Dodaj do ulubionych

w jakim programie zrobic gazetke?

• aagacia Re: w jakim programie zrobic gazetke? 10.04.03, 09:11
      przepraszam kliknelam za szybko:)
      panie i panowie komputerowcy pomozcie laikowi!chce sama zrobic gazetke, taka
      4, 5 stronicowa..tylko nie mam pojecia w jakim programie?!w wordzie wychodzi
      to bardzo slabiutko, co prawda mam presto page manager ale nie umiem go
      obslugiwac..:( moze macie do niego instrukcje..?albo jakis inny pomysl...?
      pozdrawiam i licze na pomoc
      Agacia
      • Gość: moorek Re: w jakim programie zrobic gazetke? IP: *.interdata.net.pl 10.04.03, 10:00
        Jeśli Jesteś zupełnie zielona w programach DTP (jak nie wiesz jakie to
        programy, to dalsze tłumaczenie nic nie da), to szczerze polecam MS Publisher z
        serii Office. Nie jest może zbyt profesjonalny, ale daje kilka rzeczy: prostotę
        obsługi porównywalną z cepem i skuteczność działania.
        pozdr.
        moorek
        Jeśli masz jakie takie pojęcie o DTP, to spróbuj Pagemakera, albo Quarka, ale
        są trudne do "okiełznania", bo... dają zbyt wiele możliwości.
        • Gość: agacia Re: w jakim programie zrobic gazetke? IP: *.acn.waw.pl 10.04.03, 10:12
          a gdzie moge taki program dostac?
          • Gość: wch Re: w jakim programie zrobic gazetke? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 10:17
            No jak to? Publisher jest w pakiecie Microsoft Office.
            • Gość: agacia Re: w jakim programie zrobic gazetke? IP: *.acn.waw.pl 10.04.03, 10:35
              nie smiejcie sie ze mnie ale szukam w starcie i nie moge tego znalezc:(taki ze
              mnie komputerowiec...
              • Gość: moorek Re: w jakim programie zrobic gazetke? IP: *.interdata.net.pl 10.04.03, 12:26
                Śmiać się nie ma z czego, każdy zaczynał kiedyś od abecadła.
                Ale przynajmniej wiem jak tłumaczyć.
                Publisher stanowi jedną z części MS Office Professional (osobiście korzystam z
                Office 2000) i wymaga odrębnej instalacji (w 2000 jest to druga płyta).
                Skąd zdobyć. 1 - ze sklepu (circa 3000 PLN), 2 - albo... za 20-25 PLN na
                giełdzie lub bazarze (oczywiście potępiam to gorąco i szczerze, bo kocham Billa
                G. i jego firmę Microsoft - tak mi dopomóż Bajt).
                pozdr.
                moorek
    • Gość: agacia Re: w jakim programie zrobic gazetke? IP: *.acn.waw.pl 10.04.03, 18:23
      bardzo bardzo dziekuje:)a jutro biegne na stadion;)
      pozdr
      A.
      • Gość: jap A może to?? IP: *.acn.waw.pl 08.05.03, 20:56
        To już stary temat, ale go odgrzebałem, bo wpadłem na RagTime Solo (bezpłatne
        do zasosowań niekomercyjnych):
        www.ragtime-online.com/Content/download_rts_program/index.html
    • Gość: pollak Najprościej chyba w MS Publisher (czy jak on się tam nazywa) /nt IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.05.03, 09:10
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka