OS.

U mnie hula na laptopie IBMu: 1 GHz, HDD 20GB. Internet przez kabel chodzi od
          razu po instalacji, z WiFi trzeba sie troche pomeczyc. Trzeba troche poczytac i
          powgrywac rozne pierdoly samemu, jak np. wine do obslugi programow windowsowych,
          flash player, kodeki, programik do odtwarzania MP3. Ponizej pare przydatnych linkow:

www.gagme.com/greg/linux/fc6-tips.php
          news.softpedia.com/news/How-to-Install-Multimedia-Codecs-in-Linux-39555.shtml
          madwifi.org/wiki/Compatibility
    • douglasmclloyd 1-1-2007 wyrzucilem Windowsa przez okno 02.01.07, 16:02
      Po co uzywac okna, gdy sa drzwi.
    • are.1 Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 02.01.07, 16:22
      A gdzie mieszkasz? Wyrzuc tez licencje, hehe
      • douglasmclloyd Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 02.01.07, 16:52
        are.1 napisał:

> A gdzie mieszkasz? Wyrzuc tez licencje, hehe

Wlasnie po to go wyrzucilem, zeby nie przejmowac sie jakimis powalonymi licencjami.
    • Gość: K Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.07, 20:36
      Gratulacje, czasem trochę zabawy, ale za to jaka satysfakcja.
      A do gier to tylko konsola, do internetu Linux, do śmieci Windows i do grafiki Mac.
      • Gość: huehue Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: *.1blu.de 02.01.07, 20:39
        a do pracy co?
        • Gość: K Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.07, 20:57
          Do pracy jak i internetu Linux.
        • douglasmclloyd Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 02.01.07, 21:07
          Gość portalu: huehue napisał(a):

> a do pracy co?

dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=5711
    • Gość: geek Re: Wyrzucam Windowsa przez okno IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.07, 02:04
      "Ja zrobilem to tak. Polaczylem sie z netem na sztywno i pozniej:

su -c 'rpm -ivh rpm.livna.org/livna-release-6.rpm'
      su -c 'yum install ndiswrapper'

Instalacja ndsiwrappera modifikuje kernel. Przy ponownym butowaniu trzeba wybarc
      nowa wersje z menu.

Znalazlem (windowsowy)driver na CD u mnie bylo to cos takiego /media/Driver
      CD/Driver/

su -c '/usr/sbin/ndiswrapper -i TWOJDRIVER.INF'

ndiswrapper -l

Installed drivers:
      TWOJDRIVER driver installed, hardware present

su -c '/usr/sbin/ndiswrapper -m'
      su -c '/sbin/depmod -a'

iwconfig

wlan0 powinna byc widoczna

Pozniej dodalem i skonfigurowalem wlan0 w System->Network Device Control i
      uzywajac KWiFi Manager polaczylem sie z routerem."

O boze! Toz to epoka kamienia lupanego! Czlowieku, kup sobie Apple Maca z Tigerem, twoje zycie bedzie piekna jak nigdy dotad..
      • douglasmclloyd Re: Wyrzucam Windowsa przez okno 03.01.07, 16:23
        Gość portalu: geek napisał(a):

> O boze! Toz to epoka kamienia lupanego! Czlowieku, kup sobie Apple Maca z Tige
        > rem, twoje zycie bedzie piekna jak nigdy dotad..

Po co, skoro w domu mam cztery 3 PC i dwa Laptopy. Zreszta, tak bylo dwa
        miesiace temu, teraz nie uzywam winowsowego drivera do karty wifi. Do linuksa
        mozna zaladowac driver wadwifi i po klopocie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka