aagacia Re: w jakim programie zrobic gazetke? 10.04.03, 09:11 przepraszam kliknelam za szybko:) panie i panowie komputerowcy pomozcie laikowi!chce sama zrobic gazetke, taka 4, 5 stronicowa..tylko nie mam pojecia w jakim programie?!w wordzie wychodzi to bardzo slabiutko, co prawda mam presto page manager ale nie umiem go obslugiwac..:( moze macie do niego instrukcje..?albo jakis inny pomysl...? pozdrawiam i licze na pomoc Agacia Link Zgłoś
Gość: moorek Re: w jakim programie zrobic gazetke? IP: *.interdata.net.pl 10.04.03, 10:00 Jeśli Jesteś zupełnie zielona w programach DTP (jak nie wiesz jakie to programy, to dalsze tłumaczenie nic nie da), to szczerze polecam MS Publisher z serii Office. Nie jest może zbyt profesjonalny, ale daje kilka rzeczy: prostotę obsługi porównywalną z cepem i skuteczność działania. pozdr. moorek Jeśli masz jakie takie pojęcie o DTP, to spróbuj Pagemakera, albo Quarka, ale są trudne do "okiełznania", bo... dają zbyt wiele możliwości. Link Zgłoś
Gość: agacia Re: w jakim programie zrobic gazetke? IP: *.acn.waw.pl 10.04.03, 10:12 a gdzie moge taki program dostac? Link Zgłoś
Gość: wch Re: w jakim programie zrobic gazetke? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 10:17 No jak to? Publisher jest w pakiecie Microsoft Office. Link Zgłoś
Gość: agacia Re: w jakim programie zrobic gazetke? IP: *.acn.waw.pl 10.04.03, 10:35 nie smiejcie sie ze mnie ale szukam w starcie i nie moge tego znalezc:(taki ze mnie komputerowiec... Link Zgłoś
Gość: moorek Re: w jakim programie zrobic gazetke? IP: *.interdata.net.pl 10.04.03, 12:26 Śmiać się nie ma z czego, każdy zaczynał kiedyś od abecadła. Ale przynajmniej wiem jak tłumaczyć. Publisher stanowi jedną z części MS Office Professional (osobiście korzystam z Office 2000) i wymaga odrębnej instalacji (w 2000 jest to druga płyta). Skąd zdobyć. 1 - ze sklepu (circa 3000 PLN), 2 - albo... za 20-25 PLN na giełdzie lub bazarze (oczywiście potępiam to gorąco i szczerze, bo kocham Billa G. i jego firmę Microsoft - tak mi dopomóż Bajt). pozdr. moorek Link Zgłoś
Gość: agacia Re: w jakim programie zrobic gazetke? IP: *.acn.waw.pl 10.04.03, 18:23 bardzo bardzo dziekuje:)a jutro biegne na stadion;) pozdr A. Link Zgłoś
Gość: jap A może to?? IP: *.acn.waw.pl 08.05.03, 20:56 To już stary temat, ale go odgrzebałem, bo wpadłem na RagTime Solo (bezpłatne do zasosowań niekomercyjnych): www.ragtime-online.com/Content/download_rts_program/index.html Link Zgłoś
Gość: pollak Najprościej chyba w MS Publisher (czy jak on się tam nazywa) /nt IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.05.03, 09:10 Link Zgłoś