Dodaj do ulubionych

wolno działające www

06.12.06, 09:51
neostrada coś się wali. wszystko działa ok, ale www działa koszmarnie. DNSów
nie zmieniałem bo nie wiem i tak jak to sie w windowsie robi. zresztą mam
pewnie te z tpsa więc raczej u nich coś nie tak. ktoś ma pomysł co z tym zrobić.
po prostu na pasku wyświetla mi "ustalanie adresu..." i tak ustala przez
minute albo wcale nie otworzy. najgorzej jest w południe - działa wszystko
masakrycznie. problem pojawł sie w momencie migracji z 256 Kbs na 512
Obserwuj wątek
    • rafx94 Re: wolno działające www 06.12.06, 17:08
      Zrób poprostu Defragmentacje koma a jak to nie pomoże to zadzwo do TPSA

rumburakk1 napisał:

> neostrada coś się wali. wszystko działa ok, ale www działa koszmarnie. DNSów
      > nie zmieniałem bo nie wiem i tak jak to sie w windowsie robi. zresztą mam
      > pewnie te z tpsa więc raczej u nich coś nie tak. ktoś ma pomysł co z tym
      zrobić
      > .
      > po prostu na pasku wyświetla mi "ustalanie adresu..." i tak ustala przez
      > minute albo wcale nie otworzy. najgorzej jest w południe - działa wszystko
      > masakrycznie. problem pojawł sie w momencie migracji z 256 Kbs na 512
      • m.gregor Re: wolno działające www 06.12.06, 20:09
        A co ma wspolnego fragmentacja systemu plikow z predkoscia wczytywania stron?
        • Gość: rumburakk1 Re: wolno działające www IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 07:22
          to coś na łączach. rano chodzi wyśmienicie a po południu jest zupełna kicha.
          pewnie coś jest przeciążone abo co
          • Gość: taki jeden Re: wolno działające www IP: *.tsi.tychy.pl 07.12.06, 08:02
            www.speedtest.pl/
            sprawdz tu o roznych porach
            • Gość: rumburakk1 Re: wolno działające www IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 09:46
              nie mam co sprawdzac bo transfer jest ok, tylko coś blokuje tłumaczenie adresów
              ip stron www. Rano działało normalnie a teraz już są kłopoty. chyba tepsa ma
              problem. mam tez linuxa i tam tez sie muli chociaż mniej niż w windowsie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka