Dodaj do ulubionych

parametry procesora

19.11.06, 12:58
witam serdecznie,

chcialbym poprosic o opinie, ktory proc jest lepszy, Intel czy AMD?
Celeron jest kiepski, bo czegoś tam nie ma to wiem - jest okrojona wersją
Pentiuma, ale czym się różni Duron od Athlona - jakieś linki można prosić,
pliz?
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: parametry procesora IP: *.os1.kn.pl 19.11.06, 13:04
      Jeśli chcesz kupić Intela to tylko Core2Duo. W innym przypadku bierz Athlona.
      Tańsze, wydajniejsze, nie ma co się nawet zastanawiać.
      • jakubsky Re: parametry procesora - pytanie rozszerzone 19.11.06, 13:23
        wlasciwie to bym wymienial caly komp, taki upgrade do klasy P 4 - ale
        niekoniecznie Pentium. Cos innego dla odmiany;)

Obecna konfiguracja to
        P III 800 MHz, 384 MB RAM, plyta jakas taka chyba z Tajwanu ???, grafika ELSA
        ale o model nie pytajcie bo nie wiem, zastosowania domowe - jakis uordzik, i
        takie tam, gier nie toleruję, chcę kupić jakiś gotowy zestaw. Coś mi się o uszy
        obiło, że jak jak się zrobi upgrade systemu do 64 bitowego, to nie wszystkie
        programy pisane pod FAT32 pracują stabilnie, lub nawet nie chcą wcale się
        odpalić. Jakieś przykłady??? Mam kilka takich dość specyficznych związanych z
        zawodem i nie chciałbym, aby mi odmówiły współpracy;(

dzieki
        • Gość: jan Re: parametry procesora - pytanie rozszerzone IP: *.os1.kn.pl 19.11.06, 14:14
          Nie słyszałem, żeby jakieś programy odmawiały współpracy z 64-bitowym
          procesorem, to bzdura ;). To chyba o Vistę chodziło, czyli system operacyjny,
          który jeszcze nawet nie wyszedł.
          Jeśli nie chcesz wydawać sporo kasy na Core 2 Duo, to kup jakiegoś Atlona 64,
          Jeśli nie grasz w gry to jakaś tania karta graficzna do 200zł, powiedzmy Radeon
          X550. Na tym już można nawet pograć jakbyś się skusił ;)
          • Gość: Kokeeno Re: parametry procesora - pytanie rozszerzone IP: 80.54.202.* 19.11.06, 14:28
            Nie ma problemów z programami 32-bitowymi i 64-bitowym procesorem pracującym w jarzmie 32bitowego systemu (potworka xp w wersji 64bit nie liczę, bo był traktowany przez m$ jako poligon doświadczalny)...

Przy okazji FAT32 nie ma nic wspólnego z długością słowa procesora...
    • Gość: ser spod Re: parametry procesora IP: *.com 19.11.06, 13:23
      Do jakich zastosowań?????? Człowieku, do internetu i filmów to Ci wystarczy
      najgorszy Celeron dostępny w sklepie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka